Stránka 1 z 1

VB

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 3. 2008 13:41
od bubu1
Prajem pekny den !

Mam niekolko otazok co sa tyka tochto programu.

Z netu mam vela zdrojakov, atd a poväcsinou idu, su ale na bazi profesional. programov. Ked vsak zadam prikaz na kopirovanie, alebo presuvanie so subormi, tak pri konprimovani do .exe vypisuje stale chyby. Mohli by ste mi tu prosim dat neaky navod s prikazmi, s tymi najdolezitejsimi, atd? Chcem sa vo VB ucit a chcem ist od zakladov, lenze ked tie nejdu.

Dalej by som vas chcel poprosit o jednu vec.
Mam program. Program pri spusteni ulozi do system32 subor s nazvom skuska.exe, alebo skuska.bat . Je to jednoduchy program preto pri otvoreni bude stale ukladat tento .exe, alebo .bat s tym istym nazvom "SKUSKA". Ja by som potreboval neaky prikaz, alebo retazec, ktori zabezpeci, ze pri kazdom otvoreni programu ulozi do system32 subor .exe, alebo .bat ale nazov bude za kazdym iny. Bude ho automaticky generovat podla vopred definovanych nazvov, cislic, alebo inych znakov.
Existuje neaky prikaz vo Visual Basicu, alebo v CMD ktory by automaticky generoval nazvy suborov? Ja viem, ze existuje len sa neviem k nemu dopatrat.

Dakujem za pomoc !

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 3. 2008 14:14
od suk
ad 1) napis co presne ti nejde, co ti to vypisuje za chyby
ad 2) pochybuju ze tam je neco co generuje nazvy, to neni problem udelat sam... pokud se chces ucit programovat, nepremejslej nad vestavenyma funkcema ale napis si je sam...

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 3. 2008 14:16
od JanFiala
Co se tyka ukladani "neceho" do System32, zapomen na to. USER tam zapisovat nemuze a na Viste tam nemuze zapisovat normalne zadny program.

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 3. 2008 19:18
od bubu1
1:: Takze, nasiel som si neake zaciat. stranky tu :
http://pc.server.sk/---programovanie-visual-basic-funkcie-pre-pracu-so-subormi--category-je-17-x-id-je-737
http://pc.server.sk/---programovanie-vi ... id-je-1149
http://www.martin2k.co.uk/vb6/vb6download.php
http://www.pscode.com/vb/scripts/ShowCo ... 0&lngWId=1


lenze ked dam neaky ten kod, napriklad tento:
Dim TypSuboru As Integer
TypSuboru = GetAttr("C:\autoexec.bat")
Select Case TypSuboru
Case vbNormal: MsgBox
End Select

Zahlasi tuto chybu: Obrázek

V opacnych pripadoch chyby "END SELECT" a "END"

2::
Viem v prikazovom riadku dost dobre programovat a nerobi mi problem si urobit neaku ulitu, atd. na vyliecenie urcitej havete. Ja to vsak pouzivam na testovacie ucely. Preto potrebujem vediet, akym sposobom to naprogramovat, lebo vazne uz neviem.

JanFiala, system32 bol len priklad a ani som nikde nenapisal, ze to robim pre neakeho uzivatela. Robim si to pre seba ako uz bolo spomenute na testovacie ucely.

Odeslat příspěvekNapsal: 31. 3. 2008 22:02
od Morfeus211
bubu1: nemôžeš takýto kód hodiť do "prázdna", musíš to zaobaliť do nejakej funkcie. Tipujem, že používaš Visual Basic 6. Takže to hoď do funkcie Sub Main, teda
Kód: Vybrat vše
Sub Main()
' tu prepis ten svoj kód
End Sub[

alebo keď máš formulár tak tu
Kód: Vybrat vše
Sub Form_Load()
' tu hoď svoj kód
End Sub
[/


1) nedoporučujem už programovať vo VB6, je to strašne zastaralý jazyk. Prejdi na VB.NET (Microsoft zadarmo ponúka VB.NET Express, program na tvorbu VB.NET programov takisto ako VB6)
2)toto sú začiatky programovania. S týmto tu ani nechoď. Príď tu s reálnym problémom (kľudne aj začiatočníckym ale najprv prehľadaj toto fórum)