Pisanie programu v HEX editore

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Jancino 18. 4. 2008 18:33

Zaujimalo by ma ako bezi pod Win program ked ho napisem v hex editore bez hlavicky...
Zda sa mi, ze v 16-bit DOS mode no neviem...
Nepoznate dake texty o MZ heder - y?
Uz dlho sa pokusam napisat Hello world v HEX editore no bezuspesne...
Nepoznate dake materialy na tuto temu..??
Jancino
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr_S 18. 4. 2008 19:50

Třeba
Kód: Vybrat vše
B4 09 BA 0C 01 CD 21 B8 00 4C CD 21 48 65 6C 6C
6F 20 57 6F 72 6C 64 21 24
a uložit jako hello.com.

Na webu je informací plno, stačí použít Google.
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod wojta 18. 4. 2008 20:27

Napis to v aspon assembleru, proboha. Tohle jsem naposled videl na 8-bitech.
C:\>ver
MS-DOS Version 5.00
wojta
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ondrad 18. 4. 2008 20:43

Presne jak pise wojta, napsat v assembleru. Psat primo v hex kodu je sice dobra frajerinka, ale programu tak asi moc nenapises. V assembleru uz se neco rozumneho ukuchtit da.
ondrad
Junior

Odeslat příspěvekod Morfeus211 19. 4. 2008 11:36

v dobe .NET Frameworku, Javy, + XYZ program. jazykov ide niekto programovať v Hex kóde. prinajmenšom choré…
Gigabyte G33-DS3R, Intel Core 2 Duo E6550, Sapphire HD2600Pro 512MB, 2x1GB DDR2 Kingston 667, 80 GB Maxtor, 500GB Seagate, 250GB WD, 640GB WD, LG GH20NS10 SATA black, X-FI Xtreme Gamer
Morfeus211
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod shadowboy 19. 4. 2008 11:48

morfeus: no a? co je na tom? ked to chce tak urobit, tak ho nechaj, ja neviem co mas za problem a co ti na tom je chore...
echo_off
shadowboy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod puck 19. 4. 2008 11:58

Morfeus211: nic chore na tom nie je. zamysli sa nad sebou.
puck
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Morfeus211 19. 4. 2008 14:36

Keď sa pýtal ako sa to robí tak asi sa mu nepodarilo nič naprogramovať. S týmto sa ďalej než s Hello World nedostane. Keby sa radšej naučil C/C++/C#, Javu, PHP, hocičo tak urobí toho viac ako keby mal sa hrať v hex editore. Je mu to nanič, tie doby už pominuli (naštastie)
Gigabyte G33-DS3R, Intel Core 2 Duo E6550, Sapphire HD2600Pro 512MB, 2x1GB DDR2 Kingston 667, 80 GB Maxtor, 500GB Seagate, 250GB WD, 640GB WD, LG GH20NS10 SATA black, X-FI Xtreme Gamer
Morfeus211
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod OgyDoggy 19. 4. 2008 20:52

když čtu příspěvky lidí, kteří umí programovat a napíší člověku, který neumí, ale chce se naučit alespoň něco a napíšou mu něco v tom smyslu, ty seš největší čuák, dělá se mi blbě. je pravda, že v hexu se dělá blbě a že to dělali tak na osmibitech a šestnácti-bitech, ale když to chce vědět, proč mu hned každý strká pod nos c++/c/c# a podobné?
učím se co můžu, učím se celý život, snad mi to k něčemu bude
OgyDoggy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod puck 19. 4. 2008 21:39

Morfeus211: ako vies ze este neovlada c++ javu aj c# ? mozno sa chce iba zabavit a vyskusat nieco nove. fakt sa nad sebou zamysli... nie si asi velmi invencny typ, co ?

Jancino: skus tu http://en.wikipedia.org/wiki/Portable_Executable dole su dobre linky
puck
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Morfeus211 21. 4. 2008 15:35

Ogy: tak visual basic (.NET), python, smalltalk, ruby XYZ jazykov
Gigabyte G33-DS3R, Intel Core 2 Duo E6550, Sapphire HD2600Pro 512MB, 2x1GB DDR2 Kingston 667, 80 GB Maxtor, 500GB Seagate, 250GB WD, 640GB WD, LG GH20NS10 SATA black, X-FI Xtreme Gamer
Morfeus211
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod OgyDoggy 21. 4. 2008 16:21

jo visaul basic je sice lehky, ale udělat se v něm dá ledacos
python s tím se da poradne pracovat, mam dojem, ze blender je v nem napsany
smalltalk jsem nyni videl poprve na wikipedii, docela jednoduche, podivam se na nej podrobneji
ruby taktéž
učím se co můžu, učím se celý život, snad mi to k něčemu bude
OgyDoggy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Morfeus211 21. 4. 2008 17:09

sry za reklamu ale vo VB6 sa dá urobiť aj toto
Gigabyte G33-DS3R, Intel Core 2 Duo E6550, Sapphire HD2600Pro 512MB, 2x1GB DDR2 Kingston 667, 80 GB Maxtor, 500GB Seagate, 250GB WD, 640GB WD, LG GH20NS10 SATA black, X-FI Xtreme Gamer
Morfeus211
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod OgyDoggy 21. 4. 2008 18:36

zajímavé, co to všechno umí? já nepoužívám zvukové editory, ale vím o audiacity, soundtracker, muse. stejně nejlepší je nahrávání zvuku ve widlích, nebo kwave :-)
učím se co můžu, učím se celý život, snad mi to k něčemu bude
OgyDoggy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Morfeus211 21. 4. 2008 19:41

paródia na nahrávanie zvuku :) aj do MP3 (VBR,ABR,CBR) + WAV. občas nestabilné.
Radšej zostaňte pri Audacity to je najlepšie free čo sa dá zohnať.
Gigabyte G33-DS3R, Intel Core 2 Duo E6550, Sapphire HD2600Pro 512MB, 2x1GB DDR2 Kingston 667, 80 GB Maxtor, 500GB Seagate, 250GB WD, 640GB WD, LG GH20NS10 SATA black, X-FI Xtreme Gamer
Morfeus211
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod duracellko 22. 4. 2008 09:30

ja som si pri tejto diskusii spomenul na jeden velmi stary vtip:

ako programuje dobry programator?
copy con program.c
...
bc program.c program.exe

uz si velmi nepamatam, ci borland C kompilator mal takuto syntax.

ako programuje spravny programator?

copy con program.exe

ako programuje chuck norris?

copy con program.rar

teda povodny vtip je tusim "copy con program.arj", ale v tych casoch sme este nevedeli o schopnostiach chucka norrisa :-D
Microsoft Certified Professional Developer
duracellko
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod OgyDoggy 22. 4. 2008 10:39

parodie, to bylo dobré :-D
učím se co můžu, učím se celý život, snad mi to k něčemu bude
OgyDoggy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jancino 22. 4. 2008 12:57

Kurnik sopa....
Milon odpovedi...
Ziadna znich neodpoveda na polozenu otazku...
S timto forom to ide dole vodou...

Otazka bola:
Zaujimalo by ma ako bezi pod Win program ked ho napisem v hex editore bez hlavicky...
Zda sa mi, ze v 16-bit DOS mode no neviem...
Nepoznate dake texty o MZ heder - y?
Nepoznate dake materialy na tuto temu..??

P.S. Cez dosovske interupty to uz mam momentalne sa snazim volat winAPI...
P.S2. Viem programovat v C/C++, C#, MASM a.t.d.
P.S3. Robim to iba pre srandu (Pre lepsie porozumenie)
P.S4. Samozrejme ze si to najprv pisem v ASM
Jancino
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod wojta 22. 4. 2008 15:32

>Zaujimalo by ma ako bezi pod Win program ked ho napisem v hex editore bez hlavicky...
No bez hlavicky je to jako COM soubor, bude se snažit ho pustit jako DOSový 16-bit.
>Zda sa mi, ze v 16-bit DOS mode no neviem...
presne
>Nepoznate dake texty o MZ heder - y?
>Nepoznate dake materialy na tuto temu..??
To si musíš najít na internetu, nic konkrétního nevím jsou různé varianty, ale v EXE může být všechno možné, třeba .NET bytecode.

>P.S. Cez dosovske interupty to uz mam momentalne sa snazim volat winAPI...
To nejde, mozna to slo ve Win 9x, ale ted uz ne.
C:\>ver
MS-DOS Version 5.00
wojta
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jancino 22. 4. 2008 17:31

Prave ze ze ked to napises bez hlavicky mozes pouzivat interupty...
Asi daka emulacia....
Mozez si to vyskusat....
Mam WIn XP SP3 a slape to bez problemov....

>To si musíš najít na internetu, nic konkrétního nevím jsou různé varianty, ale v EXE může být všechno možné, třeba .NET bytecode.

No to som uz skusal a pokusam ssa o to asi 3 mesiace...
Akurat dake nekompletne serialy na Builder.cz...
Nic vac som nenasiel....
Jancino
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jancino 22. 4. 2008 17:43

Ako sa vlastne nacitava PE subor pod WIN XP??
(Kde mam hladat info o tom PE loaderi?)
Jancino
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jancino 22. 4. 2008 18:53

Prave som nasiel:
http://en.wikibooks.org/wiki/X86_Disassembly
Je to celkom dobre...
Jancino
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod firefoxik 22. 4. 2008 19:26

AMD PhenomII X4/6GB RAM/640GB+1TB+2TB HDD/GF 650Ti 1GB
firefoxik
Junior
Uživatelský avatar


Odeslat příspěvekod Jancino 23. 4. 2008 18:48

Dik za odkazy (aj ked tu MASM stranku uz poznam...)
Hladam este dake texty o ovladacoch...
Jancino
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jancino 23. 4. 2008 18:56

Inak podla coho PE loader vie ci nacitava MSIL strojovy kod alebo Bytecode?
Jancino
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jancino 25. 4. 2008 18:56

Inak ak dakto nepochopil preco to robim:
Pointa je v tom, ze si chcem napisat (v NASM) cely pe subor bez pouzitia linkera (skompilovat to ako BIN)....
Jancino
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod progman 30. 4. 2008 06:45

no ale na to to nemusis kodit v hexa, nie? na nete sa da zohnat aj hlavicka PE v asm, urcite. a btw , hlavicku PE a pod by si mohol spravit aj v Ccku, a potom v linkovacom subore to spojit s tvojim asm kodom, nie?
progman
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jancino 30. 4. 2008 12:08

No uz to v hexa nekodim...
Momentalne sa snazim vykodit PE hlavicku v NASM a kompilujem to do BIN formatu...
(Proste snazim sa spravit to bez linkovania tak aby som mal vsetko pod kontrolou)...
No neviem...
PE hlavicku si prekladam z <winnt.h> do ASM...
PE a pod by si mohol spravit aj v Ccku, a potom v linkovacom subore to spojit s tvojim asm kodom, nie?

Rozmyslal som nad tym...
Ako to spravit??
Jancino
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod puck 1. 5. 2008 20:55

Morfeus211 píše:sry za reklamu ale vo VB6 sa dá urobiť aj toto


sorry ale co je toto za pakovinu ? to je program co nahrava audio do wav s default systemovymi kodekmi ? snad to nema viac ako 100 riadkov ?

a este k tomu s takym skvelym komentarom od autora :tleskani
KNOWN ISSUES: sometimes it does crash (little, but still existing chance). !!!
puck
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků