[Java] Práce s stringy

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Víťa1 10. 11. 2014 13:25

Zdravím
Kde se mohu dočíst o funkcích které pracují s stringy nebo jaké to jsou v javě ? copy od jedné pozice délka řetezce, hledání prvního výskytu znaku a podobně díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod satai 10. 11. 2014 13:57

Understanding is a three edged sword. Your side, their side, and the truth.
satai
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 10. 11. 2014 15:40

Kód: Vybrat vše
package upc;
import java.net.InetAddress;
import java.net.MalformedURLException;
import java.net.URL;
import java.net.UnknownHostException;
public class funkce {


   public static void main(String[] args) {
      
      try
      
      {
             URL url = new URL("http://www.seznam.cz");
             
             InetAddress address = InetAddress.getByName(url.getHost());
             
             System.out.println(address);
      } catch (MalformedURLException | UnknownHostException ex) {
             System.err.println(ex.getMessage());
      
   }

   
   }}



Jsem asi lama pořád to nechápu jak to udělat aby se nevypisovalo http://www.seznam.cz/77.75.72.3
ale jen 77.75.72.3 a díky za výše uvedený odkaz
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod No.11 10. 11. 2014 16:10

Kód: Vybrat vše
System.out.println(address.getHostAddress());


V println na objekt totiž automaticky voláš toString(). Místo getHostAddress().

toString():
Converts this IP address to a String. The string returned is of the form: hostname / literal IP address. If the host name is unresolved, no reverse name service lookup is performed. The hostname part will be represented by an empty string.


getHostAddress():
Returns the IP address string in textual presentation.
No.11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod satai 10. 11. 2014 16:14

Asi potrebujes projet zaklady. Head First Java, Heroutova ucebnice...
Understanding is a three edged sword. Your side, their side, and the truth.
satai
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 10. 11. 2014 17:37

Tak už to chápu čím dál víc úplný jiný postup jak je to v deplhi a co jsem se celý život učil
například
Kód: Vybrat vše
I:string;
I:= pos('ahoj',1,5);

tak je to v deplhi
Kód: Vybrat vše
string i = "ahoj";
string a;
a =i.tostring().substring(5);

tak je to v javě díky moc
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod satai 10. 11. 2014 17:50

Nechapes.
Understanding is a three edged sword. Your side, their side, and the truth.
satai
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kanabis 10. 11. 2014 17:54

Hlavně i už je string, tak na to nemusíš volat toString.
PC(Win10): Intel i5-3750K 4,5Ghz, Noctua NH-D14, Asus P8Z77-M PRO, 16GB RAM, GTX 1070 Gaming X,Seasonic P-760, SSD Crucial M4 128GB, FD Define R4
NB(OSX): Macbook Pro retina early 2015, Intel i5 2,7Ghz, 8GB RAM, SSD 256GB
kanabis
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků