Stránka 1 z 3

Nefunkční multimediální tlačítka u Logitech Wave pomůžete?

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 3. 2008 21:28
od Kalfa
Ahoj,

dostal jsem jako dárek klávesnici Logitech Wave, ale překvapilo mě, že mi nejde ani jedno mulitmediální tlačítko, až na to s nápisem PC, které uspí počítač... už jsem slyšel, že je to častý jev na XP... Mám XP SP2, myš Logitech MX518 a RX650 (ta je jen k posteli na ovládání videa)

Nevíte čím to je??? Rád bych ty klávesy používal, ovladače mám nejnovější...

Díky moc, Kalfa

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 3. 2008 23:28
od kejki3
Máš nainstalovaný SetPoint, nebo používáš ovladače MS?

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 3. 2008 23:42
od Kalfa
jo sorry... no setpoint...

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 3. 2008 00:25
od kejki3
Ale ten SetPoint už jsi měl nainstalovaný k hlodavcům?
Jak jsi instaloval klávesnici?
Pokud jsi nenainstaloval SetPoint podruhé, měl by tam jít aktivovat panel klávesnice.

Jinak v případech vyžadujících rychlé a funkční řešení je nejjednodušší program HotkeyP. http://www.sweb.cz/petr.lastovicka/ostatni.html

Nevěřím, že Dreamer, který je specialista na tento program, tvůj dotaz mine.

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 3. 2008 00:54
od Kalfa
kejkl: jo MX518 už mám dlouho a RX650 asi tejden.... nejdřív sem tam přidal jen klávesku, ale myslel jsem že to dělá neplechu tím, jak se to může hádat, tak komplet odinstal, stáhnout novej setpoint instnout... všechno se detekuje krásně, a na to, že fachá jen tlačítko uspání - PC

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 3. 2008 10:26
od Kalfa
Tak jsem koukal na ten program a vůbec mu nerozumím :( rád bych rozpohyboval přímo ten SetPoint...

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 3. 2008 12:18
od kejki3
Měl bys tam mít záložky s myší i s klávesnicí a záložky nastavení tlačítek, nastavení myši. Prošel jsi to?
Pokud tam záložka s klávesnicí není, tak přidat.

Nějaké obrázky http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=5
http://bonusweb.idnes.cz/hardware/luxus ... re_aes.idn

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 3. 2008 15:50
od Kalfa
to tam vše mám, dokonce můžu i nastavit jednotlivý tlačítka na to co chci aby dělala, jen to prostě pod Windowsama nechodí ty multimediální klávesy... :(

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 3. 2008 16:40
od kejki3
Mám vážné obavy, že to spadá do kategorie nesprávně odinstalovaný SetPoint, nová instalace.
http://forum.zive.cz/viewtopic.php?t=125422
Předpokládám, že máš verze pro XP?

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 3. 2008 11:47
od Kalfa
jj mám verzi pro XP 32-bit... problém je v tom, že on ji setpoint krásně vidí tu klávesku i se daj namapavoat tlačítka, ale prostě nefungujou... zkusím to co je popisováno v tom vlákně, ale nevěřím tomu....

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 3. 2008 13:10
od Kalfa
tak jsem projel ten hotkeyP i nápovědu, ale nenašel jsem způsob, jak tam namapovat multimediální klávesu??

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 3. 2008 13:33
od kejki3
Dreamer předpokládá, že na tu zkoušku bude třeba zastavit SetPoint.
Když spustíš HotKey.exe, tak tam je volba přidat a stiskem klávesy, by se mělo objevit v políčku nahoře její označení - u multimediálních tlačítek je to většinou číslo v závorce, jinak F6 nebo cokoli. Pak přiřazuješ akci přetažením ikony, nebo jiným způsobem.
Pokud ti tam nic nenaskočí, nejde jakoby signál z klávesnice do PC, což je buď chyba ovladačů, nebo klávesnice (?).

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 3. 2008 14:24
od Kalfa
kejki: no právě i když zastavím setpoint a použiju to jedno tlačítko, co funguje... tak se tam neobjeví, nýbrž má automaticky přiřazenou funkci spánku... nevím jestli je to na reklamaci nebo není... :( ale dělá to spoustě lidem a na CZC nikdo neřekl že to je na reklamaci, napíšu ještě jim....

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 3. 2008 14:38
od Dreamer
HotkeyP by mal fungovat so vsetkymi multimedialnymi klavesnicami. Nastavuje sa jednoducho, ako napisal kejki3. Kliknes do pola vedla "[ ] Win" a stlacis multimedialnu klavesu. Poradim ti este trik, ked to nepojde, stlac spolu napr. ctrl+shift+multimedialnu klavesu, potom by sa tam mala zobrazit, ked nie nazov, tak aspon cislo (to sa da potom v nastaveniach premenovat), potom odskrtni policko pri ctrl a shift - takto by to malo fungovat, dokonca aj so zapnutym originalnym programom (SetPoint?). Keby to predsa neslo, tak vtyskusaj SetPoint vypnut.

Ako prikaz mozes vyskusat napr.:

Volné místo na disku

HotkeyP je uzasny program, dokaze velmi vela veci, vsetko je v napovede. Ja by som chcel novu klavesnicu, mozno aj Logitech, typ este nemam, ale vsetky maju tie multimedialne F klavesy, ale potreboval by som aby fungovali s HotkeyP, takze ak ti to pojde, mohol by si prosim vyskusat ci budu fungovat v HotkeyP kombinacie Fn+F1 - F12? Teda predpokladam ze je to Fn, alebo ta klavesa s ktorou funguju tie alternativne funkcie na F klavesach.

Ked ti to stale nepojde mozes este vyskusat iny ovladac, nejaky predvoleny vo Windows, prip. napis, ak by si mal este problem, rad poradim a dufam ze si pomozeme navzajom (ja potrebujem vyskusat len to Fn+F...).

Vdaka.

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 3. 2008 14:48
od Dreamer
Kalfa píše:kejki: no právě i když zastavím setpoint a použiju to jedno tlačítko, co funguje... tak se tam neobjeví, nýbrž má automaticky přiřazenou funkci spánku... nevím jestli je to na reklamaci nebo není... :( ale dělá to spoustě lidem a na CZC nikdo neřekl že to je na reklamaci, napíšu ještě jim.... /quote]

Tak potom vyskusaj prave to co ti radim vyssie, ctrl+shift+"tl. spanok" - inak prave toto tlacitko myslim treba vypnut inde, v ang. win je to v Power Options Properties > Advanced > When I press the sleep button... - nastav to na "Do nothing", potom by uz malo fungovat v HotkeyP. Na ostatne klavesy vyskusaj ten trik a ked to nepojde tak iny ovladac. Tie ovladace a software k multimedialnym klavesniciam je velmi casto zly, alebo nepouzitelny, preto pouzivam HotkeyP, ktory dokaze mnohonasobne viac ako ktorykolvek originalny software, navyse pri zmene klavesnice si nemusim zvykat na nove ovladanie.

Este pre istotu - instaloval si klavesnicu spravne - najskor software, potom zapojit? Teda neviem ako pri klavesniciach, ale vsetko ostatne (USB) sa tak instaluje.