[Obecné] Kde mě naučí profesionálně programovat?

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod t0mmy5 29. 11. 2006 15:38

hele a v tom vigouru nebo jak tak tam je jen databazove programovani??nechci zakladat new thread tak nevite nekdo o necem kam bych mohl na praxy??delame C# a jsem ve druhaku (delame ho prvnim rokem predtim jsme delali pascal) takze nejak hrozne moc programovat neumim ale potrebuju a chci praxy..diky moc
PSP 1.50, 4GB MSpro duo, PG pocket White
CHCI DO AMERIKY a zit jako v serialu Pratele:( chci si to splnit..
t0mmy5
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wojta 29. 11. 2006 16:02

To není jen databázové programování (T/SQL, PL SQL), ale naopak převážně Java, .NET, PowerBuilder. Jinak se samozřejmě každý projekt neobejde bez nějaké databáze.
wojta
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod OS 29. 11. 2006 19:57

Jaké bych měl programovat úlohy na procvičení? Abych se zlepšoval, máte nějaké osvědčené? Třeba ve škole jsme dělali algoritmus na výpočet prvočísla, Eukleidův algoritmus největšího společného dělitele apod. A zábavné bylo dnes, když nám ukazoval na přednášce Problém batohu, ještě, když jsem úplný začátečník.
OS
Junior

Odeslat příspěvekod t0mmy5 29. 11. 2006 21:19

OS píše:Jaké bych měl programovat úlohy na procvičení? Abych se zlepšoval, máte nějaké osvědčené? Třeba ve škole jsme dělali algoritmus na výpočet prvočísla, Eukleidův algoritmus největšího společného dělitele apod. A zábavné bylo dnes, když nám ukazoval na přednášce Problém batohu, ještě, když jsem úplný začátečník.j/quote]


eukliduv algoritmus??lol co to je ?? tro jsou ty euklidovy vety ne??na ten trojuhelnik atd?? OT nejsi ty ten s tou amerikou??:) kam chodis na skolu?? :) jo a jinak na procviceni je treba dobre napr faktorial cisla,ale to je vsehcno lehke..zkus treba nejake pole to delame hodne casto mi a pohravat si s tim..prohazovat hodnoty, menit hodnoty,ve 2D poli treba uhlopricky vymazat (musi byt vypisovano do ctverce..) prohazovat indexy a ukladat nasobky radek*sloupec do dalsiho pole atd atd..je toho hafo jen si to zkouset..:) jinak zkus treba kalkulacku atd..v cem delate??
PSP 1.50, 4GB MSpro duo, PG pocket White
CHCI DO AMERIKY a zit jako v serialu Pratele:( chci si to splnit..
t0mmy5
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod OS 29. 11. 2006 21:59

t0mmy5: Pane, já ve škole dávám pozor a poslouchám. A ty si ověř, co říkám, protože http://cs.wikipedia.org/wiki/Eukleidův_algoritmus

Nevím co s Amerikou myslíš, ale já tam nechci.
OS
Junior

Odeslat příspěvekod t0mmy5 29. 11. 2006 22:48

aha tak to si dobrej kdyz daavs pozor ale my jsme to ani nebrali brali jsme jen euklidovy vety..;) no jo tak si ten jeden z mala co se dokaze soustredit a ucit..a je chytrej asi..:)
PSP 1.50, 4GB MSpro duo, PG pocket White
CHCI DO AMERIKY a zit jako v serialu Pratele:( chci si to splnit..
t0mmy5
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomcat 30. 11. 2006 00:13

Uprimne receno se zakladnimi znalostmi a praktickymi zkusenostmi v podobe pocitani faktorialu si myslim, ze i u unicornu velice tvrde narazis. Programovani jako takove je predevsim o praxi a know-how. Bohuzel obe veci zatim postradas, aspon podle toho co rikas, ja bych tomu dal cas v podobe par semestralek a par projektu jen tak pro radost a pak bych nad necim podobnym teprve uvazoval.
"Nemůžete nikoho nic naučit. Můžete mu nanejvýš pomoci, aby to sám v sobě nalezl. " Galileo Galilei
Tomcat
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zdeneks 30. 11. 2006 00:18

Když o tom tak přemýšlím, co si takhle stáhnout pár zdrojáků ze stránek typu sourceforge.net ? I když nepochopíš tu podstatu přístupu k řešení problémů, možná pochytíš základy programovacích jazyků (nejvíc asi C)
zdeneks
Junior

Odeslat příspěvekod piErcE 30. 11. 2006 00:47

yaroslaf píše:
Já jsem samouk a naučil jsem se spoustu věcí.
Co vlastně znamená profesionálně programovat? Programovat v týmu? Takže sólo programátor nemůže být profík? Vedoucí projektu přece nemusí být zákonitě profi programátor. Alespoň nám vždycky vtloukali do hlavy, že vedoucí týmu NENÍ programátor.

Nemyslím si, že programovat objektově = programovat profesionálně. Existují i neobjektové jazyky.
Efektivita byla kdysi klíčová. Dneska se všechno dohání rychlejším hardwarem :(
s/quote]


projekt manazer a team leader vubec nemusi byt programatori. ti maji na starosti jine veci.

jinak, pojem profi programator .. to je jenom pojem, ktery nic neznamena. z jazykoveho hlediska profesional je kazdy, kdo se danou cinnosti zivi, profesionalita neoznacuje kvalitu ale penize. profi programator je kazdy, kdo si programovanim vydelava na zivobyti.
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod piErcE 30. 11. 2006 00:50

Tomcat píše:Uprimne receno se zakladnimi znalostmi a praktickymi zkusenostmi v podobe pocitani faktorialu si myslim, ze i u unicornu velice tvrde narazis. Programovani jako takove je predevsim o praxi a know-how. Bohuzel obe veci zatim postradas, aspon podle toho co rikas, ja bych tomu dal cas v podobe par semestralek a par projektu jen tak pro radost a pak bych nad necim podobnym teprve uvazoval.


ani s tim nenarazi.. pokud budes mit schopnost se rychle ucit, a projdes prijmacim testem, tak to bude v pohode.. v testu nejsou nijak narocny ani komplikovany veci, staci umet zaklady. zbytek te nauci ve skolce (asi mesicni "rychloskola" programovani a prace v unicornu)... takze hlavni je nebat se - vigour je prave pro lidi bez praxe a vetsiho know how (ale ocekava se elementarni znalost nejakeho "obvyklejsiho" jazyka .. at uz c, java, PBuilder, basic, nebo nejaky sql
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod piErcE 30. 11. 2006 00:52

t0mmy5 píše:hele a v tom vigouru nebo jak tak tam je jen databazove programovani??nechci zakladat new thread tak nevite nekdo o necem kam bych mohl na praxy??delame C# a jsem ve druhaku (delame ho prvnim rokem predtim jsme delali pascal) takze nejak hrozne moc programovat neumim ale potrebuju a chci praxy..diky moc


pokud muzes delat aspon 20 - 30 hodin tydne, tak to muzes zkusit (mmch, praxe se pise s mekym i). nicmene jestli jses prazak, tak to budes mit asi horsi, vigour uz pro prahu moc lidi nenabira, spis pro pobocky (hradec, brno, plzen, ...) - ale jak rikam, za pokus nic nedas.. a C# je dobra kvalifikace...
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod PepaH 30. 11. 2006 09:25

Zdravicko. Jsem student a pracuju v Unicornu(Vigour). Delam tu uz rok. A jsem velice spokojeny...Nastupni plat slusny, na zacatku te jeste min 2 mesice skoli.... HTML, XML, RUP, SQL, JAVA (C#) a buhvi co jeste...Pak clovek nastoupi na projekt, na kterem se teprve neco nauci...Dela se hlavne v bankovnim sektoru...Za zkousku vubec nic nedas...Hodne stesti ;-) P.S. Jsou profi programatori a "profi programatori"...Preber si to jak chces :-)
PepaH
Junior

Odeslat příspěvekod OS 30. 11. 2006 10:47

t0mmy5 píše:aha tak to si dobrej kdyz daavs pozor ale my jsme to ani nebrali brali jsme jen euklidovy vety..;) no jo tak si ten jeden z mala co se dokaze soustredit a ucit..a je chytrej asi..:)


Aspoň, že si se nějak omluvil. :D

Já myslel příklady samozřejmě na doma a procvičení, nikam do firmy jít nechci.
No, zdrojáky jsou hezké, ale postrádám detailní popis. Například ve škole se nás zeptá, co to má dělat a proč. Ale, jakmile člověk neodpoví správně, tak i kdyby program fachal jak nevím co, tak body za úkol nedostanu. Samozřejmě se mi to stalo. :cry:

Jinak děláme zatím Javu, ale ne do detailu, jen algoritmizaci, prostě jen základy.
Naposledy upravil OS dne 30. 11. 2006 10:49, celkově upraveno 1
OS
Junior

Odeslat příspěvekod piErcE 30. 11. 2006 10:48

OS píše:Já myslel příklady samozřejmě na doma a procvičení, nikam do firmy jít nechci.
No, zdrojáky jsou hezké, ale postrádám detailní popis. Například ve škole se nás zeptá, co to má dělat a proč. Ale, jakmile člověk neodpoví správně, tak i kdyby program fachal jak nevím co, tak body za úkol nedostanu. Samozřejmě se mi to stalo. :cry:o/quote]


i proto jsem nesel na informatiku na vejsku ... protoze se tam z velke casti resi naprosty kraviny, ktery v realnym zivote neupotrebis... :(
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod OS 30. 11. 2006 10:51

piErcE píše:
OS píše:Já myslel příklady samozřejmě na doma a procvičení, nikam do firmy jít nechci.
No, zdrojáky jsou hezké, ale postrádám detailní popis. Například ve škole se nás zeptá, co to má dělat a proč. Ale, jakmile člověk neodpoví správně, tak i kdyby program fachal jak nevím co, tak body za úkol nedostanu. Samozřejmě se mi to stalo. :cry:o/quote]

i proto jsem nesel na informatiku na vejsku ... protoze se tam z velke casti resi naprosty kraviny, ktery v realnym zivote neupotrebis... :(


Já si netroufám posuzovat, ale zas ta škola je "zdarma", kdybych si zaplatil kurz, tak za něj dám 10 000Kč.
OS
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků