[c++, mysql] propojeni bcb a mysql

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod slivmi 22. 12. 2006 20:10

zdravim ucim se programovat a chtel bych se pripojit skrz borland c++ builder na mysql. nahodil jsem si komponentu TSQLConnection nastavil pak jsem si nahodil komponentu TSQLDataSet v te jsem si nastavil ze se ma pripojovat skrz SQLConnection1 CommandType ctQuery. a do Command Textu jsem si dal SQL prikaz INSERT kdyz dam active = true; tak se Insert provede ale hodi to hned po vlozeni hodi error:
Warning database server error: Commands out of sync; zou can't run this command now

nevite nekdo nahodou co stim, co delam spatne? dikyu moc za radu
slivmi
Junior

Odeslat příspěvekod Epe 22. 12. 2006 20:18

nereknu ti jak je to s databazi mysql a borlandem, ale ja jsem pouzival databazi firebird (taky free) a "naucil" jsem se s tim pracovat diky clankum na zive.cz viz clanek http://www.zive.cz/h/Programovani/AR.asp?ARI=112079 a nejakych cca 10 predchozich clanku... Podle toho jsem rozchodil DB v borlandu uplne vpoho :wink:
Epe
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vebloud 23. 12. 2006 00:13

Hmm, jenže C++ a Delphi je trošku o něčem jiném...
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Epe 23. 12. 2006 00:23

Vebloud píše:Hmm, jenže C++ a Delphi je trošku o něčem jiném...
Epe
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vebloud 23. 12. 2006 00:33

Například jsou to jazyky s rozdílnou syntaxí a koncepcí.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Epe 23. 12. 2006 10:20

hm tak to treba jo ale myslim ze tady slo hlavne o to jak zprovoznit DB (nastaveni komponent) a to je stejny. A stejne i ta syntaxe je dost podobna, neni zadny problem si to prevest z jednoho jazyka do druheho
Epe
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod slivmi 24. 12. 2006 16:26

tak nakonec jsem to rozchodil ale mel bych dotaz pouzil jsem tyto komponenty a takto jsem je nastavil

sqlconnection1-params jsem nastavil potrebne udaje jako je heslo,databaze
sqldataset1-sqlconnection -> sqlconnection1;
sqldataset1-comandtext -> select * from... prikaz ktery jsem chtel vykonat;
datasetprovider-dataset -> sqldataset1;
clientdataset1-providername -> datasetprovider1;
datasource1-dataset -> clientdataset1;
dbgrid-datasource -> datasource1;

no ale ted mam dotaz jakmile tam prikaz dam natvrdo tak vse jede v poradku, ale jakmile se tam pokousim dat prikaz skrz tlacitko tak to vzdy spadne
Nemate stim nekdo zkusenosti jak mam dat prikaz do commandtextu za behu aplikace? diky moc za radu
slivmi
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků