Stránka 1 z 1

[API] keybd_event - virtual key codes

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 11. 2009 12:18
od Magicmaster
Zdravim,
posílám stisky kláves do aplikace přes keybd_event. Hlavním parametrem je virtuální znak klávesy, kterou chci poslat. Našel jsem seznam těchto kódů, ale znaky jako ?!§ apod tam nejsou. Otazník jsem zkoušel obejít takto
Kód: Vybrat vše
keybd_event(VK_SHIFT,0,0,0);
keybd_event(97,0,0,0);
keybd_event(97,0,2,0);
keybd_event(VK_SHIFT,0,2,0);

Kdy bych simuloval držení shiftu a následný stisk čárky, nicméně nevyšlo to. Jak tedy posílat tyto "neklasické" znaky? :hm

Re: [API] keybd_event - virtual key codes

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 11. 2009 12:31
od Epe
taky jsem to "resil" pred par dny... Ovsem "nevyresil" ;)
kdyby nahodou pomohlo: http://www.codeproject.com/KB/system/keyboard.aspx

Re: [API] keybd_event - virtual key codes

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 11. 2009 17:01
od peter.ntx
no resit to asi nepude tak jednoducho pac to tusim neco filtruje ale kazdopadne

pokud by si potreboval posilat znaky jen do jedne aplikace muzes skusit :

Kód: Vybrat vše
SendMessage(Handle,WM_KeyDown,CisloZnaku,0);
SendMessage(Handle,WM_KeyUp,CisloZnaku,0);

Re: [API] keybd_event - virtual key codes

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 11. 2009 17:14
od HiroSK
Magicmaster, mal by si si uvedomit, ze posielas stlacenie urcitej klavesy. Neposielas odoslanie nejakeho ASCII znaku.

Re: [API] keybd_event - virtual key codes

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 11. 2009 22:22
od Magicmaster
To jsem si uvedomil. Proto jsem zkousel posilat:
Kód: Vybrat vše
Stlaceni shiftu
Stlaceni tlacitka carky (shift+tlacitko carky = "?")
Pusteni tlacitka carky
Pusteni shiftu

A jestlize posilam stisky klaves, nemely by byt pokryty vsechny klavesy na klavesnici?

Re: [API] keybd_event - virtual key codes

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 11. 2009 15:16
od HiroSK
Takto by to nemal byt problem, ale klavesnica musi byt prepnuta na SK/CZ rozlozenie klaves. Inak dostanes znak "<".

Re: [API] keybd_event - virtual key codes

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 12. 2009 19:59
od buben
Dobry den,
nevite nahodou nekdo, jak zjistit handle aktualne aktivni aplikace? Jako ze kdyz zrovna pracuji ve wordu, aby se do promenne handle priradil Word apod... Proste aby se to stalo univerzalnejsi, aby se mi vzdy do handle priradilo aktivni okno...

Dekuji

Re: [API] keybd_event - virtual key codes

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 12. 2009 14:57
od Magicmaster
@buben - funkcí GetForegroundWindow