Tray ikonka

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Povik 13. 8. 2008 18:05

Ve kterém programu je možno vytvořit "tray ikonku"? Nevím, zda to správně nazývám.
Moje představa je takováto. Potřebuji z Internetu denně jeden jedinný údaj, třeba jaký je kurz Eura u České Spořitelny a chtěl bych, abych měl tento číselný údaj např. vedle hodin ve Windows a aby se pravidelně po 30minutách třeba aktualizoval. + spouštění po startu Windows.

Zvládl bych něco podobného v Microsoft Visual Studiu 2008 v grafickém prostředí? (programovatelné v C++) nebo by to zvládlo i obyčejné Delphi?

Děkuji.
8-)
"Představte si nekonečně dimenzionální vektorový prostor..." (Žemlička Jan - Algebra, MFF UK)
Povik
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nargon 13. 8. 2008 18:25

Povik píše:Zvládl bych něco podobného v Microsoft Visual Studiu 2008 v grafickém prostředí? (programovatelné v C++) nebo by to zvládlo i obyčejné Delphi?


V .NET to jde udelat. Ale myslim si ze jazyk C++ zrovna neni moc vhodny pro programovani v .net
A jestli to zvladnes ty je nezodpoveditelna otazka. Vubec totiz nevim co umis.
A v Delphi nedelam tak nemuzu soudit, ale myslim ze by to take zvladlo.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod JanFiala 13. 8. 2008 19:11

Tohle zvladne jakykoliv programovaci jazyk, ale nechapu, tohle:
Ale myslim si ze jazyk C++ zrovna neni moc vhodny pro programovani v .net


Kde byla rec o .NET? Nebo jinak, coma .NET spolecneho s programem na stahovani dat z internetu? .NET neni programovaci jazyk.
Co můžeš udělat dnes, odlož na včerejšek
JanFiala
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Falhar 13. 8. 2008 21:36

V .NETu by to něměl být problém(ať už C#, VB nebo C++/CLI). Komponenta na tray ikonu tam je. Stahování dat z internetu je taky na pár řádků. A timer je na dvě kliknutí. Nevím kde v tom vidíš problém. Co takhle to nejdřív zkusit a až pak se ptát?
Falhar
Junior

Odeslat příspěvekod Z@chi 13. 8. 2008 21:39

Kdysi jsem resil TRAY v jave, jeslti ti to pomuze:
http://www.zaachi.com/cs/items/java-min ... -tray.html
Z@chi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JanFiala 13. 8. 2008 21:43

Podpora pro Tray je jak v .NET tak i primo ve WinAPI. Stajovani dat z internetu je zavolani jedne API funkce.
Takze je uplne jedno, jestli se to napise v C#, C++, Delphi, VB apod.
Co můžeš udělat dnes, odlož na včerejšek
JanFiala
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Povik 14. 8. 2008 13:23

Děkuji, .NET jsem nikdy nedělal, ale vyzkouším! Díky.
"Představte si nekonečně dimenzionální vektorový prostor..." (Žemlička Jan - Algebra, MFF UK)
Povik
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků