od FeShiNe 10. 9. 2019 08:08
První co mě napadlo je Samsung Dex. Dneska už dokáže nahradit pc na kancelářskou práci. Dříve jsem si to nedokázal představit bez stolního pc, jenže hry už vůbec nehraju, video si upravuji rovnou v mobilu. Mobil obsahuje i klasické office a po připojení telefonu k monitoru/televizi se spustí Dex. Používám usb-c hub, který obsahuje 3 usb, ethernet, audio, hdmi, čtečku karet, možnost zařízení nabíjet během používání přes usb-c. Po připojení mobilu k hubu se mi prostředí změní na Dex a ovládám ho pomocí bezdrátové myši a klávesnice. Vypadá to jako bych byl na pc, napíšu si něco ve Wordu a klasicky vytisknu, případně někde po cestě mohu rozdělat nějakou práci a doma dodělat.
Stolní pc jsem prodal a přiznám se, že jsem koupil notebook. Zrovna nedávno jsem flashoval firmware přes odin a bez pc bych se neobešel. Takže je vidět, že občas nastane situace kdy prostě pc člověk potřebuje, takže je nutné si to pořádně promyslet. Přesto vím o lidech, kteří mají doma pc/notebook opravdu jen na prohlížeč a YT. Těm by ten mobil skutečně stačil.