Ahoj,
chtěl bych pro děti koupit k počítači pořádný gamepad, mají tam teď nějakou drátovou fake kopii ovladače pro XBOX360. A ono to ani pořádně nefunguje jako ovladač. Když si dám nastavení gamepadu, tak ta levá páčka funguje spíš jako klávesa, prostě je ten směr pohybu buď sepnutý, nebo vypnutý. To rozmezí, kdy se ten křížek začne pohybovat a je někde v mezipozici je hrozně malé. Když to samé zkusím se svým originálním bezdrátovým ovladačem XBOX360, tak ten funguje jak má, pěkně to reaguje na to, jestli to je naklopené málo nebo hodně.
Ale tedy k věci Ten originál ovladač XBOX360 už se nedá koupit a ten svůj jim rozhodně půjčovat nechci. Uvažuji tedy nad ovladčem pro XBOX One, konkrétně tímhle:
https://www.alza.cz/gaming/microsoft-xb ... 159536.htm
A mám k němu pár otázek.
Je to originál přímo od Microsoftu?
Pro děti je spíš praktičtější, když to je připojené kabelem, dá se to připojit kabelem? Předpokládám že ano, nějaký kabel u toho je.
Když to bude připojené kabelem, musí v tom být baterky?
Když bych chtěl bezdrátové připojení, budou muset měnit baterky. Jde to připojit jen přes Bluetooth? Jde mi o to, že můj ovladač XBOX 360 má přijímací stanici do USB, zde ale není.
A poslední dotaz - pokud má někdo s tímhle ovladačem zkušenosti, reaguje ta levá páčka odpovídajícím způsobem? Tedy když s ní pohnu málo, tak to reaguje jen málo atd.
S ovladačem se u nás totiž primárně ovládají formule, kde je potřeba právě pro zatáčení plynulé ovládání, což ten fake ovladač nemá. Máme i volant, ten už reaguje normálně, ale radši to stejně jezdí s ovladačem...
Díky za radu