Kvalitní kancelářská klávesnice CZ

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod MoSSiN 31. 1. 2025 12:51

Ahoj,
prosím jdu si pro radu, neb jsem již bezradný.
Sháním kvalitní mechanickou, drátovou, podsvícenou klávesnici s CZ lokalizací a num. klávesnici.
Aktuálně používám Logitech G413 silver CZ ale již má své nejlepší kdy za sebou a switche již odcházejí.
Nemáte prosím nějaké doporučení?
Myslel jsem si, že to bude hračka, ale výběr není kdo ví jaký �

Díky
MoSSiN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 31. 1. 2025 13:08

MX keys.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Wikan 31. 1. 2025 13:11

Byť souhlasím (zrovna na ní píšu), tak není ani mechanická ani drátová.
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 31. 1. 2025 13:21

Ve wired rezimu funguje - resp. vlastnim Craft, coz je "totez s kolecem navic" a ten tak funguje. U Keys se priznam, ze jsem fungovani po drate nezkousel, ale mohu vyzkouset. Jen to potrva par tydnu a musim si vzpomenout - Keys mam totiz na chalupe.

Mechanicka verze MX keys take existuje - slovo "keys" vyputili a nazyva se MX Mechanical.

CZ verze ... tady uz je to trochu slozitejsi, nebot oficialne CZ verze neexistuje a neni ani od jednoho, no presto CZ verzi od Craft i Keys vlastnim a Mechanical CZ jsem kupoval klientum u TSBohemia CZ. Bohemka (a Alza) tu CZ verzi umi i u Mechanical. Stejne jako "obycejna" MX Keys, i ta mechanical verze se graviruje tady v Cesku on demand ==>> nutno poptat.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod meda2016 31. 1. 2025 15:10

Nemechanickou drátovou teď mám G213 CZ. I ty znaky CZ dobře prosvětlené. Zamrzí potřeba SW, aby bylo podsvícení rozumné.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 31. 1. 2025 15:20

MX umi 15 (!) kroku (aspon muj Craft) i bez SW.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod MoSSiN 1. 2. 2025 08:36

Hezký víkend,
děkuji tipy. Na MX keys jsem také koukal. Jako největší negativum vidím, že je to bezdrát. V recenzi někdo psal, že se baterie docela rychle vybijí - 10% za 8 hodiny. Máte obdobnou zkušenost?

Navíc baterie degraduje, čili 5 let klávesnice asi nevydrží, jako moje stávající G413

Kdybych tušil, že výběr bude takto omezen, tak jsem před těmi 5 lety koupil dvě ty G413 :D.
MoSSiN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 1. 2. 2025 08:48

Craft mám od vydání. Tj rozhodně déle, než oněch 5 roků. Celou dobu drátově na Alza MagCore. Tzn vlastně magsafe. Zároveň v USB hubu mám dongle, takže i po odpojení kabelu (když třeba potřebuju nabít sluchátka) stále funguje.

Za mne je ten akumulátor naopak nejlepší možná kombinace výhod obou světů. A jestli mu můj způsob používání nějak ubližuje? Hmmmm. Kupoval jsem si klávesnici na chlubení, na výstavku a abych sloužil já jí, NEBO náhodou třeba k tomu, aby ona sloužila mně? Já mám jasno. A chovám se podle toho.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod aaaa 1. 2. 2025 08:50

Predpokladal bych spise, ze kdo pracuje v kancelari, zvlada psat vsemi deseti a poslepu, podsvetleni klaves je pak zbytecne, ja mam uz na klavesnici i necitelna pismenka, jak je to osoupane, za nejdulezitejsi vlastnost kancelarske klavesnice povazuji co nejnizsi zdvih klaves.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 1. 2. 2025 08:53

Tohle má každý jinak, znám x lidí co nízký zdvih nesnášejí a potřebují mechaniku. (Ale já to mám stejně jak Ty...)

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod jjm64883 1. 2. 2025 11:30

Apple Magic Keyboard 2024 s Touch ID, černé klávesy - CZ
jjm64883
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wikan 1. 2. 2025 16:16

Nedělám si statistiky, ale nemyslím si, že bych MX Keys dobíjel častěji než jednou za měsíc.
Nicméně jak už tu bylo naznačeno, nic nebrání tomu, abys to měl kabelem připojené trvale a udělal z toho víceméně drátovou klávesnici.
Wikan
Moderátor