Stránka 1 z 2

[PHP] počítadlo

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 9. 2005 17:48
od Putana
Zdravím , mám vytvořené tohle počítadlo přístupů na web . Potřeboval bych poradit, jak a jaký script umístím do toho počítadla , aby když někdo na stránky příjde 2x za den , aby se to počítalo jako jednou ..
Kód: Vybrat vše
<?
function pocitadlo()
{
$counter_file = "config/counter.txt";     

if (File_Exists($counter_file)):
$file=FOpen($counter_file, "r+");
if (!$file) return;
    $num=FGetS($file,10)+1;
    Rewind($file);
  else:
    $file=FOpen($counter_file, "w");
  if (!$file) return;
    $num=1;             
  endif;
  FputS($file,$num);
  FClose($file);
echo($num);
}
?>


Snad mě pochopíte ..
Díky za odpověď

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 9. 2005 18:10
od netrunner
Musíš si toho člověka buď značkovat pomocí cookies nebo hlídat IPčka. Nejlpší je kombinace obojího - tedy podívat se jestli má cookie, pokud ano, tak nepočítat, pokud ne, tak se podívat jestli to IP tady už bylo, a pokud jo, tak není přístup, pokud je dnes nové, tak je to přístup.

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 9. 2005 18:34
od cache
Imho to bude lepsie pomocou cookie, na ip by bolo treba databazu a ak to ma byt len informacne pocitadlo tak kaslat na to..
Pozri si cookie funkcie, a proste ked pride clovek zisti ci je cookie, a ak nie, vyrob s platnostou do polnoci a zapocitaj navstevu.

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 9. 2005 17:30
od netrunner
No to bych tak růžově neviděl. Na svojem webu (cca 800 návštěv denně dle toplistu, kolem 30-50 000 zobrazení) se mi jednou omylem povedlo, že se chvíli vyřadilo počítadlo IP (polámala se tabulka) a naskákalo tam o cca 40% víc návštěv, takže asi tak. Jen na cookies se spoléhat nedá.

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 9. 2005 08:12
od Shaky
existuje i promenna, ktera zobrazi IP z intranetu, takze...pokud si uchovas IP verejnou i IP z intra site, tak mas zarucene, ze ten konkretni pocitac tam bude jen jednou :wink:

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 9. 2005 08:57
od map
Shaky píše:existuje i promenna, ktera zobrazi IP z intranetu, takze...pokud si uchovas IP verejnou i IP z intra site, tak mas zarucene, ze ten konkretni pocitac tam bude jen jednou :wink:


Jenže IP za proxy nemusí být zjistitelná vždy. Záleží právě na nastavení proxy.

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 9. 2005 10:21
od Shaky
map: ja ti rozumim, ale zatim jsem se s tim nesetkal. Ale tak pokud neuvidi vnitrni adresu, tak si to muze chranit nejakou podminkou nebo necim a pristoupit pote k jine alternative

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 9. 2005 11:45
od Lemur
Mimo cookies a IP je jeste mozne zjistovat uzivatele pomoci identifikace prohlizece (viz nize) a zjistovani, jestli se stahuje ci nestahuje urcity obrazek (ale je treba dobre nastavit cachovani).

K identifikaci prohlizecu: dost softwaru pri instalaci modifikuje identifikaci prohlizece, hlavne u MS IE (az jsem se sam divil). Viz naprikald kousek (jen cast z IE 6.0) z grepem a sortem prezvykaneho agents.log z jednoho web serveru:
Kód: Vybrat vše
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; MathPlayer 2.0)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; MathPlayer 2.0; .NET CLR 1.1.4322)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; Maxthon)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; Maxthon; .NET CLR 1.0.3705)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; MyIE2)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; MyIE2; .NET CLR 1.1.4322)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; NetCaptor 7.5.4)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; QUICK.CZ)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; Tiscali)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; VOLIE_5_CZ_VOLNY)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; aaaaa; .NET CLR 1.0.3705; .NET CLR 1.1.4322; Hotbar 4.6.1)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; bgft; 4644622A-B389-985E-5E9A-DBF34AFCEC34)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; matlas-3.0.0.XXXX)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; snprtz|S04334679500899)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; {World Online})
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; TISP=305416; SV1)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; VOLIE_5_CZ_VOLNY)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; World Online)

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 9. 2005 13:49
od Shaky
to vypada zajimave Lemure, ale myslim si, ze to asi vetsina lidi nepouzije. Myslim si, ze stale je takovy standart IP a cookies

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 9. 2005 14:05
od botepidemic
Mno, nefim, jestli by se nevyplatilo si tam dat normalne free pocitadlo pres toplist.cz bo navrcholu.cz. Samozrejme je pekny mit sve pocitadlo, pekne zapracovane do grafiky atd. ALE nikdy se nedosahne takovych sluzeb jako nabizi jiz zminene dve sluzby. Si jenom vem, kolik prace by ti dalo naprogramovat system grafu atd. Navic pokud ti na presnych udajich opravdu zalezi, tak je lepsi vyuzit tyto dlouhodobe proverene sluzby. Imo stejne na kazdem lepsim webu je pocitadlo skryto, takze se ti nevyplati se pyplat s necim, co lide stejne neuvidi. :P

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 9. 2005 14:10
od Shaky
b0t3p1d3m1c píše:Mno, nefim, jestli by se nevyplatilo si tam dat normalne free pocitadlo pres toplist.cz bo navrcholu.cz. Samozrejme je pekny mit sve pocitadlo, pekne zapracovane do grafiky atd. ALE nikdy se nedosahne takovych sluzeb jako nabizi jiz zminene dve sluzby. Si jenom vem, kolik prace by ti dalo naprogramovat system grafu atd. Navic pokud ti na presnych udajich opravdu zalezi, tak je lepsi vyuzit tyto dlouhodobe proverene sluzby. Imo stejne na kazdem lepsim webu je pocitadlo skryto, takze se ti nevyplati se pyplat s necim, co lide stejne neuvidi. :P

no...s tim bych s tebou az tak nesouhlasil - nekdy uz jen z principielnich duvodu to free pocitadlo nemusis chtit a na druhou stranu, jsou lide, ktere tesi, pokud neco takoveho dokazi sami. V dnesni dobe se uz da volne stahnout cokoliv, s takovou bychom uz nemuseli nikdy nic programovat - na co, vsechno je stazitelne, tak co bych se s tim hral. - je to teda taky sice varianta, ale....myslim si, ze toto je opravdu hodne individualni a profesni zalezitost

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 9. 2005 14:41
od botepidemic
Shaky píše:no...s tim bych s tebou az tak nesouhlasil - nekdy uz jen z principielnich duvodu to free pocitadlo nemusis chtit a na druhou stranu, jsou lide, ktere tesi, pokud neco takoveho dokazi sami. V dnesni dobe se uz da volne stahnout cokoliv, s takovou bychom uz nemuseli nikdy nic programovat - na co, vsechno je stazitelne, tak co bych se s tim hral. - je to teda taky sice varianta, ale....myslim si, ze toto je opravdu hodne individualni a profesni zalezitost


jasny, udelat si neco sam, tak to je vzdycky nejlepsi, udelat si vlastni napr. red. system, tak to je vec, pouzivat vlastni administrace atd. to je parada, tj. nepouzivat treba phprs bo mambo

ale v tomto pripade mi to pripada opravdu zbytecne, pride mi ztrata casu se zaobirat s necim, co uz nekdo udelal a vymakal, stejne k cemu bych dosel? napodobyl bych ho, maximalne udelal neco jinak, ale vesmes to samy, protoze se moc zmen udelat opravdu neda

nefim no, kazdyho vec, ale podle me se s tim programovat ztrata casu

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 9. 2005 14:52
od Shaky
zase, ani jeden z nas nevime, k cemu to tazatel potrebuje, mozna ze to ma primo za ukol to pocitadlo udelat, pak mu asi nepomuze ani tisic free verzi :D

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 9. 2005 15:36
od botepidemic
Shaky píše:zase, ani jeden z nas nevime, k cemu to tazatel potrebuje, mozna ze to ma primo za ukol to pocitadlo udelat, pak mu asi nepomuze ani tisic free verzi :D
:-B

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 9. 2005 15:52
od Chupacabras
Shaky píše:existuje i promenna, ktera zobrazi IP z intranetu, takze...pokud si uchovas IP verejnou i IP z intra site, tak mas zarucene, ze ten konkretni pocitac tam bude jen jednou :wink:


Ako sa dá zistiť tá interná IP?