Stránka 1 z 1

pameti, grafika!problem!

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2007 19:31
od styblow
zdravim..prisla me pamet z reklamace..dam ji do compa a comp zacal pipat, tak si rikam dobry, udelam reset biosu a bude pohoda..udelal jsem ho a zapnul..uz to piplo jen jednou, tak si rikam , parada, ale on se me nezapl monitor. Vyndal jsem tu pamet a monitor sel..zase jsem ji tam zkusil a nesel. Pak jsem to zapnul na integrovanou grafiku a slo to s obema pametma.takze jsem toho byl uz celkem paf...v bisou jsem ponastavoval at je prvni grafika v pcie a nic to s tim neudelalo..zase jsem si zacal hrat s pametma a pak uz ani s tou jednou me nenabel monitor pres grafiku co je v pcie..pak to zapojil zase na integrovanou a nabihal win a ona modra smrt..uz jsem mel chut zabijet...takze zase reset bisosu vyndal jsem pamet..a ted to jede...muzete me rict kde je problem, kdyz tam dam ty dve pameti a nezapne se monitor...pameti nejsou v dualu..moje sestava je biostar tforce6100, amd 3000+, 7600gs(prehratej bios s vyssima frekvencema..snad to neni ten problem, ale zase to predtim jelo, takze nevim proc by to ted nemelo jet), 2xddr2 512mbram 667mhz...jestli me nekdo poradi, budu velmi rad..
dekuji.

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 5. 2007 01:31
od dnv
s najväčšou pravdepodobnosťou je pamäť v poriadku,akurát nieje kompaktibilná s danou doskou,treba si pozrieť buď v manuáli k doske alebo na stránkach výrobcu doporučované pamätea podla toho pamäte kupovať,bohužial ani dnes ešte stále nieje jedno,aká pamäť sa použije do dosky,niekedy to proste nejde,skombinovať hocičo s hocičím

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 5. 2007 01:56
od KillerZero
dnv co to je za kravinu? A co to je za slovo, "kompaktibilná"???

styblow: zkus resetovat bios do továrního nastavení

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 5. 2007 09:48
od styblow
ta pamet je kompatibilni...je to ddr2 do desky ktera podporuje ddr2, reset biosu jsem provedl

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 5. 2007 14:15
od cabaczech
....a co aktualizace BIOSu?!

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 5. 2007 14:22
od lilleek
S tou reklamovanou pamětí Ti to běží? Jako jen s ní.

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 5. 2007 14:34
od wouk
zkusil bych update BIOSu a hlavně jak už bylo řečeno - zkus to jen s tou reklamovanou pamětí (bez té druhé) a nějakou dobu používej PC (jestli se nevyskytne BSOD), ideálně si stáhni nějaký RAM tester a dej jí trošku pokouřit. pokud bude vadná, je po problému a reklamuj znovu. pokud pojede prokazatelně korektně (divně řečeno :) ), tak zkus zapojit zase obě dvě a různě kombinuj v jakých jsou slotech (když nemáš dual channel, tak ti to může být jedno) a zkoušej.. taky by mohlo pomoci je obě nastavit na něco nižší frekvenci (např 333 místo 400 MHz) eventuelně jiné hodnoty nastavení (CL a podobně). jestli se teda dostaneš do BIOSu (ale myslím že jsi psal že s integrovanou grafikou jedou obě paměti zaráz,takže do BIOS můžeš). no ale samozřejmě pořád je tu možnost, že ty dvě paměti prostě společně nepojedou, to se občas stává, nezbylo by ti než jednu prodat a koupit stejnou jako je ta druhá..

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 5. 2007 16:07
od styblow
ty pameti jssou stejne..jenom maji vetsi cipy, me to ani s tou druhou pameti co mam..takze to me prave zarazi..vzdycky si s tim musim pohrat tzn. prehazovat ramku, mazat bios a ono se to pak s tou jednou chytne...dneska zkusim update bios a pak se ozvu.

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 5. 2007 19:08
od styblow
po umornem hledani nejnovejsiho biosu a nasledujicim preflashovanim se vse vyresilo..diky