Stránka 1 z 1

ASTRA AT 210

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 1. 2020 19:45
od DanHen
zdravim,
ospravedlnujem sa, ak som zle zaradil tento topic, ale tato sekcia mi prisla ako najlepsia.
znamy ma poziadal, aby som mu pomohol s tymto trackovacim zariadenim. konkretne ide o komunikaciu via TCP IP. nie som si isty, ci to vobec ide, s takymito vecami nemam vobec ziadne skusenosti.
v manuali pisu toto:
All Astra Telematics devices share a common set of configuration commands, which can be used in 3 different modes:
1. Using the device RS232 port
2. SMS to the device GSM voice/SMS telephone number
3. Over the TCP socket from the connected host server
cez port sme to rozchodili, pouzili sme Tera Term terminal. to funguje. rozhodili sme to aj cez SMS, cize poslem sms zariadeniu (ma to v sebe SIM kartu), a zariadenie mi odpovie tiez sms-kou na moj telefon. dokonca sme rozchodili aj GPS tracking cez aplikaciu z google play, uz neviem presne, ktora to bola, ale tych je mrte vela, napriklad tato: https://play.google.com/store/apps/deta ... ons.track5 .
avsak netusim, ako rozchodit komunikaciu cez TCP protokol. predstavujem si to tak, ze sim karta ma data, dostane prikaz z nejakeho serveru a na ten server aj odpovie. ale vobec nemam predstavu, ako toto rozchodit.
pomoze mi niekto, prosim?
dakujem
D.

specifikacie pre device su napriklad tu:
https://www.plaspy.com/m/Devices/Tracke ... tics/AT210
https://www.gpswox.com/en/supported-gps ... telematics
https://www.globalavl.com/gps-trackers/ ... acker.html

Re: ASTRA AT 210

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 1. 2020 20:36
od Just_jo
Zběžně to vypadá tak, že se musí nastavit v zařízení IP adresa a PORT na který se zařízení připojí a bude přijímat příkazy. Ale nepídil jsem se po manuálu k zařízení - odkazy tyto informace nemají.

Re: ASTRA AT 210

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2020 17:16
od DanHen
nejak podobne som si to predstavoval aj ja, ale, ako pisem, nemam s takymto druhom zariadeni vobec ziadne skusenosti.
keby sa moc niekomu chcelo pozret na to, tak manual, ktory som si skopiroval od toho znameho som uploadol tu:
http://danhen.lordcyber.net/temp/Astra- ... erence.pdf
dik za pripadny support :)
D.

Re: ASTRA AT 210

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2020 21:11
od Just_jo
Tak mělo by stačit přes RS nebo SMS zadat příkazy:
IPAD: hostname ( např. $IPAD,123.456.89.10 )
PORT: port_number ( např. $PORT,80 )
MODE: mode ( např. $MODE,4 ) nebo ( např. $MODE,5 ) nebo ( např. $MODE,6 )

Tím by bylo nastavení pro TCP - resp. s MODE=5 je to přes UDP
Pak stačí příkazy ze serveru tak jako se posílalo přes SMS nebo RS

Ještě něco?

Re: ASTRA AT 210

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 1. 2020 09:31
od DanHen
zatial nic :)
s tym znamym sa stretavam zriedkavo, takze ked sa s nim stretnem, prejdeme si to (lebo on ma ten device, nie ja), skusime, ze ako a co a ked nieco, tak sa ozvem :)
evidentne budem musiet postavit server nejaky, pravdepodobne IIS, evidentne to komunikuje cez Tk103 protocol, tak mozno budem este potrebovat nejaku pomoc k samotnemu prijimaniu commandov na serveri,kedze som nic take nikdy nerobil :)

vrele dakujem za odpoved. vazim si toho.