Ahoj,
dlouhé roky používám k naprosté spokojenosti router NETGEAR R6300. Abych měl kontrolu nad tím, kdo se k routeru přihlašuje, aktivoval jsem v něm seznam povolených zařízení. Doteď vše fungovalo naprosto bez problémů.
Dnes jsem chtěl přidat do seznamu povolených zařízení Iomega iConnect Wireless Data Station. Bohužel se mi nedaří připojit do routeru, a to ani přes aplikaci NETGEAR Genie, ani přímo z webového prohlížeče na http://www.routerlogin.net.
Přes webový prohlížeč se po chvíli dočkám pouze zobrazení chybové stránky "Chyba při načítání stránky - Spojení přerušeno - Spojení se serverem bylo v průběhu načítání stránky ukončeno."
V aplikace Genie se po zadání hesla po chvílí dočkám pouze ve screenshotu níže uvedené chybové hlášky.
Router jsem nastavil kdysi já a kromě mě na něm nikdo jiný nedělal žádné změny nastavení.
Zkoušel jsem se připojit do routeru ze 3 různých notebooků, které jsem v průběhu času postupně zadal do seznamu povolených zařízení. Ve všech jsem v obou variantách (tzn. prohlížeč - aplikace) dopadl stejně (viz. výše).
Router funguje, všechny 3 notebooky jsou jeho prostřednictvím bez problémů připojeny k Internetu.
Už mě nenapadá, v čem by mohl být problém.
Resetovat router se mi nechce. Jednak ho mám v ne dobře přístupném místě za televizí, ale přišel bych, pokud si dobře vzpomínám, o všechna nastavení.
Předem díky za radu.