Nefunkcni wifi karta

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Trakhan 15. 8. 2007 17:29

Nainstaloval jsem do sveho ponekud dosti stareho pocitace (Celeron 400MHz 128 MB RAM) WiFi kartu ASUS 138gE. Nefunguje.

Vyzkousel jsem v druhem pocitaci (600MHz celeron, 96MB Ram) - tam po nainstalovani ovladacu funguje (pocitace mam velde sebe (a vedle AP), takze nejake vetsi ruseni nepripada v uvahu). Na obou mam stejnou verzi WinXP, cerstve po instalaci - instaloval jsem jenom drivery k wifi.

PCI slot je take v poradku - USB karta nema problemy, pro jistotu jsem vyzkousel kartu umistit do kazdeho ze tri slotu, i bez USB karty.

Taktez jsem zkusil vymenit zdroj (jestli nahodou je pro wifi dost stavy, i kdyz to by se asi projevilo spadnutim celeho systemu) za silnejsi 300W, bez efektu.

Karta do PCI slotu zapadne bez problemu, povytazena nebo neco podobnyho neni. Tyto karty mam koupeny dve (planoval jsem mensi domaci wifi sit) a obe se chovaji naprosto stejne, tj funguji pouze v jednom z PC.

Neporadi me nekdo v cem by mohl byt problem, a co bych mohl jeste zkusit?
Trakhan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod froggie 15. 8. 2007 22:35

je to XP SP2? tie priniesli vylepsenu podporu WiFi
tuto kartu mam v 3 pocitacoch (W2K, WXP), vsade funguju, bezia cca 1 rok, pouzivaju sa 8 hodin denne
najprv myslim treba nainstalovat ovladac, potom vlozit kartu, uz si moc nepamatam, robil som to na pobocke firmy asi pred rokom ;-)
zajtra sa im pozriem na zubky v robote, budem mudrejsi...

mas nastavene sifovanie, skryvanie SSID apod?
skusal by som postupne od uplne otvorenej siete, najprv to rozchodit...

nefunguje... mas staticke IP adresy na WiFi? mas DHCP? dostane karta adresu/nastavenie siete od AP? mozes pingnut AP?
popis nastavenie siete a co presne nefunguje...
froggie
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Trakhan 16. 8. 2007 16:17

nastaveni site: bez sifrovani, otevrena autorizace. DHCP server funguje spravne. ssid je spravne. Instaloval jsem ty karty dve zaraz do dvou pocitacu. V jednom se spravne pripoji v jednom ne. V obou jsem nainstaloval XPcka ze stejnyho CD (ano jsou SP2). SSID saomzrejme broadcastuju.

Karta me pri vlozeni a naslednem nainstalovani ovladacu nenajde ani na jednom pocitaci zadnej AP (kontrolka provozu ani neblikne - tipl bych ze by mela). Na jednom z pocitacu se jde pripojit pri zadani ssid na druhem ne. Oba mam v teze mistnosti asi pul metru od AP. Po pripojeni k jakekoli siti uz jde normalne vyhledavat Apcka (na tom kde se pripojim).

Akorat jsem prvne pridal kartu do PC a potom az instaloval ovladace. Zkusim opacne.
Trakhan
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků