[JAVA] vložení kodu

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Otas. 1. 3. 2013 17:44

Ahoj, s kamarádem děláme jednoduchou textovou hru. Kod už začíná být dost nepřehledný, chtěl bych se zeptat, jestli v JAVE existuje podobný příkaz jako je u PHP include.
Jde mi o to, že základní soubor by se týkal příběhu a jednotlivé "souboje" by byli v externích souborech a jejich kod by se tam vkládal.
Ve škole máme JAVU zatím jen rok, literaturu sice mám google taky, jenže nevím co přesně mám hledat. Našel sem zatím jenom dědění tříd, nevím jestli je to přesně to, co hledám.
Stačí mi napsat jen co hledat, předem díky :)
Otas.
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 1. 3. 2013 19:00

Jdeš na to úplně špatně. Svůj program bys měl rozdělit do tříd. Každá třída by měla být ve vlastním souboru.
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mrkvon 2. 3. 2013 18:40

každá třída ve vlastním souboru je hlavní předpoklad programování v JAVě a učí se to hned na začátku. Využívej toho, je to mnohem lepší než všechno plácat do jendoho souboru, což je i samo o sobě hodně nepraktické :)
mrkvon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Otas. 3. 3. 2013 09:37

Uhm, dobře díky. Kouknu na to :)
Otas.
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rudidlo 3. 3. 2013 11:43

mrkvon píše:každá třída ve vlastním souboru je hlavní předpoklad programování v JAVě a učí se to hned na začátku. Využívej toho, je to mnohem lepší než všechno plácat do jendoho souboru, což je i samo o sobě hodně nepraktické :)

Nejen v Javě - ale to už je spíše o distribuci kódu v projektu, než o návrhu aplikace.
Mimochodem, před několika lety se mě snažil jeden člověk odkojený ASP 3.0 přesvědčit, že c# něco jako eval musí umět (vb.net to tuším podporoval) a já mu vysvětloval, jaká je to bezpečnostní díra...
Jsou dva druhy uživatelů počítačů. Ti první o svá data už přišli.
rudidlo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Player. 3. 3. 2013 12:48

V com programujes? V notepade? V prvom rade si nainstaluj poriadne vyvojove prostredie pre javu - Eclipse, NetBeans alebo Idea
Player.
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Otas. 5. 3. 2013 19:30

Díky za odpovědi, ale pořád mi není jasný jak prpojím jednotlivý třídy, když je budu mít v oddělených souborech. :D

Player. - Ze školy sem zvyklej na Dr.Java
NetBeans i Eclipse sou fajn ale umí pracovat jen s projektama třeba když mi kamarád pošle soubor.java tak to pak nemůže najít antfile nebo co, takže mi to nešlo zkompilovat.
Otas.
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bari007 5. 3. 2013 19:49

Pokud neumíš pracovat s třídama (a něco jako instance třídy ti nic neříká), tak jsi přeskočil dost důležitou kapitolu při studiu objektově orientovaného programování a měl by ses k ní vrátit. Protože tohle je naprostý základ OOP a bez toho se nemůžeš ani na elementární úrovni obejít. Protože s tím úzce souvisí další věci jako zapouzdření, dědičnost a nepřímo i polymorfismus a přetěžování.
Bari007
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Otas. 5. 3. 2013 20:07

Jde o to, že ve škole sme u cyklů (prostě uplný začátky) a protože mě programování baví zkouším si hrát doma, takže sem určitě něco přeskočil.
Říkáš že se mám kouknout na instance tříd jo?
Otas.
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bari007 5. 3. 2013 20:09

Kup si knížku a čti. Pokud nemáš ani základy OOP, nemá smysl začít řešit nějaké úlohy stylem pokus-omyl, protože ani neznáš základní postupy a principy.
Bari007
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Otas. 5. 3. 2013 20:44

Mám sice knížku od Herouta ale na naučení je stejně nejlepší koukat na videa z YT. Mimochodem našel sem tam i svojí odpověď (http://www.youtube.com/watch?v=ZpBtDTCgalw)
Nevím jak ses učil ty, ale já metodu pokus-omyl preferuju.
Otas.
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bari007 5. 3. 2013 20:49

Já jsem se učil pouze ve škole (i když na výšce s mnohem vyšší rychlostí studia), ale programování beru jen jako nutné zlo všech lidí toužících po VŠ vzdělání v oboru.

Metoda pokus omyl tě může ale naučit dost špatným zvykům, kterých se pak budeš těžko zbavovat. Navíc tím můžeš zanedbat/vynechat důležité věci, jako třeba teď pojem tříd, na kterých celé OOP stojí. Proto doporučuji jít alespoň v začátcích podle nějaké kvalitní knihy (Herout by být měl, alespoň pro jazyk C byl), aby jsi nic nepřeskočil a naučil se správným zvykům. Později už pak jen dohledáváš konkrétní věci.
Bari007
VIP uživatel
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků