adams> Ke srovnání DivX a XviD. Od verze XviD 1.0 byl ve většině testů vždy rychlejší a kvalitnější než DivX. Podrobný srovnání současnych kodeků je na
Doom9. Je to ze začátku letošního roku, ale od tý doby se nic moc nezměnilo. Je tam testovaný kromě jinýho XviD 1.1 a DivX 6 v betaverzích. Je to asi nejlepší porovnání kodeků, který se dá na netu najít.
Jinak k AVI s titulkama - to je pěkná kravina. Co když tam potom ty titulky někdo nechce? Nabo chce jinou barvu, velikost pozici? Co když je film 16:9. To budou přes už tak tenkej obraz nebo se přidají černý pruhy?
Pokud chcete někdo hrát filmy na DVD a koupili ste si kepl kterej neumí CZ titulky, tak z toho udělejte klasický DVD podle těch návodů na mych stránkách nebo jakychkoliv jinych. Na DVD sou titulky jako obrázky, takže nejsou problémy s češtinou a přitom se dají vypnout.
Pořád ale vidim jako nejlepší řešení TV-OUT, Girder a dálkový ovládání. Mam veškerej možnej komfort a všechno funguje tak jak chci já.
Jinak pokud chcete opravdu memrmomocí prasit titulky do avíčka ve VirtualDubu, tak FFDShow se dá nainstalovat taky jako filtr pro VirtualDub nebo Avisynth. Potom se dá použít pro vložení titulků nebo postprocessing (deblocking), případně potlačení šumu, úprava barev , deinterlace (i když tam žádnej opravdu dobrej filtr neni) atd. Zkrátka to, co je možný používat klasicky při přehrávání.
Boromir> Čim převádíš video na Linuxu? MPlayerem nebo pomocí FFMPEG? FFMPEG má celkem problém s přelejzánim maximálního bitrate, ale při dvouprůchodovym komprimování to většinou vyjde. A je nějakej dobrej Authoringovej soft s GUI? Já znam jedině DVDStyler a ten se mi moc nelíbil. Ve woknech je toho mnohem víc, ale je to jenom otázka času než se začne objevovat víc programů i pro Linux. Řešení tu každopádně už nějakou dobu jsou.