[Java] ako zacat?

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod hawelo 13. 1. 2007 16:00

Zdravim.
Chcem sa vas spytat ci ma vyznam zacat programovat v Jave?? Momentalne programujem v Delphi, no cim dalej tym viac programy tvorene v Delphi miznu. Preto by som rad presiel na nieco co ma vyznam aj do buducnosti, no o Jave viem len tolko ze je zalozena na jazyku C. Tak sa chcem este spytat ze v ktorom programe sa pisu Java aplikacie, ci sa daju ukladat do formatu exe, ci sa vobec v Jave daju spravit podobne programy ako v Delphi a kde sa daju najst dobre manualy pre zaciatocnikov?
Mozno su niektore primitivne ale fakt moc o Jave toho neviem.
Budem vdacny vsetkym odpovediam
hawelo
Junior

Odeslat příspěvekod mad.snowman 13. 1. 2007 16:14

Jako vývojové prostředí budeš mít asi nejlepší použít NetBeans, stáhneš zdarma na webu Sun.
"exe aklikace" se vytvářet nedají, protože "exe" je záležitost windows, kdežto java funguje dnes již téměř na čemkoli, co má procesor :) Zdrojový kód se kompiluje a následně pouští ve virtuálním stroji. Podobně funguje jazyk C# od MS.
mad.snowman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Obyvatel 13. 1. 2007 16:18

Nejlepe tak, ze zacnes radeji s .NETem :-)
Obyvatel
Junior

Odeslat příspěvekod hawelo 13. 1. 2007 16:22

Ak sa fakt v Jave exe aplikacie typu kalkulacka,...robit nedaju tak .NET ma bude asi viac zaujimat. Lenze v .NET sa vyznam asi rovnako ako v Jave,tak sa vas pytam tie iste otazky ale na .NET :)
hawelo
Junior

Odeslat příspěvekod mad.snowman 13. 1. 2007 16:24

no tan na .net bych asi stáhnul Visual Studio z webu MS :)
mad.snowman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kikloop 13. 1. 2007 16:26

no ja sa prave zacinam ucit .NET C#, aj tu na zive k tomu najdes pekny serial..
Nase deti sa nesmu dozvediet aku sme im pripravili buducnost..
kikloop
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hawelo 13. 1. 2007 16:32

Diky vyskusam. Visual Studio je freeware?? Asi blba otazka kedze MS:) Myslite si ze .NET vyuzijem aj v buducnosti?
hawelo
Junior

Odeslat příspěvekod kikloop 13. 1. 2007 16:37

MS vklada do .NET velke nadeje a co som zatial stihol prestudovat tak ma to celkom zaujalo. stiahni si VS2005 z nejakeho torrentu, len do zalohy k orginalu :D
Nase deti sa nesmu dozvediet aku sme im pripravili buducnost..
kikloop
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lord Elrond4. 13. 1. 2007 17:40

1.) Visual Studio 2005 Express Edition je tuším free.
2) Prečo by sa v jave nedala urobiť kalkulačka?
Manželka posílá programátora nakoupit. Kup deset rohlíků a když budou mít vejce, kup jich 30. Programátor přijde do obchodu a povídá: "Máte vejce ?" "Ano, máme" odpoví prodavačka. "30 rohlíků, prosím."
Lord Elrond4.
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Actus 13. 1. 2007 17:49

preco si myslis ze v jave nespravis kalkulacku? v jave akurat spravis kalkulacku ktora pojde spustit pod linuxom, solarisom...
je to na tebe co sa chces ucit, .net a java su dnes rovnocenne jazyky
Actus
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lord Elrond4. 13. 1. 2007 18:21

Rovnocenné nie, java je totiž free...
Manželka posílá programátora nakoupit. Kup deset rohlíků a když budou mít vejce, kup jich 30. Programátor přijde do obchodu a povídá: "Máte vejce ?" "Ano, máme" odpoví prodavačka. "30 rohlíků, prosím."
Lord Elrond4.
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nargon 13. 1. 2007 18:32

Osobne doporucuju spise .net

Jeho "spousteci soubory" jsou stale .exe takze to na win vypada lepe nez .jar

Osobne jsem na jave moc nepracoval, ale ze zdejsich dotazu na foru usuzuji, ze je .net jednoduzsi. Protoze napriklad nacitani z console je uplne jednoduchy. Nacist retezec je opravdu jen nacteni. Kdyz ten retezec chci prevest na cislo, tak mam tridu Convert, ktera to prevede (pokud to jde).
A treba smazani console je taky jednoduchy pres prikaz.
A prave tyhle dve veci se tady na foru resily uz tak minimalne 10x a to smazani se tusim ani vyresit nepovedlo.
A urcite existuje vice podobnych problemu.

Lord Elrond4. píše:Rovnocenné nie, java je totiž free..../quote]

A tim jako chces rict, ze .net se musi kupovat? co ja vim tak to je taky free.
A jako vyvojove prostredi. Osobne pouzivam Visual Studio ale to tusim opravdu neni free ani v te zakladni forme. Takze tu existuje SharpDevelop, kterej je urcite free a velice se podoba VisualStudiu.

P.S. a .net je jen prostredi programovat se tam da ve vice jazycich. hlavni je C#, ale jde tam delat i v c++.net, VB.net, java.net
A tusim ze priste prijde na radu i delphi, takze bude mozne tvorit i v delphi.net. Tohle je taky celkem vyhoda, kdyz uz je nekdo zvyklej na styl prikazu v tom jazyce tak prejit na .net neni zadnej problem. Jazyk zustane, jen se to rozsiri o objekty a knihovny z .net a styl psani zustane stejnej.
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod Actus 13. 1. 2007 18:39

pri volbe programovacieho jazyka by som urcite neriesil take veci ako vymazanie konzole alebo nacitanie z konzole.
kolko dnesnych programov potrebuje mazat obrazovku ? :-)

je to na tebe pre co sa rozhodnes, obidve platformi maju buducnost. ja osobne by som volil javu, ale to je len vec nazoru
Actus
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kyosuke 13. 1. 2007 18:41

Nargon píše:
Lord Elrond4. píše:Rovnocenné nie, java je totiž free..../quote]
A tim jako chces rict, ze .net se musi kupovat? co ja vim tak to je taky free.


Ne, nechce. Chce tím říct, že Java je Free Software. Do jisté míry to kompenzuje tu její idiotskou vlastnost, že ani nemá pořádnou lambdu. Snad se to v sedmičce konečně zlepší… Třeba Sun popoženou lidi, co si to tam přidají dřív. :-D
Kyosuke
Junior

Odeslat příspěvekod JIV 13. 1. 2007 18:44

tych .net jazykov je dost vela, pricom delphi od 2003/4, ale stale len FW1.1
http://www.dotnetpowered.com/languages.aspx
All living things must eat.
As I have said, all living things must eat.
Podpora X
JIV
Pokročilý
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků