Stránka 2 z 2

Re: Pisanie programu v HEX editore

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 4. 2008 09:30
od duracellko
ja som si pri tejto diskusii spomenul na jeden velmi stary vtip:

ako programuje dobry programator?
copy con program.c
...
bc program.c program.exe

uz si velmi nepamatam, ci borland C kompilator mal takuto syntax.

ako programuje spravny programator?

copy con program.exe

ako programuje chuck norris?

copy con program.rar

teda povodny vtip je tusim "copy con program.arj", ale v tych casoch sme este nevedeli o schopnostiach chucka norrisa :-D

Re: Pisanie programu v HEX editore

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 4. 2008 10:39
od OgyDoggy
parodie, to bylo dobré :-D

Re: Pisanie programu v HEX editore

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 4. 2008 12:57
od Jancino
Kurnik sopa....
Milon odpovedi...
Ziadna znich neodpoveda na polozenu otazku...
S timto forom to ide dole vodou...

Otazka bola:
Zaujimalo by ma ako bezi pod Win program ked ho napisem v hex editore bez hlavicky...
Zda sa mi, ze v 16-bit DOS mode no neviem...
Nepoznate dake texty o MZ heder - y?
Nepoznate dake materialy na tuto temu..??

P.S. Cez dosovske interupty to uz mam momentalne sa snazim volat winAPI...
P.S2. Viem programovat v C/C++, C#, MASM a.t.d.
P.S3. Robim to iba pre srandu (Pre lepsie porozumenie)
P.S4. Samozrejme ze si to najprv pisem v ASM

Re: Pisanie programu v HEX editore

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 4. 2008 15:32
od wojta
>Zaujimalo by ma ako bezi pod Win program ked ho napisem v hex editore bez hlavicky...
No bez hlavicky je to jako COM soubor, bude se snažit ho pustit jako DOSový 16-bit.
>Zda sa mi, ze v 16-bit DOS mode no neviem...
presne
>Nepoznate dake texty o MZ heder - y?
>Nepoznate dake materialy na tuto temu..??
To si musíš najít na internetu, nic konkrétního nevím jsou různé varianty, ale v EXE může být všechno možné, třeba .NET bytecode.

>P.S. Cez dosovske interupty to uz mam momentalne sa snazim volat winAPI...
To nejde, mozna to slo ve Win 9x, ale ted uz ne.

Re: Pisanie programu v HEX editore

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 4. 2008 17:31
od Jancino
Prave ze ze ked to napises bez hlavicky mozes pouzivat interupty...
Asi daka emulacia....
Mozez si to vyskusat....
Mam WIn XP SP3 a slape to bez problemov....

>To si musíš najít na internetu, nic konkrétního nevím jsou různé varianty, ale v EXE může být všechno možné, třeba .NET bytecode.

No to som uz skusal a pokusam ssa o to asi 3 mesiace...
Akurat dake nekompletne serialy na Builder.cz...
Nic vac som nenasiel....

Re: Pisanie programu v HEX editore

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 4. 2008 17:43
od Jancino
Ako sa vlastne nacitava PE subor pod WIN XP??
(Kde mam hladat info o tom PE loaderi?)

Re: Pisanie programu v HEX editore

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 4. 2008 18:53
od Jancino
Prave som nasiel:
http://en.wikibooks.org/wiki/X86_Disassembly
Je to celkom dobre...

Re: Pisanie programu v HEX editore

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 4. 2008 19:26
od firefoxik

Re: Pisanie programu v HEX editore

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 4. 2008 21:40
od Petr_S

Re: Pisanie programu v HEX editore

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 4. 2008 18:48
od Jancino
Dik za odkazy (aj ked tu MASM stranku uz poznam...)
Hladam este dake texty o ovladacoch...

Re: Pisanie programu v HEX editore

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 4. 2008 18:56
od Jancino
Inak podla coho PE loader vie ci nacitava MSIL strojovy kod alebo Bytecode?

Re: Pisanie programu v HEX editore

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 4. 2008 18:56
od Jancino
Inak ak dakto nepochopil preco to robim:
Pointa je v tom, ze si chcem napisat (v NASM) cely pe subor bez pouzitia linkera (skompilovat to ako BIN)....

Re: Pisanie programu v HEX editore

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 4. 2008 06:45
od progman
no ale na to to nemusis kodit v hexa, nie? na nete sa da zohnat aj hlavicka PE v asm, urcite. a btw , hlavicku PE a pod by si mohol spravit aj v Ccku, a potom v linkovacom subore to spojit s tvojim asm kodom, nie?

Re: Pisanie programu v HEX editore

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 4. 2008 12:08
od Jancino
No uz to v hexa nekodim...
Momentalne sa snazim vykodit PE hlavicku v NASM a kompilujem to do BIN formatu...
(Proste snazim sa spravit to bez linkovania tak aby som mal vsetko pod kontrolou)...
No neviem...
PE hlavicku si prekladam z <winnt.h> do ASM...
PE a pod by si mohol spravit aj v Ccku, a potom v linkovacom subore to spojit s tvojim asm kodom, nie?

Rozmyslal som nad tym...
Ako to spravit??

Re: Pisanie programu v HEX editore

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 5. 2008 20:55
od puck
Morfeus211 píše:sry za reklamu ale vo VB6 sa dá urobiť aj toto


sorry ale co je toto za pakovinu ? to je program co nahrava audio do wav s default systemovymi kodekmi ? snad to nema viac ako 100 riadkov ?

a este k tomu s takym skvelym komentarom od autora :tleskani
KNOWN ISSUES: sometimes it does crash (little, but still existing chance). !!!