[PHP] počítadlo

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Putana 24. 9. 2005 17:48

Zdravím , mám vytvořené tohle počítadlo přístupů na web . Potřeboval bych poradit, jak a jaký script umístím do toho počítadla , aby když někdo na stránky příjde 2x za den , aby se to počítalo jako jednou ..
Kód: Vybrat vše
<?
function pocitadlo()
{
$counter_file = "config/counter.txt";     

if (File_Exists($counter_file)):
$file=FOpen($counter_file, "r+");
if (!$file) return;
    $num=FGetS($file,10)+1;
    Rewind($file);
  else:
    $file=FOpen($counter_file, "w");
  if (!$file) return;
    $num=1;             
  endif;
  FputS($file,$num);
  FClose($file);
echo($num);
}
?>


Snad mě pochopíte ..
Díky za odpověď
Putana
Junior

Odeslat příspěvekod netrunner 24. 9. 2005 18:10

Musíš si toho člověka buď značkovat pomocí cookies nebo hlídat IPčka. Nejlpší je kombinace obojího - tedy podívat se jestli má cookie, pokud ano, tak nepočítat, pokud ne, tak se podívat jestli to IP tady už bylo, a pokud jo, tak není přístup, pokud je dnes nové, tak je to přístup.
netrunner
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cache 24. 9. 2005 18:34

Imho to bude lepsie pomocou cookie, na ip by bolo treba databazu a ak to ma byt len informacne pocitadlo tak kaslat na to..
Pozri si cookie funkcie, a proste ked pride clovek zisti ci je cookie, a ak nie, vyrob s platnostou do polnoci a zapocitaj navstevu.
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod netrunner 25. 9. 2005 17:30

No to bych tak růžově neviděl. Na svojem webu (cca 800 návštěv denně dle toplistu, kolem 30-50 000 zobrazení) se mi jednou omylem povedlo, že se chvíli vyřadilo počítadlo IP (polámala se tabulka) a naskákalo tam o cca 40% víc návštěv, takže asi tak. Jen na cookies se spoléhat nedá.
netrunner
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Shaky 30. 9. 2005 08:12

existuje i promenna, ktera zobrazi IP z intranetu, takze...pokud si uchovas IP verejnou i IP z intra site, tak mas zarucene, ze ten konkretni pocitac tam bude jen jednou :wink:
***SHAKY***
Shaky
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod map 30. 9. 2005 08:57

Shaky píše:existuje i promenna, ktera zobrazi IP z intranetu, takze...pokud si uchovas IP verejnou i IP z intra site, tak mas zarucene, ze ten konkretni pocitac tam bude jen jednou :wink:


Jenže IP za proxy nemusí být zjistitelná vždy. Záleží právě na nastavení proxy.
No one can hear when you're screaming in digital...
map
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Shaky 30. 9. 2005 10:21

map: ja ti rozumim, ale zatim jsem se s tim nesetkal. Ale tak pokud neuvidi vnitrni adresu, tak si to muze chranit nejakou podminkou nebo necim a pristoupit pote k jine alternative
***SHAKY***
Shaky
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lemur 30. 9. 2005 11:45

Mimo cookies a IP je jeste mozne zjistovat uzivatele pomoci identifikace prohlizece (viz nize) a zjistovani, jestli se stahuje ci nestahuje urcity obrazek (ale je treba dobre nastavit cachovani).

K identifikaci prohlizecu: dost softwaru pri instalaci modifikuje identifikaci prohlizece, hlavne u MS IE (az jsem se sam divil). Viz naprikald kousek (jen cast z IE 6.0) z grepem a sortem prezvykaneho agents.log z jednoho web serveru:
Kód: Vybrat vše
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; MathPlayer 2.0)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; MathPlayer 2.0; .NET CLR 1.1.4322)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; Maxthon)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; Maxthon; .NET CLR 1.0.3705)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; MyIE2)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; MyIE2; .NET CLR 1.1.4322)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; NetCaptor 7.5.4)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; QUICK.CZ)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; Tiscali)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; VOLIE_5_CZ_VOLNY)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; aaaaa; .NET CLR 1.0.3705; .NET CLR 1.1.4322; Hotbar 4.6.1)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; bgft; 4644622A-B389-985E-5E9A-DBF34AFCEC34)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; matlas-3.0.0.XXXX)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; snprtz|S04334679500899)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; {World Online})
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; TISP=305416; SV1)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; VOLIE_5_CZ_VOLNY)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; World Online)
Lemur
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Shaky 30. 9. 2005 13:49

to vypada zajimave Lemure, ale myslim si, ze to asi vetsina lidi nepouzije. Myslim si, ze stale je takovy standart IP a cookies
***SHAKY***
Shaky
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod botepidemic 30. 9. 2005 14:05

Mno, nefim, jestli by se nevyplatilo si tam dat normalne free pocitadlo pres toplist.cz bo navrcholu.cz. Samozrejme je pekny mit sve pocitadlo, pekne zapracovane do grafiky atd. ALE nikdy se nedosahne takovych sluzeb jako nabizi jiz zminene dve sluzby. Si jenom vem, kolik prace by ti dalo naprogramovat system grafu atd. Navic pokud ti na presnych udajich opravdu zalezi, tak je lepsi vyuzit tyto dlouhodobe proverene sluzby. Imo stejne na kazdem lepsim webu je pocitadlo skryto, takze se ti nevyplati se pyplat s necim, co lide stejne neuvidi. :P
botepidemic
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Shaky 30. 9. 2005 14:10

b0t3p1d3m1c píše:Mno, nefim, jestli by se nevyplatilo si tam dat normalne free pocitadlo pres toplist.cz bo navrcholu.cz. Samozrejme je pekny mit sve pocitadlo, pekne zapracovane do grafiky atd. ALE nikdy se nedosahne takovych sluzeb jako nabizi jiz zminene dve sluzby. Si jenom vem, kolik prace by ti dalo naprogramovat system grafu atd. Navic pokud ti na presnych udajich opravdu zalezi, tak je lepsi vyuzit tyto dlouhodobe proverene sluzby. Imo stejne na kazdem lepsim webu je pocitadlo skryto, takze se ti nevyplati se pyplat s necim, co lide stejne neuvidi. :P

no...s tim bych s tebou az tak nesouhlasil - nekdy uz jen z principielnich duvodu to free pocitadlo nemusis chtit a na druhou stranu, jsou lide, ktere tesi, pokud neco takoveho dokazi sami. V dnesni dobe se uz da volne stahnout cokoliv, s takovou bychom uz nemuseli nikdy nic programovat - na co, vsechno je stazitelne, tak co bych se s tim hral. - je to teda taky sice varianta, ale....myslim si, ze toto je opravdu hodne individualni a profesni zalezitost
***SHAKY***
Shaky
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod botepidemic 30. 9. 2005 14:41

Shaky píše:no...s tim bych s tebou az tak nesouhlasil - nekdy uz jen z principielnich duvodu to free pocitadlo nemusis chtit a na druhou stranu, jsou lide, ktere tesi, pokud neco takoveho dokazi sami. V dnesni dobe se uz da volne stahnout cokoliv, s takovou bychom uz nemuseli nikdy nic programovat - na co, vsechno je stazitelne, tak co bych se s tim hral. - je to teda taky sice varianta, ale....myslim si, ze toto je opravdu hodne individualni a profesni zalezitost


jasny, udelat si neco sam, tak to je vzdycky nejlepsi, udelat si vlastni napr. red. system, tak to je vec, pouzivat vlastni administrace atd. to je parada, tj. nepouzivat treba phprs bo mambo

ale v tomto pripade mi to pripada opravdu zbytecne, pride mi ztrata casu se zaobirat s necim, co uz nekdo udelal a vymakal, stejne k cemu bych dosel? napodobyl bych ho, maximalne udelal neco jinak, ale vesmes to samy, protoze se moc zmen udelat opravdu neda

nefim no, kazdyho vec, ale podle me se s tim programovat ztrata casu
botepidemic
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Shaky 30. 9. 2005 14:52

zase, ani jeden z nas nevime, k cemu to tazatel potrebuje, mozna ze to ma primo za ukol to pocitadlo udelat, pak mu asi nepomuze ani tisic free verzi :D
***SHAKY***
Shaky
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod botepidemic 30. 9. 2005 15:36

Shaky píše:zase, ani jeden z nas nevime, k cemu to tazatel potrebuje, mozna ze to ma primo za ukol to pocitadlo udelat, pak mu asi nepomuze ani tisic free verzi :D
:-B
botepidemic
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Chupacabras 30. 9. 2005 15:52

Shaky píše:existuje i promenna, ktera zobrazi IP z intranetu, takze...pokud si uchovas IP verejnou i IP z intra site, tak mas zarucene, ze ten konkretni pocitac tam bude jen jednou :wink:


Ako sa dá zistiť tá interná IP?
Chupacabras
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Shaky 30. 9. 2005 15:58

jednoduse:
IP verejna - $_SERVER['REMOTE_ADDR']
IP vnitrni - $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']
***SHAKY***
Shaky
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Chupacabras 30. 9. 2005 16:02

Shaky píše:jednoduse:
IP verejna - $_SERVER['REMOTE_ADDR']
IP vnitrni - $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']


Díky za info.
Ale to sa dá použiť iba v prípade, že používajú proxy cache a tento navyše podporuje "X-Forwarded-For". Pokiaľ majú v lokálke 10 ľudí a každý ide von napriamo, tak to neodsleduješ a berieš ich ako jedného usera.
Chupacabras
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Shaky 30. 9. 2005 16:48

ano, ale to je dano pouze tim, ze toto je asi jedine info, ktere ze serveru prijde
***SHAKY***
Shaky
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků