[Oracle] Připojení k DB

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod JB007CZPRG 8. 12. 2011 12:48

Rád bych se informoval, jakým způsobem se lokálně připojit k Oracle 11g a dostat se do „isqlplus“?
Mám lokálně instalovaný Oracle express a mám vytvořeného uživatele „System“ . Objevil jsem nějakou IP adresu: http://127.0.0.1:8080/apex/f?p=4950:1:3496150651127580,
Ale když jsem zkusil dát http://127.0.0.1:8080/isqlplus (popis v manuálech) tak se mi zobrazila prázdná stránka.
Co je u nás také podporováno k připojení k Oracle je „žába“ (Toad for Oracle 11 Freeware), ale tam jsem úplně ztracen (pro mě zcela divné parametry). Zkoušel jsem i „Oracle SQL Developer“, ale tam jsem skončil hned na instalaci (chtělo to plnou cestu k java.exe a ať jsem to zadával sebelépe, pořád se mu to nějak nezdálo).
Předem děkuji za příspěvky
JB007CZPRG
Junior

Odeslat příspěvekod JB007CZPRG 9. 12. 2011 15:05

takže:
1) SQL developer - naistaloval jsem novou Javu a java.exe dohledat v Program Files, nikoliv v čemkoliv ve složce Windows
2) iSQL - je potřeba mít instalovaného klienta, ale vzhledem k SQL devoloperu to asi řešit nebudu (byla by asi ještě dost velká práce s rozcházením)
JB007CZPRG
Junior

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 9. 12. 2011 17:45

Ty "divne parametry" jsou asi jmeno instance, u Oracle Expres to byva "XE". Standardni konfigurace pro pripojeni je

jmeno/heslo@ip:port/jmeno_instance

takze treba

SYSTEM/HESLO@127.0.0.1:1521/XE

(heslo i s lomitkem se obvykle vynechava, slusne nastroje se na nej zeptaji interaktivne)

Pokud tohle u tvych nastroju nebude fungovat, najdi si na disku soubor tnsnames.ora a na webu zjisti jak ho pouzit ;-)
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 9. 12. 2011 23:42

To první url je pro APEX. Standardně se toto rozhraní instaluje spolu s Oracle XE. Dá se doinstalovat i do plné verze 11g. Isqplus (dopl. už tuším o co se jedná, ale z důvodu lenosti to nepoužívám. ;)) neznám. Osobně k databázi nejraději přistupuji prostřednictvím SLQDeveloperu. Existují tuším dva balíky jeden už má obsaženou Javu a ten druhý ne. Jelikož v Javě vyvíjím, tak je mi celkem jedno, který používám. Nicméně někdy je nutné přidat do systémových cest JAVA_HOME=cesta k Javě. Některé programy (SQLDeveloper tuším počítaje) se po této proměnné dívá.
http://wso2.org/project/wsas/java/1.1/d ... -home.html
http://st-curriculum.oracle.com/obe/db/ ... db_otn.htm

SQLDeveloper samozřejmě přináší jisté nevýhody. Není moc rychlý, někdy bývá problém se zobrazovaním, ale jeho použítí je jednoduhší než např. žabáka.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod redy007 20. 12. 2011 00:35

Zdravim, isqlplus skoncilo s 10g. Byl vyhodnocen jako propodak. Pokud jsi primo na strojit, kde je nainstalovan XE, pak doporucuji prihlaseni pres cmd -> sqlplus SYSTEM/tvoje_heslo
redy007
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků