[.NET] Jak zaregistrovat dll knihovnu

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Pacwell 9. 6. 2005 15:22

Jak mám zaregistrovat dll knihovnu vytvořenou v .netu na Windows Serveru 2003 tak, aby šla použít v ASP s použitím Server.CreateObject() ?
Dík
Pacwell
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Howard 9. 6. 2005 15:31

zkus
Kód: Vybrat vše
regsvr32.exe nazev_knihovny.dll
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pacwell 9. 6. 2005 15:37

To bohužel nejde. Dll knihovna je vytvořena v C# jako projekt ClassLibrary. A když to chci zaregistrovat pomocí regsvr32 tak to píše DllRegisterServer entry point was not found.
Pacwell
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pexxi 9. 6. 2005 15:43

Pacwell píše:Jak mám zaregistrovat dll knihovnu vytvořenou v .netu na Windows Serveru 2003 tak, aby šla použít v ASP s použitím Server.CreateObject() ?
Dík)/quote]


Je dana kniznica urcena na pouzite v CreateObject(), teda ako OLE server???
It's better to be wholly alone, than alone with ass-holes. ;-)
pexxi
Junior

Odeslat příspěvekod Pacwell 9. 6. 2005 15:45

To asi nebude, jak toho docílím?
Pacwell
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pexxi 9. 6. 2005 16:08

Pacwell píše:To asi nebude, jak toho docílím?m/quote]


Neviem, v .NET nerobim, ale napriklad v Delphi mam pri vytvarani projektu moznost vytvorit "ActiveX library", ktora exportuje funkcie ako Dll(Un)RegisterServer... Vyuziva unit ComServ, tzn. aj v .NET bude asi nutne vyuzit nejaku podpornu kniznicu alebo hlavickovy subor (ako je to v C#???), ktory tieto funkcie standardne implementuje a pri vytvarani objektov bude asi nutne pouzit nejaku direktivu, aby bol objekt dostupny cez OLE "zvonka", t.j. vytvorit interface atd... Neviem, je tu nejaky odbornik na .NET a OLE?
It's better to be wholly alone, than alone with ass-holes. ;-)
pexxi
Junior

Odeslat příspěvekod pexxi 9. 6. 2005 16:10

Skus toto:

http://www.devhood.com/messages/message ... d_id=16569

alebo v Googli hladat: creating ActiveX library in C#
It's better to be wholly alone, than alone with ass-holes. ;-)
pexxi
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků