[Delphi] Chci se to naučit, jak na to?

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod pepino-007 24. 5. 2005 15:43

Všechny zdravím, chtěl bych se naučit programovat v Delphi. Mohli by jste mi poradit nějakou vhodnou literaturu do začátku? V programování nejsem uplně začátečník. Dík
pepino-007
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gully 24. 5. 2005 15:47

Na živě vychází už několik let seriál Umíme to s Delphi autora Václava Kadlece. Ten je určený právě k tomuto účelu.
Existuje i jeho off-line verze.
I0I0II0I0I0II0I0II0I0I0II00I0I00I0I0II0II0I0I00I0II
gully
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Howard 24. 5. 2005 15:49

vyhledej si neco, http://www.seznam.cz, http://www.google.com, vzdyt je toho plno :-)
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pepino-007 24. 5. 2005 15:51

Jo já vím, že na netu je toho spoustu, ale mě se přeci jenom nejlépe učí z nějaký knihy... I když vlastně ten seriál bych si mohl vytisknout, že? Ale stejně, kdyby jste měl někdo tip na dobrou knížku o Delphi, tak to uvítám...
pepino-007
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gully 24. 5. 2005 15:57

Literatura, ze které jsem čerpal a vlastně pořád je co čerpat má název Učíme se programovat v Delphi a je právě od Václava Kadlece určená pro úplné začátečníky - tudíž potom můžeš plynule navazovat, nebo si doplňovat znalosti právě na serveru živě jeho "nekonečným" seriálem. :wink:
I0I0II0I0I0II0I0II0I0I0II00I0I00I0I0II0II0I0I00I0II
gully
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pepino-007 24. 5. 2005 16:12

Na tu jsem se přesně díval, asi do ní půjdu. Ještě bych měl otázku ohledně vývojovýho prostředí. Borland? a jaká verze?
pepino-007
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 24. 5. 2005 16:19

Jiny Delphi nez od Borlandu snad ani neni. Zkus treba verzi 7.
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alesh_ 24. 5. 2005 17:33

Ahoj, u Delphi obecne platilo, ze 'liche' verze jsou lepsi :wink:
Ja verzi 7 neznam (kamaradi rikali, ze je dobra, ale 'pry' :roll: syst.narocna - fakt nevim ), ale delal jsem na verzich 3-5 a pokud mas starsi masinu, tak radeji doporucuji verzi 5, a pokud mas opravdu srot (jako treba ja doma :-B ), tak jdi do trojky. Nevidel bych v tom nejaky problem.
BTW: Co se tyka knih, pokud bys nekde zakopl o nejakou knihu od M.Cantu, tak doporucuji a napr. me nejvic vyhovovala kniha 'Mistrovstvi v Delphi 3' (T.Miller, D.Powell a kol.; CPress 1998), ktera dokazala polopastisticky vezt zacatecnika stejne ta jako pomoct 'zkusenemu' v uzkych...
Alesh
Alesh_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Howard 24. 5. 2005 18:19

Delphi 7 je take vyborne. 8 obsahuje navic oproti 7 akorad podporu .NET a mozna par novejsich komponent. Delphi 9 alias Delphi 2005 vypada jak M$ Visual Studio a po spusteni zere 200MB pameti, no nevim nevim...
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Benjamin 25. 5. 2005 10:30

Me Delphi7 nijak narocne nepripadalo. IMHO je to nejnizsi verze se kterou ma smysl pracovat.
Benjamin
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Howard 25. 5. 2005 10:35

Vsak jo, Delphi 7 rulezzz.

Ale neodsuzuju tim Delphi 2005, jenom musim prijit na to, jak je optimalizovat, aby po spusteni nezraly 100MB ram a 120MB virtualky, to je opravdu otresne. Nevite nekdo proc to tak je a jak to zlepsit?

Ackoliv, pokud budou stabilnejsi pro vyvoj asp.net bez VS.NET 2003 od M$, tak preziju i to mnozstvi pameti.
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JIV 30. 5. 2005 21:51

Ak by som mal niekomu doporucit tak Delphi 6 alebo 7. Ako uz bolo povedane v delphi 8 je len dotiahnuta podpora .net....a co sa tyka delphi 2005 tak to je horor u mna sa to pustalo asi 7minut (mam 160mb ram :( ) a nakoniec sa s tym nedalo pracovat len max velkost strankovania pamete bola 400mb a mal som vyuzite 388mb :D
JIV
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod igo 30. 5. 2005 22:23

skus aj inspired.sk
igo
Junior

Odeslat příspěvekod markjag 30. 5. 2005 22:42

Howard píše:Vsak jo, Delphi 7 rulezzz.

Ale neodsuzuju tim Delphi 2005, jenom musim prijit na to, jak je optimalizovat, aby po spusteni nezraly 100MB ram a 120MB virtualky, to je opravdu otresne. Nevite nekdo proc to tak je a jak to zlepsit?

Ackoliv, pokud budou stabilnejsi pro vyvoj asp.net bez VS.NET 2003 od M$, tak preziju i to mnozstvi pameti.


Ubezpecujem ta ze Delphi 2005 je rulez. Je pravda ze treba mat dobry kompik ale to je delo.
Pracuje sa v tom lepsie, len si treba zvyknut.

Ovsem obcas idem na Delphi 7 ked chcem neico otestovat (lebo predsa sa to zapne o nejakcyh 5 sekund skorej) ale normalne robim v Delphi 2005 jednoznacne.
markjag
Junior

Odeslat příspěvekod Obyvatel 30. 5. 2005 23:50

Nejlepe tak ze se zacnes ucit C#
Obyvatel
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků