C# ukládání grafu s wifi routeru

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Do fóra se už nepřihlásíte přezdívkou, je potřeba e-mail. Hned teď se podívejte, jakou e-mailovou adresu tady používáte a zapište si ji: odkaz Uživatelský panel v hlavičce –> záložka Profil. (Podrobnosti)

Odeslat příspěvekod Víťa1 15. 6. 2022 11:17

Zdravím
Potřeboval bych zachytit provoz dat s wifi routeru každou minutu například viz příloha .Bohužel ten můj wifi router to neumí, tak mě napadlo udělat nějaký program v Visual studiu v jazyku C# který by ukládal skeny do souboru automaticky.Hledal jsem na netu nějaký příklad ale nenašel díky
Přílohy
graf.jpg
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1(prožívám v osobním životě velmi špatné období)
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JanFiala 15. 6. 2022 11:56

Co můžeš udělat dnes, odlož na včerejšek
JanFiala
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 15. 6. 2022 12:20

To je vše dobré to řeší samotné uložení pokud jsem to zběžně prolétl asi se to musí kopírovat přes schránku ale jak nastavím zdroj toho co vlastně chci ukládat ? díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1(prožívám v osobním životě velmi špatné období)
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 15. 6. 2022 15:42

To bych viděl jako jednodušší si na to sahat přes HTTP. V prohlížeči si pomocí Developer Tools zjistit, jaké requesty jsou pro to potřeba a pak už je jenom nějak periodicky volat.
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 15. 6. 2022 18:01

A teď aby to bylo srozumitelné i pro mně :-)).Ten prohlížeč se použije default který je nastavený na tom kterém kompu, ale já to chci provozovat na notebooku ale musím to psát na desktopu tam mám Visual studio 2015.Další věc jak se dostanu Developer Tools potažmo co použít ? díky
Přílohy
developer tools firefox.jpg
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1(prožívám v osobním životě velmi špatné období)
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 15. 6. 2022 20:36

Ten prohlížeč použiješ jenom k tomu, abys zjistil potřebné requesty. Podle nich už to potom naprogramuješ a prohlížeč se používat nebude.
Developer tools už máš podle toho screenshotu evidentně otevřené. Zajímá tě hlavně záložka "Síť".
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Just_jo 15. 6. 2022 21:33

Jestli se ten graf automaticky aktualizuje při otevřeném okně, tak pokud tam není iframe s refresh, tak je to dělané přes JS - po přečtení, který soubor se volá a jaká data se s dotazem posílají zjistíš přes developer tools jak píše Wikan.

Pokud je ten graf aktualizovaný až po refresh stránky, tak bude potřeba stáhnout obsah stránky a najít data grafu, která by byly natvrdo zapsaná.
Just_jo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JanFiala 16. 6. 2022 09:11

Víťa1 píše:To je vše dobré to řeší samotné uložení pokud jsem to zběžně prolétl asi se to musí kopírovat přes schránku ale jak nastavím zdroj toho co vlastně chci ukládat ? díky


Nemusíš to ukládat přes schránku. Máš to v BitMap, tak to ukládej do souboru. Ten screenshot je jen princip, který slouží k získání snímku obrazovky. Pak si z toho můžeš vykousnout jen konkrétní oblast.
Co můžeš udělat dnes, odlož na včerejšek
JanFiala
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 16. 6. 2022 09:25

Jak? můžete mi uvést nějaký příklad díky
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JanFiala 16. 6. 2022 09:40

Vzdyt v tom prvnim prikladu, na ktery jsem ti daval odkaz máš přímo ukládání do souboru. Proč se na to ani nepodíváš?

Kód: Vybrat vše
captureBitmap.Save(@"E:\Capture.jpg",ImageFormat.Jpeg);
Co můžeš udělat dnes, odlož na včerejšek
JanFiala
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 16. 6. 2022 09:48

Omlouvám se jsem to přehlédl
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 16. 6. 2022 11:27

Jak to mám udělat co vzít jako zdroj ? díky
Přílohy
Provoz.jpg
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1(prožívám v osobním životě velmi špatné období)
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 16. 6. 2022 11:29

To už si budeš muset projít sám, abys poznal, co se tam posílá a co naopak přichází jako odpověď. Z tohohle screenshotu se to opravdu poznat nedá.
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 16. 6. 2022 11:58

Router neumi Netflow?
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Víťa1 16. 6. 2022 18:25

Mám TP link 1200 Archer C6 v3.20 nevím jestli má tuto funkci ? díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1(prožívám v osobním životě velmi špatné období)
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 16. 6. 2022 18:30

Ja to taky nevim. Co na to rika navod?
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Víťa1 17. 6. 2022 17:50

JanFiala píše:Vzdyt v tom prvnim prikladu, na ktery jsem ti daval odkaz máš přímo ukládání do souboru. Proč se na to ani nepodíváš?

