C# ukládání grafu s wifi routeru

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Do fóra se už nepřihlásíte přezdívkou, je potřeba e-mail. Hned teď se podívejte, jakou e-mailovou adresu tady používáte a zapište si ji: odkaz Uživatelský panel v hlavičce –> záložka Profil. (Podrobnosti)

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 16. 6. 2022 18:30

Ja to taky nevim. Co na to rika navod?
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Víťa1 17. 6. 2022 17:50

JanFiala píše:Vzdyt v tom prvnim prikladu, na ktery jsem ti daval odkaz máš přímo ukládání do souboru. Proč se na to ani nepodíváš?

Kód: Vybrat vše
captureBitmap.Save(@"E:\Capture.jpg",ImageFormat.Jpeg);

díky za odkaz toto mi šlo hned na prvý pokus C# - visual studio , nemusel jsem nad tím strávit "mládí" ;-)
kdyby mě to tak šlo i v android studiu :hm díky
Přílohy
capture.jpg
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1(prožívám v osobním životě velmi špatné období)
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 17. 6. 2022 19:39

JanFiala píše:Vzdyt v tom prvnim prikladu, na ktery jsem ti daval odkaz máš přímo ukládání do souboru. Proč se na to ani nepodíváš?

Kód: Vybrat vše
captureBitmap.Save(@"E:\Capture.jpg",ImageFormat.Jpeg);

string = "obraz.jpg"
přece je něco co nemohu zvládnout jak spojit dva řetězce?
Kód: Vybrat vše
captureBitmap.Save(@"E:\"+ string , ImageFormat.Jpeg)
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1(prožívám v osobním životě velmi špatné období)
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 17. 6. 2022 19:53

Proměnná se nemůže jmenovat "string".
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 17. 6. 2022 20:51

Já vím to jsem dál aby bylo jasné (trochu nešťastně) jaký typ má mýt proměnná diky
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 17. 6. 2022 20:59

Tak ideálně typu string samozřejmě.
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod krysta 18. 6. 2022 00:15

Proboha, takto ne.
Na spojování cest v systému https://docs.microsoft.com/cs-cz/dotnet ... tem-string).

catch (Exception) - taky v 9 případů z 10 bad practice.

A taky bych promazal komentáře - no *****, že konstruktor vytváří objekt atd.
krysta
Junior

Odeslat příspěvekod Víťa1 19. 6. 2022 20:09

Další zádrhel :oops: díky
Přílohy
projekt C#.jpg
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1(prožívám v osobním životě velmi špatné období)
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 19. 6. 2022 22:20

V názvu souboru nemůže být dvojtečka. A i to spojování nejspíš nebude fungovat, jak si představuješ. Pokud teda nechceš mít soubor s názvem ".jpg" ve složce s aktuálním časem.
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 20. 6. 2022 11:52

Mě jde o to aby se nepřepisoval soubor souborem to by ztrácelo smysl , čas nebo datum tam nemusí být ale potřebuji to nějak odlišit.Teď mne napadlo okamžité přejmenování souboru ale nevím jak? zase bych jak se znám na tom trávil mladí :-) díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1(prožívám v osobním životě velmi špatné období)
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 20. 6. 2022 12:08

No však to můžeš. Jen nahraď dvojtečky za nějaký povolený znak a to .jpg nech jako součást názvu souboru.
A jen tak na zamyšlení: bude ti čas v názvu souboru stačit, aby to bylo unikátní?
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 20. 6. 2022 12:37

Teď nejsem na desktopu na k trém to mám , včera jsem i znak - a taky to kompilátor nepobral, co tam mám dát ? co je dovoleno? díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1(prožívám v osobním životě velmi špatné období)
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 20. 6. 2022 12:54

Pomlčka/mínus určitě dovolené je.
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 22. 6. 2022 17:54

Ještě mě napadlo ukázat co ta proměnná fullPath co vlastně obsahuje přišel jsem na podivnou věc je tam navíc znak \ viz příloha proč? , chyba nastane až v řádku vyznačeno v červeném rámečku díky
Přílohy
projektC#1.jpg
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1(prožívám v osobním životě velmi špatné období)
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JanFiala 22. 6. 2022 19:02

Protože tam nesmyslně používáš Combina paths. Proč si to v řetězci prostě neposkládáš?

https://www.c-sharpcorner.com/article/6 ... -net-core/
Co můžeš udělat dnes, odlož na včerejšek
JanFiala
Expert
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků