[PHP] Nelze kopírovat obrázky na server

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod libris 28. 9. 2005 10:52

Mám problém s vkládáním obrázků do adresáře na serveru přes formulář. Používám funkci copy(). Na svém localhostu mi to funguje, ale na serveru http://www.fbi.cz mi to hází tuto hlášku.

Kód: Vybrat vše
Warning: copy(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp/phpgWmyoa) is not within the allowed path(s): (/webs/1/fbi.cz/x/xlibris:/webs/1/upload) in /webs/1/fbi.cz/x/xlibris/admin/rozcestnik_a.php on line 19


Hádám že tento server nepodporuje funkci copy(). Už několik měsíců se tam sna ží psát, ale pořád mi neodpovídají.

Nevíte náhodou čím nahradit tuto fukci (zdrojový kód)?
Naposledy upravil libris dne 28. 9. 2005 11:10, celkově upraveno 1
libris
Junior

Odeslat příspěvekod pexxi 28. 9. 2005 11:07

No, vyzera to, ze copy() to naprv kopiruje do nejakeho Temp suboru a ten potom premiestni do spravneho adresara (copy rutiny tak dost casto pracuju, tym je napriklad zabezpecena korektna funkcia copy("/path/ten_isty_file","/path/ten_isty_file")). Bohuzial, do /tmp nemas pristup, ako informuje hlaska zo servera (treba sa naucit citat co-to po anglicky ;-).

Nuz, ale copy() funguje len lokalne na pocitaci, resp. subor musi byt specifikovany URL, nie? Pokial ho chces stiahnut z klienta na server, musis najprv prinutit prehliadac (klienta), aby ti dany subor odoslal na server... Vyzaduje to teda interakciu medzi klientom (napr. JavaScript) a serverom.
It's better to be wholly alone, than alone with ass-holes. ;-)
pexxi
Junior

Odeslat příspěvekod Gappa 28. 9. 2005 11:30

použij příkaz move_uploaded_file, ten by to měl vyřešit :)
http://php.ftp.cvut.cz/manual/cs/functi ... d-file.php
Gappa
Junior

Odeslat příspěvekod Shaky 30. 9. 2005 08:08

pokud ti to nepomuze, zkus sem spis dat kousek toho zdrojaku - z te chyby to nemusi byt uplne jasne
***SHAKY***
Shaky
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod btos 30. 9. 2005 08:34

Doporucuji z kgb, fbi a vsech ostatnich serveru teto spolecnosti rychle zdrhnout ;) Driv to byl horor a podle nicu ty servery (resp. domeny) porad patri stejnemu cloveku takze to dneska asi nebude o moc lepsi.
btos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Shaky 30. 9. 2005 10:25

btos píše:Doporucuji z kgb, fbi a vsech ostatnich serveru teto spolecnosti rychle zdrhnout ;) Driv to byl horor a podle nicu ty servery (resp. domeny) porad patri stejnemu cloveku takze to dneska asi nebude o moc lepsi.

Ted jsem nejak nepochopil, o cem mluvis, co to ma spolecneho s kopirovanim souboru? 8)
***SHAKY***
Shaky
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod CRHS 1. 10. 2005 23:29

Jak pise Gappa, na praci s uploadovanymi soubory je funkce move_uploaded_file a ne copy. Pise to tak i manual
CRHS
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků