Stránka 1 z 1

DDR RAM zapojenie do dual channel

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2009 01:43
od phoenix
zdravim, mam jednu otazku:
mam zakladnu dosku so 4 slotmi na DDR pamate, momentalne mam osadeny jeden slot s 512MB modulom.
chcem si kupi kit na dualchannel 2 x 1GB, ma vyznam tam mat okrem tych 2GB zapojenych v dual channel este aj ten 512MB modul v tretom slote, alebo tam mam dat len tie 2GB???

niesom si totiz isty, ci tych starych 512 MB sa nebude nejakym sposobom "bit" s tymi novymi dualchannel ramkami alebo ich nejako spomalovat. dik moc za odpovede.

Re: DDR RAM zapojenie do dual channel

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2009 08:12
od USULOSMA
tam daj len tie 2 1GB inak máš istí predpoklad na problémi a ak náhodou by to aj šlo tak BIOS bi si to nadstavil podla tej najhoršej ramky a tudíš asi podla téj 512 takže nedoporučujem ti tam nehávat tu 512

Re: DDR RAM zapojenie do dual channel

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2009 10:54
od Tonda-B
Víš určitě, že tvoje deska (procesor) podporuje Dual Channel?

Koupě pamětí Dualchannel Kit nestačí.

Pak je obvykle třeba mít na každém kanálu stejnou velikost pamětí.

Jen některé novější chipsety (pro paměti DDR2) umí asymetrický Dual Channel.

Nejlevnější řešení by pochopitelně bylo koupit stejnou 512-ku paměť, jakou už na desce máš.