Zajímalo by mě, jaký je reálný nárůst výkonu po zapojení 2 pamětí oproti jedné.
Dále bych se rád dozvěděl

CL2 ,CL2.5 a CL3, potažmo zda se vyplácí za nižší časování připlácet.
Předem díky moc za příspěvky

Moderátor: Moderátoři Živě.cz
Czulibrk píše:Mno, uplne nejlepsi je, zapojit dvakrat do dualu 256 MB.
Muze byt problem v udrzeni command rate na 1T, ale to bylo myslim se starym radicem pameti na winchestru. Ted uz by to melo byt v pohode.
V pripade 4x256 bych to videl od jednotek procent nahoru v realnem vykonu az po desitky v tom teoretickem (propustnost pameti SANDRA, EVEREST, a tak).
Tezko rict tak z hlavy - zkusenosti nemam ... kazdopadne te to nezabije, ne ? Kdyz uz si nekdo stavi pc, mel by na to myslet. Tecka
SmartMole píše:Co to je za blbost?Právě kombinaci 4 modulů se snaží každý vyhnout! Ach jo...
l/quote]
Czulibrk píše:... a SmartMole si muze pridat i diskuzi, specialne :
http://www.svethardware.cz/disc_doc-NF4 ... l?ansid=10
shrnuti - command rate 1T neni problem ani pri ctyrech modulech
Pak uz nevidim zadny problem - akorat drasticke zvyseni propustnosti pametoveho subsystemu ...
Czulibrk píše:SmartMole píše:Co to je za blbost?Právě kombinaci 4 modulů se snaží každý vyhnout! Ach jo...
l/quote]
Co je to za blbost ? Je mi to lito, kamarade, ale jses evidentne vedle ... Athlon 64 ma hw radic 2 x DualChannel.
Polopaticky : Proc by ho tam asi AMD davalo, kdyby to bylo k nicemu ?
To, ze drtiva vetsina uzivatelu pouziva 1 x DualChannel neni muj problem. Ono by to totiz chtelo taky delat neco jineho, nez jen pitome opisovat radky z clanku na internetu.
Pouziti 4x256 ti teoreticky 2x zvysi propustnost pameti, at uz chces nebo ne (v realu samozrejme ne).
Je akorat nutne udrzet command rate na 1T, coz neni problem.
Nebo mi vysvetli tvoji uvahu, je-li nejaka, budu rad
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků