[PHP] Fulltextové vyhledávání na svých stránkách

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod libris 6. 10. 2005 21:49

Ahoj,
rád bych si umístil na své stránky fulltextové vyhledávání.

Jeden scriptík už mám, ale je to dělané tak že existuje tabulka do které si vkládám hledané slova. A na internetu jsem taky jeden našel, ale ten byl tak složitý že jsem to vzdal.

Já bych spíše ocenil vyhledávání v celé databázi. Při najití slovíčka by se vypsala anotace příslušného článku.

Nevíte náhodou kde bych takový scriptík našel, nebo jestli ho někdo zvás má vytvořený a mohl by se o něj podělit?


Díky

// Howard - upraven nazev
libris
Junior

Odeslat příspěvekod HáRoš 6. 10. 2005 22:09

Fultext to není žádná sranda. Možná bys měl ale napřed uvést, o jakou databázi se jedná...
navždy mladý. navždy junior
HáRoš
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod libris 6. 10. 2005 22:38

Pracuji s MySQL databází. Jo je mi to jasné že to není žádná sranda, ale chtěl bych být do toho zasvěcený a mít to na svých stránkách a studovat jak to pracuje.
libris
Junior

Odeslat příspěvekod Lemur 7. 10. 2005 11:28

MySQL umoznuje vygenerovat fultextovy index k varcharovym a textovym sloupcum, viz http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/fulltext-search.html .
Lemur
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod #ikso 10. 10. 2005 18:34

Na uz existujucu tabulku sa hodi tento, nie prilis dobry, ale ucinny sposob, ktory som si vytvoril :

http://ikso.skupina26.sk/script/vyhladavanie-v-mysql-pomocou-php.html

Mozno ti to aspon napovie... :)
Raz bude svet lepsi.. :)
#ikso
Junior

Odeslat příspěvekod rada_losik 10. 10. 2005 19:06

No tak musíš projít každý sloupec a každý řádek tabulky a jestli se tam ten výraz vyskytuje tak ho vypiš:
Kód: Vybrat vše
$search = "SELECT*
           FROM clanek
           WHERE sloup1='" .$s."' || sloup2='" .$s."' || sloup3='" .$s."' || .... ";

Tak a tento dotaz vytiskneš a máš to :wink:
Přesně jak pravilo staré proroctví :D
rada_losik
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 2ge 10. 10. 2005 22:48

ja len k tomuto...mysql podporuje fulltext, nie je to take dobre ako v MSSQL, alebo Oracle, ale pouzit sa da. Ak chces vyhladavat presne slova, tak treba pouzit BOOL fulltext vyhladavanie, Jeremy Zawodny na svojom blogu pise o tom viac, google ti napovie.
SubDownloader - stahuj a nahravaj titulky k filmom pomocou opensource programu z OpenSubtitles.org
2ge
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků