Ahoj,
jako jiz mnohokrat jsem si dnes opet precetl, ze je vyhodne vytvaret user interface jako extra XML soubor a ne jej vytvaret primo ve zdrojaku. Ze pry nekdy mala zmena user interface muze znamenat velke problemy. To potvrzuju, za ta leta programovani jsem se s tim uz pral nejednou. Ale moje osobni zkusenost je, ze mi s tim oddeleni interface do XML nijak nepomaha, spis naopak - zapis byva pro me mnohem mene citelny a tudiz hur spravovatelny. Jake s tim mate zkusenosti vy? Opravdu vam pripada uzitecne mit UI mimo a ja jsem exot, nebo to taky berete jako stigma doby? Pokud mi neco s upravami UI pomaha, jsou to kvalitni (a to opravdu jen ty kvalitni, zadne silenostio jako je glade... nebo aspon pred nejakymi sedmi, osmi lety byvalo, je mozne, ze se uz zlepsilo...) RAD nastroje a pak je mi celkem jedno, kam si nastroj onen vysledny UI sype - shodou okolnosti ho ty moje oblibene posilaji vsechny do kodu - Stary C++ builder, VS C# winforms, NetBeans. Ted jsem se dival na android, ze bych si neco zkusil udelat jen tak pro radost a jen co jsem uvidel ze jsou sice mozne oba zapisy, ale preferovany zpusob je, z vyse uvedeneho duvodu, XML, hned na me sedla depka a chci se zeptat, co si o tom mysli jini prakticti programatori.