Kopírování hodnot ze zdroje do web stránek

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Dave101010 21. 9. 2016 08:11

Zdravím, programování nerozumím vůbec, ale mám potřebu se přeptat na složitost úkonu. Mám zdroj dat a potřebuji do několika stránek na net do příslušných míst přepsat příslušné hodnoty (text, číslo). Má tohle řešení, nebo jsem mimo? Pokud to řešení má, jak moc je řešení složité (=nákladné).

Předem díky za info, ideálně odpovědi jako pro blbce :-). D.
Dave101010
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladimir 21. 9. 2016 08:55

Chceš nějak zautomatizovat CTRL+C v jednom okně a CTRL+V v druhém okně? Nebo co vlastně chceš?
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dave101010 21. 9. 2016 08:59

Přesně tak, automaticky udělat kopíruj tady a vlož sem. ;-)
Dave101010
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karlos00x 21. 9. 2016 09:17

Ano jde to.

Cena(čas)? Nelze odpovědět bez konkrétní živé ukázky zdroje. Pokud je zdroj dobře strojově čitelný tak to mohou být hodiny, pokud ne tak třeba dny. V extrémním případě (zdroj má hodně proměnlivý zdroják a navrch je treba v cp1250 kódování) se může dojít k tomu, že si headless browserem uděláš obrázek a pak v určitých souřadnicích uděláš výřez a ten proženeš OCR...
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dave101010 21. 9. 2016 09:31

Až sem problém nesahá, zdroj je třeba excell, nebo cokoliv kam to ručně vypíšu, ale jde mi o ten přenos, říct hodnotu z téhle buňky excellu chci mít na tomhle místě u téhle stránky a tomhle místě u stránky druhé.
Ale díky za info, že existuje i něco jako možnost strojového čtení.
Dave101010
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Gigi 21. 9. 2016 09:44

Práce tak na deset minut. Prostě použiješ knihovnu pro čtení Excelu ve zvoleném programovacím jazyku a hotovo. V PHP např. https://github.com/PHPOffice/PHPExcel
Gigi
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 21. 9. 2016 09:44

Jsou to stále stejné cílové stránky, aby se dala naprogramovat poloha cílových políček, nebo pokaždé jiné?

O kolik položek se jedná? Uvažuji, jestli by nešlo použít nějaký program "advanced paste", kde si jednou nakopíruješ do zásobníku třeba 10 položek a pak je vkládáš pomocí CTRL+V, vyskočí ti informativní okno, kde vidíš, co máš uložené v mezipamětech a zmáčkl bys třeba 1, aby se vložil obsah první mezipaměti.
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dave101010 21. 9. 2016 09:54

Cílové stránky jsou stále stejné, ale ne do všech se vkládají všechny hodnoty, jedná se max o 15 položek.
Dave101010
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladimir 21. 9. 2016 10:13

Pokud jsou stále stejné, šlo by to teoreticky udělat pomocí automatické myši (nahrát makro, jak se má pohybovat, kde má co kliknout, odrolovat stránku, zkopírovat, vložit. Takové programy existují. Fungovalo by to ovšem jenom tak dlouho, než by se ve stránce změnilo rozložení (třeba kvůli reklamě...)

Jinak existuje spousta všelijakých clipboard managerů, některé z nich umí multiple clipboard, mrkni, jestli by ti nějaký nevyhovoval. Třeba tady: http://listoffreeware.com/list-of-best- ... -managers/
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dave101010 21. 9. 2016 10:26

Díky moc, zkusím se zatím podívat na tyhle řešení, třeba bude některé bohatě vyhovovat potřebám.
Ještě jednou díky!!!
Dave101010
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků