Ako zistim ako su zakryptovane hesla v MySQL

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod trezor 15. 10. 2006 18:43

Zdravim,

chcel by som sa opýtať ako zistim ako predchádzajuci admin zakryptoval hesla v mysql. Je tam tabuľka users kde su prihlasovacie mena a hesla. Hesla su tam zakryptovane ale neviem ako a akou metodou. Prosim skuste mi poradit ako to zistim a ako to zakryptujem podobne.

Ďakujem
trezor
Junior

Odeslat příspěvekod Gigi 15. 10. 2006 18:59

Divný dotaz. Pokud je ta databáze využivaná, tak musí existovat skript, který se ptá DB na data - tam bych hledal odpověď.
Gigi
Junior

Odeslat příspěvekod ycuzo 15. 10. 2006 19:06

naprosty suhlas s Gigi :)
a dalej,najcastejsie sa pouziva md5() alebo crypt()
staci prebehnut kody stranok a si hned v obraze...
ycuzo
Junior

Odeslat příspěvekod wojta 16. 10. 2006 09:02

Čili ty hesla asi nemůžeš získat zpět, ale můžeš je změnit
wojta
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trezor 16. 10. 2006 09:05

to hej ja viem ze to mozem zmenit len neviem ako to mam zmenit? ak to zmenim md5 tak je mozne ze to nebude fungovat takze to by som chcel vedet kde najdem ako to je zakryptovane aby som to zakryptoval rovnako
trezor
Junior

Odeslat příspěvekod Z@chi 16. 10. 2006 09:48

no tak sem jedno dej pro ukazku a my ti rekneme. :-)
Ale temer urcite to bude MD5. Klidne si udelej zalohu tabulky a zmen to na co chces. prinejhorsim to zase zmenis zpet
Z@chi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SneakerXZ 16. 10. 2006 10:22

Kolik znaků to heslo má v tom kryptování? Pokud 32 je MD5.
SneakerXZ
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sCrew 16. 10. 2006 10:24

trezor píše:to hej ja viem ze to mozem zmenit len neviem ako to mam zmenit? ak to zmenim md5 tak je mozne ze to nebude fungovat takze to by som chcel vedet kde najdem ako to je zakryptovane aby som to zakryptoval rovnako


a ty mas jen tu DB? nebo mas i skript, ktery to autorizoval z DB? pokud mas skript, pak ti musi staci pohled do nej a uvidis jak to je udelany...
Quis Custodiet Ipsos Custodes? | Cogito ergo sum
sCrew
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trezor 16. 10. 2006 10:26

praveze neviem kde je ten skript heslo je asi taketo po kryptovani F7LG5rYcg5T/X tak co to môže byt?
trezor
Junior

Odeslat příspěvekod Drasha2 16. 10. 2006 11:09

To je DES. Poznas to podle toho, ze ma 13 znaku a v sobe lomitka a tecky. Takze jestli se nepletu, tak je to funkce crypt()
Drasha2
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků