[C#] zachytávání snímků z webkamery

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Víťa1 18. 12. 2011 17:17

Zdravím
Potřeboval bych jak vědět jak zachytávat snímky s webkamery v C# nebo jak navázat spojení s webkamerou díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Xenik 18. 12. 2011 17:53

Co použít google? Sice vůbec netuším, ale když netuším optám se googla ne? Třeba první odkaz :-) http://weblogs.asp.net/nleghari/pages/webcam.aspx.
Každopádně hodně štěstí :-)
Xenik
Junior

Odeslat příspěvekod Víťa1 18. 12. 2011 20:43

Zdravím
Kde najdu popis funkcí této knihovny avicap32.dll? a tomu strýčku googlu samozřejmě jsem jeho služby využil před tím něž jsem sem dál dotaz ale nenašel nic díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Xenik 18. 12. 2011 23:07

Je tam ukázkový projekt ke stažení to nepomohlo? http://www.dreamincode.net/forums/topic ... windows-7/ Třeba tu máš přímo odkazy a příklady na screenshotování z webkamery.
Xenik
Junior

Odeslat příspěvekod Víťa1 19. 12. 2011 10:57

Zdravím
Já bych nerad používal externí program díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ppnos 19. 12. 2011 11:21

ppnos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Víťa1 20. 12. 2011 14:18

Zdravím
Kolegové díky už jsem to našel co jsem potřeboval doufám že to půjde předělat na conzoli, ale ještě bych potřeboval nějakého conzolového FTP klienta taky v C# ,"já a strýček google si nerozumíme jak bych chtěl" :-[ díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nargon 20. 12. 2011 14:39

Tak ftp v .NET je trochu problem. Pokud vim jsou tu jen zakladni tridy FtpWebRequest a FtpWebResponse: http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... quest.aspx
Ale s tim bude docela obtizne nahrat neco na ftp, ale myslim ze by to slo.

Ale mnohem lepsi je pouzit nejakou ftp knihovnu. Nejvice se mi libi Chilkat FTP2: http://www.chilkatsoft.com/FTP-2-DotNet.asp Bohuzel je placena a celkem draha (150$), ale umoznuje opravdu snadnou praci s ftp protokolem vcetne nejruznejsiho sifrovani.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod Víťa1 20. 12. 2011 18:58

Tak s pochopitelných důvodu jsem sáhl po této variantě http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... quest.aspx ale nevím si rady tady
toto je asi co jsem pochopil že tam má být
Kód: Vybrat vše
            Uri target = new Uri("ftp://toto je můj hosting");
            string fileName = "C:/soubor který si chci nahrát";

ale nevím si zatím rady s tímto řádkem
Kód: Vybrat vše
   
  request.Credentials = new NetworkCredential ("anonymous","janeDoe@contoso.com"

co tam mám dát za údaje?
a ještě navíc mě tam hází taková chyba díky za pomoc
Přílohy
FTPklient.JPG
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 20. 12. 2011 19:11

Do toho řádku máš dát přihlašovací jméno a heslo.
Chybu ti to hází, protože máš chybu v adrese.
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod M.Ko 20. 12. 2011 19:34

hm...
tož trocha síťové angličtiny:

URL .. "Uniform Resource Locator" [url]cs.wikipedia.org/wiki/Uniform_Resource_Locator[/url] == odkaz na FTP server. dle příkladu soudím, že používají to, co se zobrazuje v prohlížeči (čili přístup k FTP prostřednictvím webu)

"Credentials" .. Oprávnění k přístupu == pro nejjednodušší FTP tedy uživatelské jméno a heslo pro přístup k serveru. Většina veřejných serverů má zprovozněnu obecné oprávnění s omezenými právy a tedy:

účet "anonymous" .. čili anonymní účet == obvykle pouze čtení obsahu jako heslo se pak dle jisté konvence zadává e-mailová adresa toho, kdo přistupuje.

Možná bych zkusil "strýčka Googla" překladatele [url]translate.google.com[/url] pro překlad komentářů těch příkladů .. výsledek sice není 100%, ale zjištění, že komentáře jsou vcelku polopatické poskytne určite.

btw. ta chyba je ošetření vyjímky (URL není platné) a její lokace je tedy někde zcela jinde, nejspíš, pokud šlo o přesný výpis programu, pak hned v prvním uváděném řádku, který by měl být:
[code]Uri target = new Uri("ftp://toto_je_muj.FTP_server.cz");[/code]

a pro zkoušení by to měl být odkaz na skutečně běžící FTP server, ke kterému je přístup.
M.Ko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Víťa1 21. 12. 2011 13:20

Wikan píše:Do toho řádku máš dát přihlašovací jméno a heslo.
Chybu ti to hází, protože máš chybu v adrese.

Zdravím
Tak předně hostuji na Freehostingu to je moje přesná adresa http://www.xxxxx.ic.cz používám heslo dále jaká je správná syntaxe zápisu stringu
Kód: Vybrat vše
  Uri target = new Uri (args[0]);
string fileName = args[1];

a co zapomněl ještě uvést že mi to v konzoli píše "Could not get the reguest stream "
opravdu vážím si vaši pomoc bez které bych se neobešel :tleskani
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 21. 12. 2011 13:56

Pomoci si vážíš, ale jak napsat všechny potřebné informace ses ještě nenaučil.
Ze tvého příspěvku se vůbec nedá poznat, co je otázka, a co pouze oznamuješ.
Pokud ti to hlásí nějakou chybu je potřeba také oznámit, která část kódu ti to hlásí, jasnovidci opravdu nejsme.
Pokud jsi tam napsal URI začínající "http://", tak se nemůžeš divit, že se ti to nepřipojí na FTP.
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 21. 12. 2011 17:10

V tom jsem úplně nevině to si asi doplnilo samo ten "http://"protože jsem tam napsal jen "WWW.." a chyby jsem uvedl výše díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 21. 12. 2011 17:51

Jaké chyby jsi uvedl výše?
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků