Jak vytvořit exe - odkaz?

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Mobi 5. 2. 2010 12:21

Prosím, lze vytvořit soubor EXE, který vlastně neudělá nic jiného, než, že otevře jeden link, který směřuje ke stažení EXE souboru, který je někde na serveru?
(...jinak nejsem absolutně žádný programátor, v ničem...)
Díky za pomoc.
Mobi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nargon 5. 2. 2010 12:29

Ano jde to. Nejlepsi je napsat zdrojovy kod programu (co to udela) a pak ten zdrojak zkompilovat do exe.

Ale vzhledem ke tvemu neprogramatizmu (to je ale slovo) to bude docela tezke. Jedine rict nejakemu znamemu co zna alespon zaklady programovani, at vam to udela.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod Vebloud 5. 2. 2010 13:16

A je nutné, aby to byl exe soubor? Není jednodušší url odkaz viz http://www.google.cz/search?client=oper ... 8&oe=utf-8

Připadá mi, že se snažíš něco řešit zbytečně složitě. Možná bys došel k lepšímu řešení, kdybys napsal čeho chceš dosáhnout a proč to chceš udělat zrovna takhle.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nargon 5. 2. 2010 13:25

Jojo, taky se mi zda divne, ze na to chce exac. Ale ikdyz je zakaznik blb a slo by to udelat jinak a jednoduseji, tak vyhovime prani zakaznika.

Takze tady mas navod pro absolutni neprogramatory. Bude to program pro .NET takze pro vytvoreni i spusteni toho exace budes potrebovat .net framework minimalne verze 2.0 (ve win Vista a 7 uz je, do XPcek se musi doinstalovavat).
Postup:
1) na plose si vytvor textovy soubor, ktery pojmenuj treba MujProgramNaOteviraniOdkazu.txt
2) do toho souboru napis nasledujici text:
Kód: Vybrat vše
class A{static void Main(string[] args){
System.Diagnostics.Process.Start("http://www.zive.cz");}}
Urcite poznas, kterou cast musis zmenit, kdyz chces jinej web nez zive. A musis uvadet celou adresu, vcetne http.
3) spust prikazovou radku (Win+r a napsat cmd)
4a) do prikazove radky napis: cd %userprofile%\desktop
4b) pokud mas ceske winXP tak napis: %userprofile%\Plocha
5) do prikazove radky napis: %windir%\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\csc /t:exe MujProgramNaOteviraniOdkazu.txt
6) ted bys mel na plose videt i soubor MujProgramNaOteviraniOdkazu.exe, ktery kdyz spustis tak se ti otevre zive.cz :)
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod K8 5. 2. 2010 13:27

co treba pouzit prikaz start z windows?
Kód: Vybrat vše
start http://download.nettephp.com/NetteFramework-0.9.3-PHP5.2.zip

zacne stahovat soubor NetteFramework-0.9.3-PHP5.2.zip
K8
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kohutisko 5. 2. 2010 13:29

ten exe uz niekto vytvoril pred tebou a vola sa wget
kohutisko
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mobi 5. 2. 2010 19:12

Tak to je dokonalý, myslel jsme, že někdo poradí, naťukne, ale přesný návod jsem fakt nečekal. Blb je redakční systém, ale to by bylo na dlouho...
Opravdu moc děkuju, vytvořeno podle návodu v okamžiku a je to funkční.
Mobi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod wulf32 11. 2. 2010 17:22

Mel bych nesmely dotaz na Nargona.
Slo by program upravit tak, aby se odkaz spustil v jinem nez vychozim prohlizeci, napriklad IE
Pouzivam na to davkovy soubor obsahujici
Kód: Vybrat vše
start iexplore http://www.zive.cz

Ale exe by se mi libilo mnohem vic.
zkousel jsem program trosku upravit,
Kód: Vybrat vše
class A
{
static void Main(string[] args)
{
System.Diagnostics.Process.Start("iexplore http://www.zive.cz");
}
}

ale po spusteni to pise, ze v aplikaci doslo k problemu.
wulf32
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nargon 11. 2. 2010 23:08

Jo tohle totiz nerozezna co je soubor a co jsou parametry. Takze se to nesnazi spustit soubor iexplore a predat mu jako parametr ten web, ale spousti to soubor "iexplore http://www.zive.cz" a takhle pojmenovanej soubor neni.
Ale jde to vyresit:
Kód: Vybrat vše
class A
{
static void Main(string[] args)
{
System.Diagnostics.Process.Start("iexplore", "http://www.zive.cz");
}
}

Jen je pak problem, kdyz to budete spoustet u nekoho, kdo internet explorer mit nebude. Tam se to nespusti, proto je lepsi nepouzivat presne specifikovanej prohlizec, ale zvolit ten defaultni nastavenej.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod wulf32 12. 2. 2010 13:42

To je skvely, diky.
a jeste jeden podobny.
Spoustim
Kód: Vybrat vše
System.Diagnostics.Process.Start("ipconfig", "/all");

ale po provedeni se mi okno zavre, jde to udelat, aby se nezavrelo?

zkusil jsem toto
Kód: Vybrat vše
using System;
class A
{
static void Main(string[] args)
{
System.Diagnostics.Process.Start("ipconfig", "/all");
Console.ReadKey();
}
}

ale ani jsem necekal, ze by to zabralo.
Hledal jsem v naseptavaci Visual studia, ale nevybral jsem nic, co by mohlo zabrat.
wulf32
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nargon 12. 2. 2010 19:17

Kód: Vybrat vše
using System;
class A
{
static void Main(string[] args)
{
System.Diagnostics.Process.Start("cmd", "/k ipconfig /all");
}
}
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod wulf32 15. 2. 2010 14:22

Diky, to me nenapadlo, ze i cmd ma sve prepinace, zase jsem o neco chytrejsi.
A jeste jeden dotazek.
Jde takhle spustit ping a po dokonceni prikazu pustit jeste tracert, aby se vysledek zobrazil ve stejnem okne?
Pripadne mezi tim jeste pomoci Console.WriteLine vypsat nejaky text?
V davkovem prikazu to svedu, ale toto mi pripada jako magie.
wulf32
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nargon 15. 2. 2010 20:39

Mno slo by to. Ale vyzadovalo by to trochu vice programovani a presmerovani vstupu a vystupu. A takhle z hlavy nevim presne jak. A hledat se mi to neche.
Obycejnej batak bude lepsi volba.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod wulf32 16. 2. 2010 10:35

Zkusim neco pokledat.
Dik za cenne rady.
wulf32
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod maryfuc 24. 7. 2010 09:51

Jak zařídit aby měl výsledný exec ještě ikonku jakou já potřebuji? Prosím o radu.
maryfuc
Kolemjdoucí

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků