Stránka 1 z 1

9600 PRO jakým nástrojem nejlépe přetaktovat

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 4. 2006 17:16
od Weightlifter
Prosím napište mi nějaký seznam jak bych mohl nejlépe přetaktovat 9600PRO 256 MB dozvěděl jsem se totiž že ta karta je nějak zamčená.

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 4. 2006 17:28
od ICEBOSS
treba powerstripem nebo rivatunerem... proste bude zvedat frekvenci, zatezovat testama a kontrolovat, jestli tam nejsou artefakty....

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 4. 2006 17:30
od FaZZy
AtiTools můžeš taky zkusit

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 4. 2006 18:15
od Weightlifter
A co myslíte bude lepší, když tam dám aktivní chladič já tam totiž mám jenom pasivní

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 4. 2006 18:37
od Stibi
Mno, thread o taktování 9600Pro už tady je, stejně zjistíš že toho výkonu zrovna moc nezískáš..pokud budeš taktovat tak si určitě aktivní chlazení sežeň, protože kartu odvaříš raz dva...

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 4. 2006 18:54
od FaZZy
bylo by rozumn ten pasiv něčím ofoukávat

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 4. 2006 18:56
od nupix
No taktování R9600pro není nic moc, obsahuje jádro RV350 která nemá teplotní čidlo, což je velké mínus. Sám mám ve stolním pc Sapphire Radeon 9600pro 128MB s aktivním chlazením (tovární) a maximálně mi šla na 400/300@465/340MHz při více už házela artefakty. Jinak ke tvému dotazu: je to jedno v podstatě vše použitelné už tu bylo řečeno PowerStrip, RivaTuner, já sám jsem ji pak taktoval v ATi Tray Tools.

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 4. 2006 19:09
od drak
Žádnej velkej výsledek jsem přetaktováním nezískal - pravda, můj R 9600 Pro se moc taktit nenechal, synátor tuhle kartu má po mě a jede na default.Jinak ty nástroje ti vyjmenovali výše - ale opakuji - dle mě to nemá cenu.

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 4. 2006 09:47
od Weightlifter
Tak díky, ale asi si seženu ten aktivní chladič. Dá se nějak obejít to teplotní čidlo?

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 4. 2006 09:58
od nupix
No když tam není tak tam prostě není. Ono samozřejmě se dá ta karta taktovat i bez něj, ale jednoduše si nebudeš moct kontrolovat teplotu. Jediné řešení je kontrolovat templotu s vlastním externím teploměrem, ale to je pak spíš orientační údaj.

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 4. 2006 12:31
od Weightlifter
Tak to radši dělat nebudu ještě abych to odvařil zkoušel jsem to taktnout V-Tunerem 2 je to jednoduchý nástroj, ale nehlídá artefakty, ale viděl jsem nějaký V-Tuner, který hlída i teplotu, ale nevím kde ho sehnat.