Otevírání webového prohlížeče na konkrétní url adrese

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kubas129cz 25. 6. 2020 17:38

ahoj,
chci se zeptat snažím si v shellu napsat skript, který by mi otevíral každé 3 minuty chromium na této adrese: https://s12-cz.ikariam.gameforge.com/?a ... e320872adc
Kód: Vybrat vše
#!/bin/bash
chromium \
https://s12-cz.ikariam.gameforge.com/\
?action=PiracyScreen&\
function=capture&buildingLev\
el=1&view=pirateFortress&cityId=145233&positi\
on=17&activeTab=tabBootyQuest&backgroundView\
=city&currentCityId=145233&templateView=p\
irateFortress&actionRequest=e0285\
fc360f86cd80977c1e320872adc

ale problém je v tom, že se mi otevře jen část toho odkazu a to konkrétně jen: https://s12-cz.ikariam.gameforge.com/?a ... racyScreen
čím myslíte, že to může být? Vím, že ten dlouhý odkaz funguje, že ten když skopíruji do prohlížečem, tak to normálně na tu stránku přejde a ta akce se provede, ale když to pak vložím do toho skriptu tu url adresu, tak se asi vloží jen část té adresy do prohlížeče a nevím čím to je :(
Nebo že by to ta hra nějak ochranovala? Ale to si nemyslím, že to se přeci nedá nijak ošéfovat tohle to.
Budu vděčný za všechny rady :)
ps. pak mám v plánu tam dát asi nekonečný cyklus ve kterem bude sleep 180 a možná ještě něco i na automatické zavření záložky v chromium ale to nemá smysl tam přidávat, když to hlavní zatím nejde :(
kubas129cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Just_jo 25. 6. 2020 17:48

A musí to být rozkouskované na řádky? vždyť to jde napsat na jeden řádek.
Jestli tam pak nedělá problém nějaký znak, který tam dělá paseku
Just_jo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kubas129cz 25. 6. 2020 17:56

když on ten odkaz je moc dlouhý na to, aby se vešel pouze na jednu řádku, že když ho tam jen nakopíruji, tak to vypadá takto:
https://ibb.co/thTF3Fj
a nejsem si jistý jestli se automaticky pak spojí ta url adresa po spuštění toho příkazu
(mimochodem pořád to nejde ani, když to takto napíšu :( )
kubas129cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Just_jo 25. 6. 2020 18:48

a co hodit url do jednoduchých uvozovek?

chromium 'https://'
Just_jo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kubas129cz 25. 6. 2020 19:17

tak jsem to nakonec vyřešil proměnou
url="https:\....."
chromium $url
Díky za rady :)
kubas129cz
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků