Stránka 1 z 1

Klonovaná plocha do TV, zvuk ?

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 12. 2019 21:22
od georg68
Zdravím. Mám naklonovanou plochu z PC do TV přes HDMI kabel (Windows 10). Docela mě překvapuje, že se klonování netýká i zvuku. Buď můžu vybrat zvukový výstup z PC nebo přepnout zvuk do TV, ale nejde obojí zároveň. Opravdu to nejde nebo je to jen moje neznalost, jak to nastavit? Díky.

Re: Klonovaná plocha do TV, zvuk ?

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 12. 2019 10:13
od Emil Pastelka
Bylo by velmi nestandardní, kdyby se po klonování rozehrál například notebook i projektor. Zmatek a zkreslení při dual i reprodukci není žádoucím efektem.
Ve vašem případě se jedná o dvě zvukové karty - jedná integrovaná na základní desce (předpokládám), a druhá je součástí výstupu HDMI grafické karty. Pokud byste chtěl současně provozovat obě, musel byste vytvořit SW mix výstupů obou zařízení.
Nicméně opravdu chcete, aby vám šel zvuk ze dvou různých zdrojů?

Re: Klonovaná plocha do TV, zvuk ?

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 12. 2019 10:45
od georg68
Samozřejmě na tom netrvám, spíš mi vadí ta uživatelská nepřívětivost toho celého přepnutí. Chci po práci na PC (tam mám sluchátka) si zahrát hru na TV (zvuk chci z TV) a musím se proklikávat nějakým nastavením. Skončím hru a znovu musím vše nastavit zpátky. Dost pakárna. Stačila by nějaká utilitka s přepínačem.

Re: Klonovaná plocha do TV, zvuk ?

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 12. 2019 14:21
od georg68

Re: Klonovaná plocha do TV, zvuk ?

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 12. 2019 15:08
od Pytlík
Kolega Pastelka nepochopil dotaz. Tazatel požaduje, aby jeden zdroj šel do dvou výstupů, ne aby se mixovaly dva vstupy.

Re: Klonovaná plocha do TV, zvuk ?

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 12. 2019 15:22
od georg68
Ano, tak to bylo myšleno. Ale má to svou logiku, proč to nejde.

Re: Klonovaná plocha do TV, zvuk ?

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 12. 2019 23:18
od Emil Pastelka
Pytlík píše:Kolega Pastelka nepochopil dotaz. Tazatel požaduje, aby jeden zdroj šel do dvou výstupů, ne aby se mixovaly dva vstupy.

Naopak, je to přesně jak píšete, že to není :) Z pohledu systému je zdroj zvuku (aplikace) vstup. Windows v základu posílá zvuk pouze na jedno výchozí zařízení. Pokud chcete, aby stejný zvuk přehrávaly dvě samostatné zvukové karty, musíte a) mezi ně umístit virtuální mix (ve Windows se to jmenuje Stereo mix), nebo b) donutit zdroj (aplikaci) posílat svůj výstup na dva vstupy (karta 1 a karat 2). Nicméně nastavení výstupu podporuje převážně jen profi zvukový SW a některé hudební přehrávače.

georg68 píše:Stačila by nějaká utilitka s přepínačem.

1) klikněte na ikonu zvuku
2) zvolte výchozí výstup
Obrázek

Re: Klonovaná plocha do TV, zvuk ?

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 12. 2019 08:58
od Radmen
Mám téměř identický problém.
Mám PC, kde prozatím mám rozšířenou plochu (z důvodu rozdílných rozlišení) na monitor + projektor.
Zvuk jde standardně do repro v monitoru přes 3.5 mm jack a případně do projektoru přes HDMI.
Nedávno jsem objevil možnost toho stereo mixu - zvuk jde tedy jak z monitoru, tak z projektoru, avšak vnáší to tam drobné zpoždění - pokud to jde reálně z monitoru i z projektoru, je tam "ozvěna" - prakticky se ale monitor vždy vypne, když se jde koukat na projektor.
S tím asi nic dalšího nevymyslím, nicméně zvažuji pořízení nového monitoru, do kterého bych posílal zvuk taktéž přes HDMI (případně DisplayPort).
Jak je to se zvukem u výstupů GPU, je to "co monitor, to zvukovka", nebo by v tomto případě šlo duplikovat obraz i se zvukem?
Do projektoru HDMI, do PC možno HDMI nebo DP - vše z jedné GPU, zvukovka na desce by do toho tedy neměla kecat.

Vím, nejlepší by bylo to vyzkoušet, avšak teď momentálně to nijak jednoduše nejde. Otravovat jsem s tím zbytečně nechtěl, ale když se tu zrovna objevilo toto vlákno...