Stránka 1 z 1

Pascal vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 12. 2008 15:52
od lucky17
Neviem či sa nahodou neopakujem, no nenasiel som tuto temu. Ak tu je nieco take podobne tak sa ospravedlnujem dopredu.
Potrebujem vo viste spustit Pascal. Skusal som aj Free pascal ale ten vypisuje vzdy nejaku chybu. Neexistuje este nieco ine :?:

Re: Pascal vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 12. 2008 16:14
od hekrhy
tipuju, že máš Vistu x64, pod ní totiž staré 16bit aplikace nejdou...
máš dvě možnosti - buď si pořídit delphi, nebo si stáhni DosBox a spouštěj pascal pod ním ;-)

Re: Pascal vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 12. 2008 17:01
od lucky17
Vistu mam x32 no co uz. Hmm ako chcel som stiahnut delphi ale som ho nenasiel, este ani na stranke borland sa tazko hlada

Re: Pascal vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 12. 2008 18:34
od hekrhy
tak to máš asi nějak pokažený google...
http://www.codegear.com/downloads/free/delphi
http://www.turboexplorer.com/delphi
(u všech se musíš /zdarma/ zaregistrovat)

nebo pokud ti stačí starý pascal, můžeš ho hodit do toho DosBoxu
http://www.dosbox.com/
i když pod 32bit Vistama by měl fungovat

Re: Pascal vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 12. 2008 19:02
od JanFiala
lucky17 píše:Neviem či sa nahodou neopakujem, no nenasiel som tuto temu. Ak tu je nieco take podobne tak sa ospravedlnujem dopredu.
Potrebujem vo viste spustit Pascal. Skusal som aj Free pascal ale ten vypisuje vzdy nejaku chybu. Neexistuje este nieco ine :?:


Az te napadne napsat jakou konkretni chybu ti to pise, mozna ti nekdo poradi, co s tim,
Pokud se chces vyhnout problemum, neinstaluj to do Program Files, ale treba do C:\Programy (tvuj adresar, ktery sis vytvoril)

Re: Pascal vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 1. 2009 12:41
od Beatle
Ahoj,

potreboval bych poradit jak zprovoznit freepascal na Vistach...Po instalaci se mi program normalne spusti, ale kdyz chci spustit compilaci tak to hodi hlasku :

Fatal : Unable to open file C:\FPC\2.2.2\bin\i386-win32\fp.cfg
Fatal : Compilation aborted

Re: Pascal vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 1. 2009 14:01
od Wikan

Re: Pascal vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 1. 2009 14:35
od Beatle
No dekuju, ale nak jsem z toho nepochopil reseni. :(

"Resolved. The next release won't have this problem "

mam nejnovejsi verzi 2.2.2. a dela to stejne.

Re: Pascal vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 1. 2009 18:18
od Wikan
Tahle chyba se tyka verze 2.2.2, pisou tam, ze az v pristi verzi to bude opraveny.

Re: Pascal vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 1. 2009 18:25
od Beatle
Hm tak to je pekne...to reknu u zkousky :)
Nechapu ze je vsude ke stazeni jenom ta verze 2.2.2 kdyz je nefunkci.Ve skole nam to teda normalne chodi na Vistach 64...asi tam je tedy nejaka starsi verze.

Kazdopadne dekuji...

Re: Pascal vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 1. 2009 18:31
od Wikan
Vzdyt tam mas napsany jak to vyresit ne?

Re: Pascal vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 1. 2009 19:14
od Ilfirin
1. the default setting in “Options-->Compilers-->Additional compiler args" is illegal. It should be "-Oppentium3" rather than "-Opentium3".

Zkuste to. Volně přeloženo, v Menu “Options-->Compilers-->Additional compiler args" (takže v cz verzi asi Možnosti-->Překladače-->Dodatečné paramatry překladače) změnit "-Oppentium3" na "-Opentium3" (umazat jedno "p").

Re: Pascal vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 1. 2009 19:24
od Wikan
Je to presne obracene, to "p" se tam ma pridat. Pak je jeste dulezity druhy krok a ten nejspis neprovedl.

Re: Pascal vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 1. 2009 19:24
od Beatle
Ano presne takhle jsem to take pochopil, ale nepomohlo to (defaultne jsem tam nemel nastavenou ani jendu z moznosti)...

Nakonec jsem to vyresil tak, ze jsem sestre zabavil NB s XP a dal si tam turbo pascal... :)

Musim z toho udelat konecne po trech letech zkousku...ikdyz jsem doted nepochopil k cemu mi to jako strojari bude, proto jsem to take porad odkladal... :)

Kazdoapdne dekuji za rady!