Jaký kompaktní foťák pro běžné focení?

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod stani 16. 8. 2009 14:42

Zdravím,

mám už léta Canon Ixus II. Moc jsem s ním nefotil, ale sloužil vcelku dobře.
Ovšem nyní zřejmě odešel snímač(rušivé pruhy přes displej, displej až do černa, atd., ovšem při prohlížení obrázků je displej OK).
No nic. Musím vybrat nějaký nový.
Ovšem za tu dobu jsem úplně mimo obraz, nevím co mám koupit.
Měl jsem teď možnost fotit nějakým novým Olympusem - na tužkové baterky, při použití blesku za pár snímků baterky vybity(!), špatné obrázky v noci, při použití nočního snímaní obrázky značně rozmazané. Za slunečného dne, i když na displej přímo nesvítilo slunce, na displeji nebylo vidět téměř nic, kromě vlastního odrazu! Tak takhle asi ne... :eh

Moje požadavky:

- menší rozměry
- ne z plastu, aby něco vydržel, nejlépe celokovové tělo
- aby dobře fotil makra(z co nejmenší vzdálenosti)
- aby dobře fotil i v noci a v šeru
- dobrý displej, dobře viditelný i za velmi slunečného dne(dovolená u moře, atd.)
- možnost nahrávání videa min. v PALu se zvukem, délka omezena pouze velikostí karty(zároveň možnost přehrávání vč. zvuku rovnou na foťáku)
- dobrá výdrž baterie(u toho mého Ixusu byla vynikající!)
- kolik MPX je vcelku jedno, zda 5, 8, 10 nebo 12
- připojení TV-out a (mini)USB
- dobrá cena

Má někdo nějaký konkrétní tip?
Předem dík :-)
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
stani
Junior

Odeslat příspěvekod lilleek 16. 8. 2009 15:43

Dotaz bych spíše směřoval někde sem:
http://digiforum.zive.cz/
První auto: Fabia 1 Combi 1,4 16W 59KW (2006) 2012/2015 -
Druhé auto: Kia Ceed SW 1,6 CRDI 85kW (2012) 2015-2017-
Třetí auto: Škoda Octavia III FL Combi (2017)
lilleek
Junior

Odeslat příspěvekod neradil 16. 8. 2009 17:22

Pán bůh Tě má rád :-).
Jestli jsi s foťákem spokojen, myslím tím toho Canona Ixus II, tak řešení je jednoduché. Jde o závadu snímače. V rámci prodloužené záruky týkající se uvedeného snímače Ti ho ZDARMA vymění v AWH servis - Praha. http://www.awh.cz/. Jestli nejsi z Prahy či blízkého okolí, bude Tě to stát poštovné, nebo jim zavolej. Sám jsem pro kamarády již takto nechal opravit 6 foťáků. Je to 100% informace. A závada jak ji popisuješ je také ona. Týká se to všech foťáků se snímačem od fy. Sony použitých i v Canonech. A jestli dáš potom vědět jak jsi dopadl, budu rád.
Hezký den.
neradil
Junior

Odeslat příspěvekod stani 16. 8. 2009 17:29

Díky moc za info. ;-)

Ale samozřejmě, to už je pár let, žádný záručák od toho nemám(navíc jsem tenkrát ten Ixus kupoval přes rakouský internetový obchod).

Kolik to v tomto případě bude stát?

Díky
stani
Junior

Odeslat příspěvekod neradil 16. 8. 2009 18:18

Jak jsem psal. Nebude to stát nic. Byl jsem tam vždy osobně a přinesl jsem foťák s kartou a baterkama. Technik to jen zapnul a zhodnotil závadu - cca 2-3 vteřiny a začal psát zakázku. Žádné doklady nechtěl, foťáky byly staré zhruba 4-5 let a málokdo si schovává doklady. Nehledě na to, že 3 kolegové si Canony kupovali v New Yorku, protože byly přece jen o dost levnější než u nás(v té době). Takže žádný problém. Jde jen o to, jestli jsi se stávajícím foťákem spokojen, nebo jsi se nechal zmasírovat okolím - reklamou, že jsou dnešní foťáky lepší. Mimo téma - moc nejsou, naopak z hrůzou zjistíš, že ty naše staré "plečky" fotí lépe. Ale je to na Tobě. Informace máš a jak se rozhodneš je Tvá volba.
neradil
Junior

Odeslat příspěvekod stani 16. 8. 2009 18:40

OK, díky moc. Nejsem z PHA, budu to muset poslat. Karta ale (snad) netřeba.

No, proti tomu co jsem měl teď pár posledních dnů v ruce(ten Olympus), tak ten můj fotí perfektně(až na to makro od 10cm). Sice vypadá s tím malým displejem směšně, ale kvalita fotek, výdrž baterie je na tento "starý" foťák ještě stále vynikající. ;-)

Jinak vlákno k tématu pokračuje tady.
stani
Junior

Odeslat příspěvekod neradil 17. 8. 2009 10:52

V případě poslání kartu a baterky netřeba, ba pravě naopak. Pro detailní info jim zavolej.
neradil
Junior