Stránka 1 z 2

Problém s DeathAdder 2013

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 2. 2014 20:32
od Urby147
Zdravím. Myslím, že mám menší problém s DeathAdder 2013. Dřív jsem, se stařičkou A4Tech X7, co stála 400 a měla max DPI 1600 a byla optická, udělal vodorovnej pohyb, třeba v CSku z jedné strany 17 palcovýho monitoru na druhou, prostě vodorovně bez jakýhokoliv výkyvu. Teď s Death Adderem 2013 neudělám rovnou čáru delší jak 2 centimetry. Ze začátku jsem si myslel, že nejsem zvyklej na infračervenej 4G senzor, ale nedalo mi to, cit v ruce si myslím, že mám hodně dobrej a tak jsem si vzal pár pravítek a začal zkoušet. Podle jednoho pravítka jsem posouval druhým, tak bych byl furt vodorovně a tlačil oba konce myši zaráz. Ani jednou se mi rovná čára delší cca jak 3 cm nepodařila. Dál mě napadlo, že je to podložkou (používám QcK Heavy), tím myslím její nerovností, nebo černou barvou. Tak jsem zkusil klasiku a4 papír. Bohužel beze změn. Při prozkoušení různých DPI od 400 do 3500 beze změn i s nastavením rychlosti kurzoru ve Windows jsem si hrál a zatrhl jsem i zpřesnění kurzoru (nebo jak to tam je). Myš si prostě sama poskakuje někdy o pixel, dva nahoru, někdy o pixel, dva dolu, občas je to šikmá čára směrem dolů, občas směrem nahoru, občas sinusovka. Dá se to nějak softwarově ošetřit, či vůbec nějak, nebo je senzor zralý na reklamaci?

Re: Problém s DeathAdder 2013

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 2. 2014 20:57
od Python.p
Akcelerace a predikce je to co hledáš :)

Re: Problém s DeathAdder 2013

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 2. 2014 21:07
od Urby147
V SW od razeru, tedy v razer synapse, mám akceleraci danou na 0 a predikce, nevím, co tím myslíš... Napověz, trochu víc :) nebo je tu někdo, kdo s tím má zkušenosti?

Re: Problém s DeathAdder 2013

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 2. 2014 21:13
od Python.p
Google stávkuje?

Re: Problém s DeathAdder 2013

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 2. 2014 21:26
od redmond
Urby147 píše:V SW od razeru, tedy v razer synapse, mám akceleraci danou na 0 a predikce, nevím, co tím myslíš... Napověz, trochu víc :) nebo je tu někdo, kdo s tím má zkušenosti?

Akceleraciu nedavaj na 0. Mne sa najviac osvedcilo nastavenie akceleracie na 2, pri Razer Taipan.
Sensitivity mam na 2000, ale to uz je na tebe ako to chces citlive. Vo Windows nastavenie mysi, nastav najvyssiu citlivost a zapni "zvysit presnost".

Re: Problém s DeathAdder 2013

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 2. 2014 22:52
od Urby147
Google nestávkuje, něco jsem vygooglil, ale znáš to, čekám spíš, že tu přijde někdo se stejnou zkušeností, kdo to vyřešil :). Jako když jsem nastavil 1200 DPI a akceleraci na 3 a ve windowsu rychlost na max a zpřesnění ukazatele, tak to podle pravítka udělalo rovnou čáru víc jak 10 cm. Problém je, že mám problem to udělat holou rukou :D. Jinými slovy, proč sakra myš za 1500 musím takhle debilně nastavovat, abych s ní něco vůbec mohl dělat, když jsem myší za 400 před 5 lety nemusel a "jela" líp jak tahle? Vážně to není senzorem? Přijde mi to divný...

Re: Problém s DeathAdder 2013

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 2. 2014 23:22
od davkol
Máš nejnovější firmware?
Co používáš za podložku?

Senzor v DA má za určitých okolností jitter. Taky má za určitých okolností predikci.

Stačí použít vyhledávací políčko na OCN.

Re: Problém s DeathAdder 2013

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 2. 2014 00:53
od Urby147
Měl by být, sám o sobě tvrdí, že je up to date (aktuální) ... Podložka QcK Heavy (černá), je pravda, že už je trochu použitá, ale to by snad nemělo vadit, nebo ano? Redmond, teď jsem si vzpomněl, není náhodou akcelerace kravina? Proč bych si nastavoval akceleraci na myši, když ve všech FPS hrách se používá parametr na vypnutí akcelerace myši (-noforcemaccel -noforcemparms)... OCN?

Re: Problém s DeathAdder 2013

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 2. 2014 00:59
od redmond
ked vypnes akceleraciu, tak ti automaticky vypne "zvysenie presnosti". Potom je mys absolutne nepresna.

Re: Problém s DeathAdder 2013

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 2. 2014 16:55
od Urby147
Za mých mladých let bývala akcelerace vždycky jen zvýšení rychlosti. Tak nevím... Bylo by fajn, kdyby tu někdo přišel s finálním řešením.

Re: Problém s DeathAdder 2013

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 2. 2014 02:25
od Python.p
Tak my doma tu myšku nemáme, tak nemůžeme vědet co jsi zkoušel a co ne :)

Re: Problém s DeathAdder 2013

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 2. 2014 17:25
od Urby147
To je mi jasný Python :). Noo, už jsem to docela pořešil, Redmond, dík s tím windowsem a zvýšení přesnosti. Python, no jelikož Death Adder teda aspoň tady ten novej, nevim jak starej, žádnou predikci nemá, ale vůbec žádnou, tak mu nejspíš vadí malinko moje dost opotřebená podložka + se budu muset naučit vést ruku ku přesnosti (k té pravé přesnosti), je totiž velmi pravděpodobný, že A4Tech X7 měla predikci. Takže že by to bylo senzorem je tedy vyloučeno?

Re: Problém s DeathAdder 2013

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 2. 2014 18:10
od Python.p
Mrkni co to má za senzor a pak na jeho recenzi i na českých webech toho je docela dost.

Já si myslím že by to tím mohlo klidně být :)

Re: Problém s DeathAdder 2013

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 2. 2014 13:44
od Urby147
Jako tím myslíš tou podložkou, jo?

Re: Problém s DeathAdder 2013

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 2. 2014 17:10
od Python.p
Mozné je vše, nemožné nic.

Mi se občas stane že kurzor začne skákat, ejhle kočičí chlup na senzoru GB-M6880.