Kód: Vybrat vše
captureBitmap.Save(@"E:\Capture.jpg",ImageFormat.Jpeg);

díky za odkaz toto mi šlo hned na prvý pokus C# - visual studio , nemusel jsem nad tím strávit "mládí" ;-)
kdyby mě to tak šlo i v android studiu :hm díky
Přílohy
capture.jpg
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1(prožívám v osobním životě velmi špatné období)
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 17. 6. 2022 19:39

JanFiala píše:Vzdyt v tom prvnim prikladu, na ktery jsem ti daval odkaz máš přímo ukládání do souboru. Proč se na to ani nepodíváš?

Kód: Vybrat vše
captureBitmap.Save(@"E:\Capture.jpg",ImageFormat.Jpeg);

string = "obraz.jpg"
přece je něco co nemohu zvládnout jak spojit dva řetězce?
Kód: Vybrat vše
captureBitmap.Save(@"E:\"+ string , ImageFormat.Jpeg)
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1(prožívám v osobním životě velmi špatné období)
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 17. 6. 2022 19:53

Proměnná se nemůže jmenovat "string".
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 17. 6. 2022 20:51

Já vím to jsem dál aby bylo jasné (trochu nešťastně) jaký typ má mýt proměnná diky
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 17. 6. 2022 20:59

Tak ideálně typu string samozřejmě.
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod krysta 18. 6. 2022 00:15

Proboha, takto ne.
Na spojování cest v systému https://docs.microsoft.com/cs-cz/dotnet ... tem-string).

catch (Exception) - taky v 9 případů z 10 bad practice.

A taky bych promazal komentáře - no *****, že konstruktor vytváří objekt atd.
krysta
Junior

Odeslat příspěvekod Víťa1 19. 6. 2022 20:09

Další zádrhel :oops: díky
Přílohy
projekt C#.jpg
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1(prožívám v osobním životě velmi špatné období)
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 19. 6. 2022 22:20

V názvu souboru nemůže být dvojtečka. A i to spojování nejspíš nebude fungovat, jak si představuješ. Pokud teda nechceš mít soubor s názvem ".jpg" ve složce s aktuálním časem.
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 20. 6. 2022 11:52

Mě jde o to aby se nepřepisoval soubor souborem to by ztrácelo smysl , čas nebo datum tam nemusí být ale potřebuji to nějak odlišit.Teď mne napadlo okamžité přejmenování souboru ale nevím jak? zase bych jak se znám na tom trávil mladí :-) díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1(prožívám v osobním životě velmi špatné období)
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 20. 6. 2022 12:08

No však to můžeš. Jen nahraď dvojtečky za nějaký povolený znak a to .jpg nech jako součást názvu souboru.
A jen tak na zamyšlení: bude ti čas v názvu souboru stačit, aby to bylo unikátní?
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 20. 6. 2022 12:37

Teď nejsem na desktopu na k trém to mám , včera jsem i znak - a taky to kompilátor nepobral, co tam mám dát ? co je dovoleno? díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1(prožívám v osobním životě velmi špatné období)
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 20. 6. 2022 12:54

Pomlčka/mínus určitě dovolené je.
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 22. 6. 2022 17:54

Ještě mě napadlo ukázat co ta proměnná fullPath co vlastně obsahuje přišel jsem na podivnou věc je tam navíc znak \ viz příloha proč? , chyba nastane až v řádku vyznačeno v červeném rámečku díky
Přílohy
projektC#1.jpg
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1(prožívám v osobním životě velmi špatné období)
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JanFiala 22. 6. 2022 19:02

Protože tam nesmyslně používáš Combina paths. Proč si to v řetězci prostě neposkládáš?

https://www.c-sharpcorner.com/article/6 ... -net-core/
Co můžeš udělat dnes, odlož na včerejšek
JanFiala
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 22. 6. 2022 19:19

Už jsem to vyřešil tímto způsobem
edit jak to udělat aby ti skeny se ukládaly do stejného adresáře jak je ten program protože ho chci používat na notebooku ? díky
Přílohy
projektC#1.jpg
projektC#1.jpg (23.84 ) Zobrazeno 1205 krát
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1(prožívám v osobním životě velmi špatné období)
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JanFiala 23. 6. 2022 06:17

Proč sem dáváš screenshoty místo kódu? Myslíš, že číst to z obrázku je lepší?

Jak zjistit složku aplikace třeba zde:
https://www.csharp-examples.net/get-app ... directory/
Co můžeš udělat dnes, odlož na včerejšek
JanFiala
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 23. 6. 2022 08:44

Kód: Vybrat vše
var fullPath = Path.Combine(Assembly.GetExecutingAssembly().Location, $"{DateTime.Now:HH-mm}.jpg");
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 23. 6. 2022 17:53

Další problém :-[
Přílohy
projekt C#.jpg
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1(prožívám v osobním životě velmi špatné období)
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Just_jo 23. 6. 2022 17:59

Že by "Label1.Capture"?
Just_jo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 23. 6. 2022 19:52

Just_jo píše:"Label1.Capture"?

To je potřeba dodat string a ta hodnota je string !!!
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1(prožívám v osobním životě velmi špatné období)
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Just_jo 23. 6. 2022 20:22

Ale do "Capture" se zapisuje Boolean a ne string - ten patří do "Text"
Just_jo
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků