[java]Scrollování JListu

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod BetWithLowe(smazano) 24. 12. 2005 17:10

Jednoduchá věc - Mám Swing komponentu JList, ve které mám mnoho položek a teď bych potřeboval to scrollovat. Udělal jsem něco takového:
Kód: Vybrat vše
private JList jList1 = new JList(_model);
private JScrollPane scroll01 = new JScrollPane(jList1);
/* tohle do konstruktoru JFramu */
scroll01.setVerticalScrollBarPolicy(JScrollPane.VERTICAL_SCROLLBAR_ALWAYS);
this.getContentPane().add(scroll01);
scroll01.setVisible(true);


googloval sem, prochazel dokumentaci, ale nic :( , věděli byste někdo co s tím? Předem díky...
BetWithLowe(smazano)
Junior

Odeslat příspěvekod MarrLiss 24. 12. 2005 20:02

Zkus vlozit ten JList do JScrollPane pres metodu setViewportView(Component).
MarrLiss
Junior

Odeslat příspěvekod BetWithLowe(smazano) 24. 12. 2005 20:10

když to dám, tak ten jList se úplně ztratí...
BetWithLowe(smazano)
Junior

Odeslat příspěvekod Prochy 24. 12. 2005 22:37

Pokud si dobre vzpominam, tak JList se musi vlozit jako parametr konstruktoru JScollPane, pak by to melo vytvorit posuvnik...
Jeste bych pak doporucil ten JScollPane vlozit do JPanel...
Prochy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod x22 24. 12. 2005 22:43

Aky je problem s tym tvojim kodom?
Pri prvom pohlade sa mi zda v poriadku, ak teda nie je problem niekde inde (nedal si sem cely kod zobrazenia toho JFramu).

scroll01.setvisible(true) pravdepodobne netreba.
x22
Junior

Odeslat příspěvekod BetWithLowe(smazano) 24. 12. 2005 22:43

vsak jo, to je v tom kodu,. kterej sem psal na zacatek...
jak to myslis vlozit do JPanel?
BetWithLowe(smazano)
Junior

Odeslat příspěvekod ondra11 (novy) 24. 12. 2005 22:45

jScrollPane1 = new javax.swing.JScrollPane();
jList1 = new javax.swing.JList();
jScrollPane1.setViewportView(jList1); getContentPane().add(jScrollPane1,java.awt.BorderLayout.CENTER);

Takhle nejak to delam ja a bezi to..
ondra11 (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod BetWithLowe(smazano) 24. 12. 2005 22:47

x22 píše:Aky je problem s tym tvojim kodom?
Pri prvom pohlade sa mi zda v poriadku, ak teda nie je problem niekde inde (nedal si sem cely kod zobrazenia toho JFramu).

scroll01.setvisible(true) pravdepodobne netreba.


setVisible sem zkousel, taky nic. Problem je v tom, ze se proste da ListBox, kdyz je v nem 4-5 veci, v poho, ale jakmile, je v nem vice prvku a potreboval bych zascrollovat, ScrollPane tam proste neni. Nemusi se treba jeste nasavovat nejaka vlastnost toho JListu?
uz sem dosahl pokroku, ze kdyz dam to setViewportView, zak se ten JScrollPane objevi, dokonce je tam i posuvnik, ze se posouva, ale ten jList se jakoby disablne, neni v nem videt zadna hodnota a nekdy se aji rozhazi celej Frame. Vazne nevim, asi to budu muset udelat v J# :(
BetWithLowe(smazano)
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků