[MySQL] odstranění tabulky po přerušeném importu

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod BEZY 13. 6. 2011 08:39

Zdravim, mam menší problém - při importu dat do nové MySQL instalace (na nové mašině) došlo v průběhu k nějaké chybě a import byl přerušen (detaily o tom nemam, takto mi to bylo podáno).
Problém je v tom, že část importu problěhla - konkrétně se vytvořilo schema a jedna tabulka v něm. Jenže ne úplně - když chci vykonat nad danou tabulkou Select, tak mi engine ohlásí, že neexistuje. Když ji chci smazat, také že neexistuje. Ale když chci Dropnout celé schéma, tak mi ohlásí, že to není možné, protože v něm existuje ta tabulka.

Když se mrknu do Information_schema.tables, tak tam danou tabulku vidím - téměř všude obsahuje NULL hodnoty a u komentáře "table doesn't exists".

Co mám dělat, abych danou tabulku odstranil (klidně s ní celé schéma)? Díky za rady
BEZY
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vebloud 13. 6. 2011 09:10

Zkusil bych vymazat ten záznam v Information_schema.tables a pak dropnout celé schéma.

Případně restartnout MySQL server, to vypadá na nekorektní provedení inzertu nebo dropu přímo v MySQL.

Pokud to nepomůže, tak napiš OS a platformu na které ti to běží (32/64bit atd)
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JanFiala 14. 6. 2011 05:14

My SQL nema nejaky prikaz na kontrolu integrity databaze?
Co můžeš udělat dnes, odlož na včerejšek
JanFiala
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod K8 14. 6. 2011 07:13

JanFiala píše:My SQL nema nejaky prikaz na kontrolu integrity databaze?

např.:
Kód: Vybrat vše
REPAIR TABLE
CHECK TABLE
FLUSH TABLE
ANALYZE TABLE
OPTIMIZE TABLE
K8
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BEZY 20. 6. 2011 14:15

K8> to mě samozřejmě napadlo, ale tyto příkazy mi hodí jen "Table xy doesn't exist"

Velbloud> jak to mam z Information_schema vymazat? Ani pod rootem mi to nedovolí..
BEZY
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vebloud 21. 6. 2011 00:42

Tak to je divnej root, zku mu přiřadit práva k db INFORMATION SCHEMA třeba je má z bezpečnostních důvodů defaultně odebrané, ale jdou mu přidat. Mělo by se to chovat jako obyčejná db tabulka.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
VIP uživatel
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků