Stránka 1 z 1

USB2 bez SP1

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 1. 2006 00:01
od vratnik
Potrebujem zaviest podporu usb2, ale nechcem instalovat cely sp1 (winXP). V ktorom balicku sa nachadza podpora pre usb2?
(Nepiste ze sa to neda, Konfabulator tiez vypisoval ze chce sp1 ale stacil mu z toho 1 balicek co mal 600k.)

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 1. 2006 00:32
od X__
Jak máš velký harddisk? Samotný XP bez SP1 začnou po určitém zaplnění přepisovat hard od začátku :)

Pre X

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 1. 2006 00:51
od Peťo
X, čo si dnes fajčil?

A MS-DOS 3.30 ti začne prepisovať disk od začiatku do polovice (keď máš nainštalovaný softvér OneHalf).

Re: USB2 bez SP1

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 1. 2006 14:36
od botepidemic
vratnik píše:Potrebujem zaviest podporu usb2, ale nechcem instalovat cely sp1 (winXP).


heh a muzes mi vysvetlil proc ho nechces nainstalovat? byt tebou, tak si tam dam rovnou sp2...

Re: Pre X

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 1. 2006 14:39
od Dzon
[quote="Peťo";X, čo si dnes fajčil?

A MS-DOS 3.30 ti začne prepisovať disk od začiatku do polovice (keď máš nainštalovaný softvér OneHalf).r/quote]
co to meles, X ma pravdu, stalo me to vsechny data

Re: USB2 bez SP1

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 1. 2006 16:16
od PC-Man
b0t3p1d3m1c píše:
vratnik píše:Potrebujem zaviest podporu usb2, ale nechcem instalovat cely sp1 (winXP).


heh a muzes mi vysvetlil proc ho nechces nainstalovat? byt tebou, tak si tam dam rovnou sp2...
Presne tak, WinXP bez SP2 v dnesnej dobe... nieco strasne, urcite ti odporucam dat si SP2

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 1. 2006 16:30
od Chupacabras
Tiež by ma zaujímal ten dôvod, ktorý ti zabraňuje nainštalovať SP1 (potažmo SP2)

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 1. 2006 17:46
od X__
Peťo: Známá chyba Win XP bez SP1 nebo SP2 (koukám, že ne pro Tebe :) ). Při větším hardu než 137,4 GB a po zaplnění této kapacity dochází k přepisování harddisku od začátku:

http://harry.crolink.cz/hdd_teorie.htm

"5. hranice - 137 GB (někdy též uváděno jako 128, 130 či 132 GB limit) [Windows]
Logické adresování LBA (Logical Block Addressing) používá pro sektory 28bit adresu. 2^28 sektorů při velikosti clusteru 512B dává maximálně 137,4GB.
Je to problém adresování ATA zařízení a následně pak i operačních systémů Windows.
1) Stará Windows 95, NT - Není mi známo řešení.
2) Windows 98, 98SE, ME - Mám jen odkaz na neoficiální utilitku.
3) Windows 2000 - http://support.microsoft.com/default.as ... -us;305098
4) Windows XP - http://support.microsoft.com/default.as ... -us;303013 nebo stručně tady na Winguides.
Nicméně Windows XP SP1 a vyšší by měly mít již defaultně vyřešeno. Říkám "měly", protože jsem se setkal i s případy, kdy tomu tak nebylo a záviselo na typu MB, pak zkuste další řešení, zejména instalaci IDE ovladačů k desce.
Rozsáhlé info o této hranici najdete na 48bitLBA.com."

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 1. 2006 14:06
od vratnik
ten problem s diskom sa netyka sata diskov, ze? Mna sa to aj tak netyka, mam iba 80GB.
A preco nexcem instalovat SP1:
V prvom rade ho nepotrebujem. Vsetky problemy (az na ten s usb2) som vyriesil budto balickom, alebo nahradnym softom. (Napriklad firewall - ZoneAlarm.)
Po druhe, mam malo ram (256). Skusal som SP2, win potom horko tazko nabootoval, bol strasne pomaly a v kuse swapoval. A este sa tam objavila nejaka blbost security center ci co... proste trapas. Hned som to pomocou add/remove odinstaloval. Nasledne po restarte sa windows uplne zosypal.
Cize moj nazor na sp2 - zasieranie pameti. Mam win bez sp a zabera cca 100 MB ram aj s rezidentnym Zonealarmom, spustenou operou a databazou. A este plno drobnosti v systray. A mam usetrene aj plno fleku na disku.
Takze prosim navrat k teme - ako rozbehnem usb2 bez sp1.
Odporucam pozriet aj
http://forum.zive.cz/viewtopic.php?p=146805

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 1. 2006 14:23
od JendaLinda
Já probozuju WinXP SP2 na PC s 256MB RAM a nepřipadá mi to nějak zvlásšť pomalé. Mám ale nastavený vzhled Win98.

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 1. 2006 14:28
od Ageran
Mám 256MB RAM a SP2 mi nedělá nejmenší problém, takže bych řekl, že v něm chyba nebude... ale i kdyby ti vyloženě vadil SP2, tak SP1 přináší jen bonusy... To že ho nepotřebuješ je diskutabilní, ono pokud máš všechny balíčky, tak samotný SP1 má asi kolem 50MB, takže nic hrozného... Docílíš tím toho, co chceš, a budeš mít "vylepšený" systém...
Mimochodem na stránkách MS je napsáno, že nové záplaty a updaty jsou k dispozici pouze pro SP1 a SP2, takže jsi dost odvážný, že chodíš na net bez nich...
Jinak se omlouvám, ale na tvou otázku odpověď neznám...

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 1. 2006 16:15
od vratnik
Pouzivam zonealarm a nechyta sa na neho ziaden servicepack. Zabera 3 MB v ram a 10 MB na disku. Nemam ziadne problemy s cervikmi alebo inymi utokmi. Podciarkujem ZIADNE problemy. Uz 4 roky. Preto nepocitujem potrebu instalovania akejkolvek zaplaty. Nie to cely SP1+2.
200 ci 300 MB (komprimovanych) zaplat a k tomu bonusove blbosti ako security center, DEP a neviemcovsetkomozne, co som nastastie nestihol objavit, len som sa docital.
dolezitejsi problem mam na http://forum.zive.cz/viewtopic.php?p=146805