[Java] Problem s vytvorenim / importovanim balicka

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mr.green 28. 6. 2007 20:53

Dobry den,

napisal som si tuto classu:
Kód: Vybrat vše
package chapman.testpackage;
public class Class1 {
   public int mySum(int a, int b) {
      return a + b;
   }
}


Ked ju skompilujem, vytvori sa mi subor Class1.class, a vlozi sa do adresara chapman/testpackage/Class1.class

Napisal som si este druhu classu:
Kód: Vybrat vše
import chapman.testpackage.*;
public class Class2 {
   public static void main (String[] args) {
      
      int i = 10;
      int j = 25;
      
      Class1 c = new Class1();

   }
}


No na riadku "Class1 c = new Class1();" mi vyhodi error, "cannot access Class1". Kde moze byt chyba?

... dakujem.
mr.green
Junior

Odeslat příspěvekod Nargon 29. 6. 2007 01:44

Ja bych zkusil tohle:
Kód: Vybrat vše
package chapman.testpackage;
public class Class1 {
   public int mySum(int a, int b) {
      return a + b;
   }
   public Class1() {}
}

Jak to tak vypada, volas konstruktor, ktery ta trida vubec nemela.
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod Actus 29. 6. 2007 06:18

bude asi tym ze je tam skoro rano, ale ja v tom kode chybu nevidim. skus to kompilovat spolocne, hovori ti ze nema pristup na Class1
Actus
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod btos 8. 7. 2007 10:41

Nargon: pokud se neuvede zadny konstruktor tak se vytvori defaultni, v tomhle to neni.

Pokud ty tridy kompilujes oddelene tak tu Class1 musis dat kompileru do classpath (pravdepodobne to u tebe bude -classpath .).
btos
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků