(Visual Basic,SQL,Telnet) pomoc s SQL pres sockety

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Subber 9. 2. 2007 12:33

Vim ze v basicu existuje ODBC SQL ale nechci ho pouzit,chci se normalne pres port 3306 spojit s MySQL databazi ktera mi pres telnet jede,jde vsak o to ze neznam MySQL protokol.Vim jak to pracuje,se sockety umim pracovat a rozhodl jsem se je vyuzit ale potreboval bych nejaky popis Mysql protokolu.Jako co se odesila za retezec po pripojeni,co odpovi atd.Existuje nekde takovy popis?Dekuji.

PS. Je to poprvy co se ptam,jeste nikdy predtim me google nezklamal.Diky
Subber
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod duracellko 9. 2. 2007 12:50

uff.. no to si si dal dost tazku ulohu. a este k tomu to napisat vo VB.
vzhladom na to, ze MySQL je open source, tak ten protokol urcite niekde popisany je. a ked nie je, tak sa mozes pokusit ten ODBC driver prepisat vo VB.

fakt by ma ale zaujimalo, ze preco chces pisat MySQL connector a este k tomu vo VB?
Microsoft Certified Professional Developer
duracellko
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Subber 9. 2. 2007 13:01

Kdybych sehnal zdrojaky toho serveru a nejakyho klienta tak z toho muzu precist ten protokol.To je vlastne pravda.Diky za radu.Protoze v protokolu nezalezi na programovacim jazyku ale jaka data se odesilaji a prijimaji.Akorat teda musim sehnat open source program psanej v necem cemu rozumim.
Subber
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod duracellko 9. 2. 2007 13:33

no povedal by som, ze na jazyku trochu zalezi. napriklad budes mat problem, ak v nejakom stlpci bude unicode string. tak samozrejme, ze zo socketu dostanes len pole bytov. a vo VB nie je funkcia na konverziu bytov na string. pri normalnom stringu nemas problem, pretoze mozes byte po byte skonvertovat na string. lenze pri unicode mas problem, lebo to je take dost divoke kodovanie. pretoze jeden znak je kodovany do tusim 20 bitov. ale pri stringu sa to nejak prekryva, takze na dva znaky stacia 4 byty, ale nemozes to roztrhnut na dva a dva byty a dostanes dva oddelene znaky. a to nehovorim este o kodovani UTF-8, kde to je este asi divokejsie.
ale to len tak taky problem na okraj.

no takze mozes si stiahnut MySQL ODBC Connector (ale ten je pisany asi v C) alebo MySQL .NET Connector (ale ten je pisany asi v C#). Aj ked existuju nejake prekladace zo C# do VB.NET, tak to mozes vyskusat tak.
Microsoft Certified Professional Developer
duracellko
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hekrhy 9. 2. 2007 13:45

tak me napadlo, nemuzes ke komunikaci s databazi pouzit knihovnu libmysql?? sam jsem hledal neco podobneho do Delphi a tohle vypada docela slusne :)
hekrhy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tomko 9. 2. 2007 13:51

a proč proboha přes sockety?? Použij normálně ADO. Funguje to a když bys chtěl přecházet na jinou databázi, tak to nebude tak bolet.
lepší být bohatý zdravý než chudý nemocný
tomko
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Subber 9. 2. 2007 19:42

Hele,jde o to ze v basicu mam celopodnikovy system ktery jsem ve sve dobe udelal.Je v nem webserver atd. vse v jednom a sesynchronizovane takze cely podnik ma vzdy aktualni data,a nyni na tu vecicku co sem naprogramoval a co generuje HTML soubory a odesila je pres winsock bych potreboval prave tu databazi pro sirsi vyuziti.jenom dodavam ze se nejedna prave o php ale naprogramoval jsem podle protokolu vlastni webserver ktery rovnou generuje html dokumenty a posila je (neco podobnyho ma i seznam v c++) a prave bych to potreboval rozsirit o tu databazi pro sirsi moznosti.Vim ze pusobim blbe ale aspon se snazim neco delat oproti tem radoby sitovym administratorum.
Subber
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků