Změna barvy pozadí buňky přes php

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod shockwave 17. 1. 2019 17:06

Ahoj, mám takový nápad, že by se po kliknutí na buňku v tabulce , by nás to přeplo na stránku s formulářem, kde by se např vyplnilo jmeno a datum a po odeslání formuláře do databáze by se buňka např zčervenala. Šlo by něco takového udělat? Děkuji za radu, jde mi hlavně o tu část změny css barvy buňky přes php.
shockwave
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod suk 17. 1. 2019 17:28

No, zacal bych tim, ze se naucim HTML a PHP a pak uz je to docela easy. Bez toho to nepujde ;)
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod shockwave 17. 1. 2019 18:17

:-D to je rada tedy
shockwave
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nargon 18. 1. 2019 14:42

Jako určitě to půjde.
Například tak že si nadefinuješ CSS class s červeným pozadím a když pak budeš v php generovat ten html kód, tak té jedné buňce (co má být červená) přidáš červený css styl.
Případně budou i další způsoby.

Pokud se tedy ptáš na to "zda to lze" tak odpověď je ANO, lze to.
Pokud se ptáš na to "jak to udělat", tak to už vyžaduje nějaké ty znalosti HTML, CSS, PHP a možná i javascriptu.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod shockwave 21. 1. 2019 14:05

Ano, slo mi o to, zda by me nekdo navedl, jak to udelat pomocí php a css. Řešil bych to asi podmínkou, ale opravdu nevím, jak ten styl přehodit, aby zůstal poté změněn, po odeslání formuláře.
shockwave
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 10. 5. 2019 15:10

Pokud pracujete s databází, pak je třeba uložit i stav "vyplněno". PHP pak zavolá patřičnou hodnotu v databázi a bude-li existovat, vytvoří HTML tag s danou CSS třídou.
Nechcete-li zapisovat do databáze, lze použít sušenku. Ovšem databáze je spolehlivější cesta.

Říkám si jen, že pokud jste ve fázi, kdy umíte udělat formulář a zapisovat do databáze, je velmi nepravděpodobné, abyste výše popsané neznal.
Emil Pastelka
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků