[C++] Turbo C++ - neide iostream

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod pyty-sk 15. 11. 2006 22:30

neviete prosim niekto preco mi v turbo c++ aj ked iostream includuje pise nieco ako ze neexistuje namespace std a ze nebolo definovane cout alebo nieco v tom vyzname.. presne si to nepamatam a momentalne to tu nemam. dost by som to potreboval prosim pekne poradte... :cry:
pyty
pyty-sk
Junior

Odeslat příspěvekod karl82 15. 11. 2006 22:45

using namespace std;

nebo pred kazdy pouziti tridy dej std::

kua, to sou zaklady: http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/namespaces.html
karl82
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pyty-sk 16. 11. 2006 00:23

omg.. este raz...
Kód: Vybrat vše
#include <iostream[b].h[/b]> // ked tam neje .h to neide vobec..
using namespace std;

int main ()
{
cout << ahoj;
return 0;
}

toto napisem a vypisuje blbosti..
pyty
pyty-sk
Junior

Odeslat příspěvekod karl82 17. 11. 2006 20:10

ok, jaky blbosti?
karl82
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zacatecnik II 18. 11. 2006 01:43

ale to je klasika to znam z velmi podobneho nastroje
Borland C++ AF 3.1
alespon v nem stacilo: Options -> Compiler -> C++ options : C++ always
zacatecnik II
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod clayman 18. 11. 2006 01:58

A co ma bejt ahoj? Jestli to ma bejt retezec, tak by se docela hodilo uzavrit ho do uvozovek...

Jo a aby se ti flushnul ten stream, dej za to jeste endl.
Kód: Vybrat vše
cout << "ahoj" << endl;
clayman
Junior

Odeslat příspěvekod Nargon 18. 11. 2006 02:08

jestli to pouziva iostream.h tak to neni c++ nebo to je nejaka stara veze.
tam tusim namespace jeste nebyly, takze by melo fungovat:

Kód: Vybrat vše
#include <iostream.h>
int main(void)
{
   cout << "Nejaka blbost" << endl;
   return 0;
}


ale pokud je to c++ tak by to melo pouzivat header soubory bez .h a pak to je takhle:

Kód: Vybrat vše
#include <iostream>
using namespace std;
int main(void)
{
   cout << "Nejaka blbost" << endl;
   return 0;
}

nebo
Kód: Vybrat vše
#include <iostream>
int main(void)
{
   std::cout << "Nejaka blbost" << endl;
   return 0;
}


Pokud nic z toho nefunguje, tak ten tvuj prekladac vyhod a porid si neco novejsiho.
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod karl82 19. 11. 2006 18:55

v c rozhodne neni operator << ;)
karl82
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PaLaDiN 19. 11. 2006 20:15

karl82 píše:v c rozhodne neni operator << ;)


ze ne ? a co bitovy posun ?? ;)

Nargon:
pozor endl je tiez z namespace std ... cize ho treba rozsirit o nazov namespace-u
PaLaDiN
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod karl82 19. 11. 2006 22:01

ooops, jasan. tkhle mas pravdu, sorac
karl82
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fret Oi 23. 11. 2006 15:26

nevie niekto ako sa daju zapisovat premenne z externeho suboru
(f.e. integery, ak obsah suboru je 25 26 28; citat po medzerach)
Fret Oi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JIV 23. 11. 2006 16:07

moses to citat do stringu a potom vyparsovat
All living things must eat.
As I have said, all living things must eat.
Podpora X
JIV
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Karel Kalecký 23. 11. 2006 18:02

Fret Oi, takhle:
Kód: Vybrat vše
...
ifstream in ("soubor.txt");
int i;
in >> i; // načte číslo ze souboru
cout << i << endl; // vypíše číslo na std. konzoli
...
[/code]
Pravda má jednu velkou výhodu: člověk si nemusí pamatovat, co řekl.
Karel Kalecký
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PaLaDiN 23. 11. 2006 22:11

vlastnost operatoru >> (v pripade pretazenia v triede istream) je ta, ze nacita po medzerach ... ciiize ak by si napisal
Kód: Vybrat vše
int i;
istream in("subor.txt")
vector<int> cisla;
while(in >> i)
{
    cisla.push_back(i);
}

tak dosiahnes, ze sa cisla v subore oddelene prazdnymi znakmi zapisu pekne do vectoru (ak chces potom pouzivat dalej in ak tam je nieco okrem cisel tak ho treba ako vstup vycistit in.Clear() a citat dalej ...)
PaLaDiN
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Fret Oi 27. 11. 2006 12:30

Myslel som na funkciu/algorytm. analogovy k "scanf" , kde napsiem
poradie integerov/charov/stringov a v tom poradi mi ich nacita do danych premennych
Fret Oi
Kolemjdoucí

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků