[C#] Boolean

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Alesh2020 8. 10. 2021 16:04

https://postimg.cc/YhxbsNLm

Zdravím, chybí mi tam to první "False a True", přičemž kód jsem opsal z učebnice přesně. Podle mě je to překlep v učebnici.
Kód: Vybrat vše
using System;

namespace boolean
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            int x1 = 5;
            int y1 = 3;
            bool vyraz1 = x1 > y1;
            Console.WriteLine(vyraz1);
            Console.WriteLine(x1 > y1);
            Console.WriteLine("{0} > {1} ... {2}", x1, y1, x1 > y1);

            int x2 = 4;
            int y2 = 4;
            Console.WriteLine(x2 > y2);
            Console.WriteLine("{0} > {1} ... {2}", x2, y2, x2 > y2);
            Console.WriteLine("{0} >= {1} ... {2}", x2, y2, x2 >= y2);
            Console.WriteLine("{0} == {1} ... {2}", x2, y2, x2 == y2);
            Console.ReadKey();
        }
    }
}
Ách jo, kam si má teda člověk psát poznámky... :hm
Alesh2020
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 8. 10. 2021 16:19

A otázka zní?
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alpha8520 8. 10. 2021 17:48

A to se vážně ptáš jestli 5 je větší, než 3? Pokud jsi to opravdu opsal dobře, tak tam mají chybu.
Alpha8520
Junior

Odeslat příspěvekod Alesh2020 8. 10. 2021 18:00

https://postimg.cc/N5Wnr3P7

Kde je tedy ve scriptu chyba?

-- 8. 10. 2021 19:24 --

Alpha8520 píše:A to se vážně ptáš jestli 5 je větší, než 3? Pokud jsi to opravdu opsal dobře, tak tam mají chybu.



Pět je větší než tři... v čem je problém?
Ách jo, kam si má teda člověk psát poznámky... :hm
Alesh2020
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alpha8520 8. 10. 2021 18:49

1) Není to skript, ale kód
2) Ptáš se na absolutní kraviny, které jsou jasné hned. Pokud aspoň trochu chápeš princip toho kódu a co který řádek dělá, tak si přece musíš tu věc ověřit sám ne? I kdybys nevěděl výsledek, tedy že 5 > 3, tak prostým spočítáním výstupů zjistíš, že tam mají dva(ty první) navíc.
Nechci být zlý, ale pokud se ptáš na tohle, asi nebudeš zralý adept na to být programátorem, to se na mě nezlob...
Alpha8520
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 8. 10. 2021 18:57

Je tam 7x jednořádkových Console.WriteLine() - tomu nemůže odpovídat 9 řádků výpisu. Takže tam mají chybu.
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Just_jo 8. 10. 2021 19:05

První 2 řádky tam nemají být ( tj. False True )

Stačí se podívat kolikrát a jak je zapsáno WriteLine().

Btw. pokud se nenaučíš hledat na google / stackoverflow a používat angličtinu - A PŘEDEVŠÍM se nezačneš sám hledat řešení problémů namísto dotazů na fórech, tak tě to nebude bavit a nebudeš programátor - pouze přepisovač kódu.
Ale co - vím minimálně o třech aktivních na tomto fóru
Just_jo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alesh2020 8. 10. 2021 19:05

"Nechci být zlý, ale pokud se ptáš na tohle, asi nebudeš zralý adept na to být programátorem, to se na mě nezlob..."

Hele, nedělám to ani 48 hodin, tak se raději zeptám, než machrovat, jak všechno vím, všechno umím, jakej jsem brouk Pytlík.

Jenom blázen nebo hlupák o sobě nepochybuje. Až nachytám nějakou praxi, můžu machrovat.
Ách jo, kam si má teda člověk psát poznámky... :hm
Alesh2020
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alpha8520 8. 10. 2021 19:12

Programování je o logickém myšlení. Samozřejmě, jednou se to naučíš. Ale pokud víš, co je Console.WriteLine() a nesedí ti výstup, přijde mi spočítání si výstupu logické vyústění situace, ke které nepotřebuješ žádnou znalost C#...
Kup (Pujč, stáhni) si lepší knihu. Pokud tam jsou schopní nasekat chyby i v takovýchto základech, ani nechci vidět, jaké brouky budou mít ve složitějších věcech a bude to pro tebe akorát k vzteku.
Co je tohle za knihu? Pokud si vzpomenu s čím jsem začínal já, tak ti ji sem pošlu...
Alpha8520
Junior

Odeslat příspěvekod Alesh2020 8. 10. 2021 19:50

Tato kniha

https://www.knihydobrovsky.cz/kniha/c-b ... fgQAvD_BwE

-- 8. 10. 2021 21:25 --

Jinak, chápu že pro. je o logickém myšlení, ale po 8 hodinách v práci je člověk prostě dost vyšťavenej, a je rád, že u toho NB neusne.
Ách jo, kam si má teda člověk psát poznámky... :hm
Alesh2020
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Just_jo 8. 10. 2021 20:29

Pokud stojíš o to se to naučit, tak si za tím jdi.

Pokud pracuješ rukama a nemáš ještě rodinu, tak to takto jde provozovat - dělal jsem to tak cca 14 let. Od té doby, co sedím u pc i v práci a programuju CMM tak už toho programování moc nedám - navíc manželka a 2 malé děti.
Just_jo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alesh2020 10. 10. 2021 09:30

Já tě chápu, a i kdybych já chtěl založit rodinu, taky nechci, aby jsme museli s mou drahou polovičkou otáčet každou korunu... :hm
Ách jo, kam si má teda člověk psát poznámky... :hm
Alesh2020
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků