Stránka 3 z 3

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 5. 2007 15:36
od Caderom
Puchino píše:OffTopic: Lariel ako sa ti podarilo prichytit na tuto dosku Scythe? Odmontoval si Crazy Cool? Alebo DS4 nema zo zadu Motherboardu ten radiator? Chcel by som lepsi chladic a pri otazke na Noctua mi povedali ze musim odmontovat Crazy Cool alebo pouzit dlhsie sruby a u Scythe mi napisali ze nepodporuju DQ6

Scythe Ninja tam jde, ale revize B (případně C).

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 5. 2007 19:10
od Raziel-CZ
Puchino: Tak já se prodejcem určitě řídit nebudu, neříkáš mi nic nového. Sám v IT pracuji a vím jak se věci prodávají a co lidé v tomto oboru dělají. Mám nemalé zkušenosti. Jen by mne stejně zajímalo jak na tom ty paměti jsou.

OT: Tak jsem si vyzkoušel v ASUS Barebone Vintage2-AH2 procesor AMD Dual-Core Athlon A64 X2 4800+ EE. Nenaběhl a jen pípal. Jak je to možné? Procesor je testován i jinde, takže funguje a Barebone je také v pořádku, jelikož na něm v pohodě běží Klasický jednojádrový 3500+. Zvláštní, všude se píše, že by to měl zvládat. Je na X2. Fakt nechápu. Mám zase dilema co pro svůj 4800+ Dual procák koupit za desku :(
Už mě to nebaví.

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 5. 2007 19:42
od Lariel
Puchino píše:OffTopic: Lariel ako sa ti podarilo prichytit na tuto dosku Scythe? Odmontoval si Crazy Cool? Alebo DS4 nema zo zadu Motherboardu ten radiator? Chcel by som lepsi chladic a pri otazke na Noctua mi povedali ze musim odmontovat Crazy Cool alebo pouzit dlhsie sruby a u Scythe mi napisali ze nepodporuju DQ6


Nevim, co je crazy cool, kazdopadne se mi vesel v pohode.

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 5. 2007 19:48
od r34ktor
Raziel-CZ píše:Tak jsem si vyzkoušel v ASUS Barebone Vintage2-AH2 procesor AMD Dual-Core Athlon A64 X2 4800+ EE. Nenaběhl a jen pípal. Jak je to možné?

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2007 12:20
od Raziel-CZ
Mno, díky Tobě jsem tam něco našel. Přímo na ten 4800+. No jo, ale co když to přehraju a skončí mi podpora 3500+ co tam byla? Když je ta verze přímo pro 4800+ EE 65W. To pak bude problém. Zvlášť když by to třeba vůbec nenaběhlo.

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2007 13:28
od r34ktor
Raziel-CZ píše:Přímo na ten 4800+. No jo, ale co když to přehraju a skončí mi podpora 3500+ co tam byla? /quote]

Proč by měla končit? Novější verze BIOSů podporu jen rozšiřují, takže je v nich zahrnuto vše z dřívějších verzí.

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2007 14:11
od drnoha
Mno ja nevim, ale byl by to takový problém, kdyby paměti jely "jen" na 667 Mhz? Já měl možnost porovnat 667-CL5 a 800-CL4 a že by v tom byl nějaký citelný rozdíl, možná s pořádným CPU a pořádnou grafikou...

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2007 14:21
od Lariel
800MHz je hlavne dulezitych pro oc prcesoru.

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2007 20:16
od Raziel-CZ
Tak já bych radši 800 MHz, ale asi to budu muset vydržet. Buď budu mít 667 na CL5, nebo v případě CL4 pojedu na 737 (vím, že je to paradoxní, ale funguje to tak). Testoval jsem a 737 MHz s CL4 funguje dobře. Jinak jsem flashnul BIOS v tom barebone a už to umí. Zmátly mě jen texty na stránce ASUS. Taky mi to přišlo jako nesmysl, ale BIOS tam v jedné sekci je přímo pro tento typ procesoru. Každopádně otestováno, funguje. Na Barebonek si počkám. Teď funguju na 1 GHz Pentiu 3 :-D

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2007 20:31
od r34ktor
Takže tam máš nakonec ty Kingstony HyperX?

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2007 23:58
od Raziel-CZ
Já ne, má je kolega. Testoval jsem to na jeho Barebone. Spíš si seženu paměti, které dokáží DDR2 800 MHz s CL5 při 1.8V. Jen nevím jaké a kde (zatím).